Stugor i Thorsminde
Destination

Thorsminde

Thorsminde

Hyr semesterstuga i Thorsminde - Boka här

Stuga i Thorsminde, Västjylland, Danmark till uthyrning!

Torsminde är belägen i det natursköna Vestjylland, på landtungan mellan Vesterhavet och Nissum Fjord.

Område

Torsminde är omgiven av ett härligt naturlandskap, och här finns det möjlighet att både ta det lugnt och att vara aktiv. I byns hamn kan ni se när fiskekuttrarna kommer in med dagens fångst, ev. köpa nyfångad fisk och njuta av den mysiga hamnmiljön. När ni går på en promenad på vågbrytarna, kan ni uppleva utsikten över både fjord och hav. I Torsminde finns det bra inköpsmöjligheter och en utsökt restaurang, och härifrån är det en fantastisk havsutsikt. Det är 46 km till Holstebro, där ni hittar ett otal butiker, kaféer och matställen.

Strande

Vid Torsminde hittar ni härliga Vesterhavsstränder med grov sand, klitter och djupt vatten. Speciellt norr om hamnen är stranden bra och har dessutom Blå Flagg. Föredrar ni mindre och mer barnvänliga stränder så hittar ni detta vid Nissum Fjord. Här är sanden fin och vattnet grunt. Fjorden är dessutom också mycket väl ägnad för vindsurfing.

Natur

Naturen kring Torsminde är präglad av gröna områden, fjord och hav. Området vid Nissum Fjord har ett rikt djur- och fågelliv. Fjandø är en liten ö längst in i Nissum Fjord, alldeles utanför fastlandet, den är utsatt som fågelreservat och det är inte tillåtet att vistas på ön under sommarmånaderna. I Husby Klitplantage, 14 km söderut finns många härliga, markerade vandringsleder. Plantagen sträcker sig från havet och in i landet och därför kan ni få uppleva ett mycket varierat landskap. Närmast havet består plantagen av klitter och hedlandskap och längre in i landet ersätts den av tallskog och senare frodig lövskog. I plantagen finns dessutom en härlig badsjö.

Aktiviteter

I Torsminde finns det många bra möjligheter för fritidsfiskare. Ni kan åka med fiskekuttern 'Midboen' ut på havet, kasta ut linan i Nissum Fjord eller i Vesterhavet från vågbrytarna och från hamnen. Vid Fjand, några få km söder om Torsminde, hittar ni dessutom en bra fiskepark, Fjand Fiskepark, samt ett rökeri. Det finns flera bra golfbanor i området, bl.a. Holstebro Golfklub och Holmsland Golfklub vid Søndervig. Torsminde bjuder också på en simhall med bastu. Det finns goda surfmöjligheter vid Torsminde, både på Vesterhavet och på Nissum Fjord. Det finns flera bra cykel- och vandringsleder i området. Stranden är, oavsett årstid, alltid idealisk för vandringsturer.

Attraktioner

Byns kännetecken är en sjöjungfru, skapad av en lokal bildhuggare, som illustrerar längtan efter fiskarnas hemkomst. Besök ev. Strandingsmuseet 'St. George' i Torsminde, som ger en inblick i vardagen ombord på de engelska krigsskeppen 'St. George' och 'Defence'. Museet grundades efter en av världens största skeppsolyckor 1811. Här förliste de två engelska skeppen, och mer än 1000 man omkom utanför Torsminde. Hör den tragiska historien och se föremålen från de två skeppen. Bland de spännande fynden finns kanoner, guldmynt, musikinstrument och vapen. Torsminde kyrka är rätt speciell då den är inrättad i ett f d räddningshus. På den stora herrgården Nr. Wosborg från medeltiden kan ni uppleva vardagen på en dansk bondgård.

Utflykter

I Thyborøn hittar ni både Kystcentret Thyborøn och Jyllands Akvariet (41 km). Här finns aktiviteter, utställningar och akvarier för alla. Klappa en haj, gör ert eget åskväder eller starta ev. en tornado. Den gamla, vackra köpstaden Ringkøbing med sina röda tegeltak och gamla kullerstensbelagda gator är värd ett besök (42 km). Ringkøbing Museum har utställningar med fynd från en järnåldersboplats i Fjand, bl.a. en känd 'förkolnad dörr'. Handelsstaden Holstebro har många spännande specialbutiker och bra shoppingmöjligheter i den bilfria stadskärnan. Byn bjuder också på massor av konst och kultur, mysiga kaféer och en vacker å-miljö (46 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum vid Vinderup är ett spännande och levande museum för hela familjen. Se bl.a. hur det dagliga livet på landet för 150 år sedan blir levandegjort (64 km).