Stugor i Klegod
Destination

Klegod

Klegod

Hyr semesterstuga i Klegod - Boka här

Stuga i Klegod, Västjylland, Danmark till uthyrning!

I Klegod på Jyllands västkust, finns det en bred sandstrand med sanddyner och vackra stugor i områden med sanddyner bortom Nordsjön. När ni tillbringar er semester i en stuga i Klegod, bor ni i ostörda omgivningar, men är fortfarande i närheten av aktiviteterna i Søndervig. Fritidsområdet inbjuder till aktiviteter i naturen.

Område

Den 35 km långa och bara 2,5 km breda landtungan Holmsland Klit, som ligger mellan Västerhavet och Ringkøbing Fjord, är ett praktfullt och lugnt semesterområde med imponerande dyner och fridlysta naturområden. För utom naturen bjuder området dessutom på en mängd av fritidsmöjligheter, både sportliga och kulturella. Särskillt kan alla former för vattensport med fördel utövas här, eftersom både hav och fjord finns inom räckhåll. I Klegod finns en livsmedelsaffär, som har öppet hela året. I Søndervig, som ligger ca. 5 km från Klegod, finns det bra möjligheter för att handla og bra restauranger.

Strande

Sandstranden är lång och bred med fint sand och dyner. Stranden inbjuder till att bada, sola, vatten- och strandaktiviteter samt promenader.

Natur

På mycket få platser i Danmark kan ni uppleva så unik natur med fjord på ena sidan och hav på den andra. Både i Klegod och på hela sträckningen längs Holmsland Klit finns det unik natur med fridlysta dynområden och vatten på flera sidor.

Aktiviteter

Ringkøbing Fjord är ett av de mest kända windsurfingområden i Nordeuropa. De stora grunda områden gör det både lätt och roligt att lära sig surfa i trygga omgivningar. I Søndervig, ca. 5 km från Klegod, finns en 18-håls golfbana samt ett badland. Det är bra möjligheter för fiske från kusten, på havet och i fiskeparken Klegod Ørredsø.

Attraktioner

Fågelreservatet Tipperne vid Ringkøbing Fjord är ett fågelmekka - tusentals fåglar kan observeras här. Från den 38 m höga Nr. Lyngvig Fyr, som ligger mellan Hvide Sande och Søndervig, kan ni få en fantastisk utsikt över vattnet och landskapet.

Utflykter

Den gamla, vackra köpstaden Ringkøbing med de röda tegeltaken och de gamla kullerstensgatorna ligger ca. 16 km från Klegod och är värt ett besök. Legoland, ca. 90 km från Klegod, har byggts av 50 mio. Legoklossar. Här finns massor med aktivitetsmöjligheter för hela familjen. Lejonparken i Givskud är en kombinerad lejonpark och zoo. Se mera än 1000 djur från hela världen på det 60 ha stora området.