Stugor i Thyborön
Destination

Thyborön

Thyborön

Hyr semesterstuga i Thyborön - Boka här

Stuga i Thyborön, Västjylland, Danmark till uthyrning!

Semesterorten Thyborön ligger vackert belägen vid Västerhavet och erbjuder en bred sandstrand med bunkrar och höga sanddyner, en mysig stadsmiljö med hamn, affärer och sevärdheter för hela familjen. Sommarstugorna i Thyborön är stadshus, som ligger inom gångavstånd till stad, strand och sevärdheter.

Område

Thyborøn ligger på yttersta spetsen av en smal udde - precis mellan Västerhavet och Nissum Fjord - i den norra delen av Västjylland. På denna trevliga semesterort finns det en stor fiskhamn, en idyllisk marina, bra inköpsmöjligheter, flera restauranger och många, intressanta attraktioner. Det finns färjeförbindelser från Thyborøn till Agger Tange flera gånger om dagen. Thyborøn är omgivet av hav, fjord och enastående fågelområden. Här finns det lugn och ro, klar himmel och frisk luft från Västerhavet. Området vänder sig i första hand till familjer med barn, sportfiskare och fågelentusiaster. De närmaste större städerna är Thisted (48 km), Hanstholm (60 km) och Skive (78 km).

Strande

Nära hamnen i Thyborøn ligger denna underbara, barnvänliga badstrand med sandbotten. Stranden är avgränsad av näs och pirer och har små sanddyner uppåt stranden. Vattenkvaliteten är bra, vilket den ¿Blå Flaggan¿ (av myndigheterna godkänt badvatten) vittnar om och stranden inbjuder till diverse strand- och vattensportsaktiviteter. Efter att Ni har varit på stranden kan Ni ta en promenad längs strandpromenaden. Att flyga drake och modellflygplan är populära aktiviteter på stranden. Dessutom är det perfekt att gå på vandring här, när som helst under året.

Natur

Sommarstugeområdet är omgivet av rena, oförstörda och fantastiska naturområden. Den omväxlande naturen med bl. a hedar och bevuxna sandbankar inbjuder till vandrings- och cykelturer - exempelvis längs vattnet. På vägen kommer Ni att få se en helt fantastisk utsikt över vattnet och området. På Harboøre Tange (mellan Thyborøn og Harboøre) finns det en stor, fridlyst våtmark, där Ni kan se på ett rikt fågel- och djurliv. Om Ni tar färjan från Thyborøn till Agger Tange kan Ni på vägen se på en koloni med sälar. Agger Tange, på den andra sidan av fjorden är också ett fågeleldorado. De fridlysta, grunda områdena, de stora lagunsjöarna och vadarna på näsets östra sida är fina häcknings- och matsökningsplatser för många vattenfåglar. Näset är dessutom en viktig rastplats för många fågelarter under vår- och höstflytten.

Aktiviteter

Thyborøn är ett sportfiskeparadis! Ni kan fiska från kusten, från Harboøre Tange, från pirerna, i kanalen, i hamnen, på havet ombord på en fiskekutter, eller i inlandets Put & Take fiskeparker. Det anordnas segelturer i fjorden och på havet från Harboøre Hamn under hela sommaren. För golfspelare finns det möjligheter till att prova banorna på Lemvig Golfklubb (24 km), Struer Golfklubb (48 km), Nordvestjysk Golfklubb i Thisted (48 km) och Han Herreds Golfklubb i Fjerritslev (90 km). Området kan dessutom erbjuda bra surfingmöjligheter.

Attraktioner

Kystcentret Thyborøn är västkustens största upplevelse- och informationscenter för hela familjen. Här kan Ni experimentera med vågor, strömmar, tidvatten, vind, kvicksand och stormfloder samt lära Er mera om naturen krafter. Sneglehuset är ett helt 'vanligt' hus, som är dekorerat med miljoner snäck- och snigelskal ¿ både ut- och invändigt. På Jyllands Akvarium kan Ni klappa en haj på huvudet, hålla i en krabba, ta på kranier och ben från valar, gå ombord på en fiskekutter och se på en stor samling av bärnsten. Thyborøns Fästning var en av Danmarks största fästningsanläggning och består av resterna från 64 bunkers från 2:a världskriget. I 'Den gamle Smedie' utställes konst- och kultur. Thyborøn Ølsamling är en privat samling av mer än 7 000 sorters öl från 74 länder och mer än 3 000 olika sorters bryggerisouvenirer. Fiskeri- og Redningsmuseet informerar om områdets historia inom fiskenäringen och räddningskåren.

Utflykter

Åk med färjan från Thyborøn till Agger, som med sin nybyggarstil och karga natur skapar en kontrast till andra Limfjordsstäder. 'De sorte huse' i Agger visar en utställning om kustbevakningens historia (12 km från färjeläget). Besök Harboøre Kyrka ock Kyrkogård, där Ni kan titta på minnesmärken över räddningsmanskap, fiskare samt tyska, engelska och ryska sjömän som omkommit (10 km). I Vejlby Sommerpark kan Ni fiska, hyra ridhästar, köra 'frontbike', spela minigolf och besöka keldjuren i parkens zoo. (16 km). Jesperhus Blomsterpark på Limfjordsön Mors är Nordens största blomsterpark med färgrika blomsterarrangement, junglezoo med bl. a vackra tropiska fåglar samt pirat-, lek- og vattenland med diverse aktiviteter (53 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum i Vinderup är ett spännande och levande museum för hela familjen. Se bl. a på hur livet på landet för 150 år sedan har levandegjorts (74 km).