Stugor i Sdr. Felding
Destination

Sdr. Felding

Sdr. Felding

Hyr semesterstuga i Sdr. Felding - Boka här

Stuga i Sdr. Felding, Västjylland, Danmark till uthyrning!

I Sdr. Felding är ni omgiven av vackra hedlandskap, sjöar, vattendrag och skogar.

Område

Sdr. Felding är en liten, charmig stad på den västjylländska heden. Den ligger nära större städer som Skjern, Brande och Herning och ca 30 km från Ringkøbing Fjord. I Sdr. Felding är ni omgiven av kullar och hedar, skogar, sjöar och den idylliska ån Skjern. Detta område är idealiskt för fritidsfiskare och naturälskare. Och samtidigt ligger Sdr. Felding i närheten av större städer, sevärdheter och nöjesaktiviteter för hela familjen. Till exempel ligger LEGOLAND® och Givskud Zoo bara ca 40 km från er sommarstuga och 50 km härifrån kan ni bada i Västerhavet. Det finns möjligheter att köpa dagligvaror i Sdr. Felding. I Herning, 30 km norrut, finns det caféer, restauranger och bra shopping.

Strande

Den närmaste stranden hittar ni i Ringkøbing Fjord, 30 km från Sdr. Felding. Här kan ni bada och vindsurfa i det lugna, grunda vattnet. Vill ni bada vid Västerhavets breda sandstränder med sanddyner, finns de i Søndervig och Nymindegab ca 50 km härifrån.

Natur

Sdr. Felding är omgiven av ett böljande landskap, skogar och vackra ljungklädda hedar. Ån Skjern rinner nära förbi Sdr. Felding och på grund av ån är landskapet mycket frodigt. De många sjöarna, bäckarna och åarna i området gör Sdr. Felding mycket attraktiv för sportfiskare och naturälskare. 9 km norr om Sdr. Felding ligger den pittoreska sjön Kulsøen, som både är ett rekreations- och skogsområde med bålplats och naturstigar och ett naturreservat med ett rikt fågelliv. Nära Skarrild, 9 km mot nordost, ligger Birkebæk Plantage, som med sina många skogsstigar och bra utsiktspunkter är ett populärt utflyktsmål. I detta skogsområde kan ni också se på de 3 bronsåldersgravrösen Hjortsballehøjene. 10 km västerut ligger Borris Hede - ett varierat naturområde med odlingar, ljungarealer och ådalen Omme. Här finns en rikedom av sällsynta växter, ett rikt djurliv och 14 gravrösen och 5 milstenar. Strax öster om Hoven, 12 km söderut, kan ni se på en koloni av hägrar.

Aktiviteter

Det finns särskilt goda möjligheter att fiska i Skjern ån, men som ändå är fridlyst under perioden fr.o.m. 1oktober t.o.m. 1 april varje år. Ån är omgiven av vacker, omväxlande och ostörd natur, som ni kan njuta av medan ni fiskar. Det är också möjligt att fiska i områdets åar, sjöar och Put & Take fiskesjöar. Området lockar till utomhusaktiviteter och ni kan vandra och cykla i naturen, paddla kanot på ån Skjern, spela golf och lära er att surfa på Ringkøbing Fjord. I Herning kan ni gå till simhallen eller till Baboon City - ett lek- och aktivitetscenter för hela familjen.

Attraktioner

Upplev folkliga traditioner och militärhistoria på Skarrild-Karstoft museum og lokalarkiv (9 km). Vid de natursköna hedarna och skogen ned mot ån Karstoft finns den tidigare herrgården Skarrildhus, som i dag är vackert renoverad och omgiven av en vacker, romantisk park. På platsen finns också en Rhododendron park och en idyllisk, gammal vattenkvarn (9 km). På Hoven Landsbymuseum kan man se utställningar om naturen på västra Jylland och om, hur den fattiga hedsocknen har utvecklat sig till en välfungerande by (13 km). I Hoven ligger också det imponerande Heimdal gods. På sockenmuseet Rækker Møllegård i Skjern kan ni se en samling av gamla bruksföremål, en 200 år gammal bondgård och ett rum i åminnelse av Søren Kierkegaard- släkten (20 km).

Utflykter

I mäss- och kulturstaden Herning finns många gallerier, Steen Steensen Blicher, Museet, nöjescentret Baboon City, affärer och restauranger (27 km). På Jyllands Park Zoo (Haunstrup Djurpark) i Videbæk kan ni se på, klappa och mata de mer än 700 djuren från all världens länder (30 km). LEGOLAND® erbjuder fart, spänning och roliga nöjesaktiviteter för hela familjen! Upplev Star Wars® figurer, riddare i rustning, pirater, tuffa cowboys, vilda indianer och mycket mer (40 km). På Givskud Zoo kan ni åka igenom ett safariområde i egen bil eller med en safaribuss och komma helt inpå djur från Afrika, Nordamerika och Sydamerika (48 km). Tipperne är ett fridlyst fågelreservat på Tipperhalvön längst ner i Ringkøbing Fjord. Här stannar fåglar från hela Skandinavien upp på sin färd mellan övervintring och häckningsplatser (50 km).