Stugor i Trans
Destination

Trans

Trans

Hyr semesterstuga i Trans - Boka här

Stuga i Trans, Västjylland, Danmark till uthyrning!

Sommarstugeområdet vid Trans är beläget ut till Vesterhavet i den härliga västjylländska naturen, c:a 17 km från Lemvig.

Område

Trans ligger som förlängning av den lilla byn Fjaltring, alldeles norr om Nissum Fjord på Jyllands västkust. Trans kyrka är märkvärdigt belägen, bara några få meter från Vesterhavets branter. Området kring Trans är fridfullt och naturskönt. Här finns det många aktivitetsmöjligheter och för naturälskare är området idealiskt. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i Fjaltring, men bra inköpsmöjligheter hittar ni i byarna Lemvig (17 km), Struer (43 km) och Hostebro (44 km), som dessutom erbjuder aktiviteter, sevärdheter och matställen.

Strande

Mellan Trans och Fjaltring hittar ni en fem km lång fin sandstrand med klitter och branter, som inbjuder till strandaktiviteter. Vattnet är rätt djupt på flera ställen och det kan förekomma underströmmar.

Natur

Naturen bakom Trans är präglad av skog, hedarealer, åar och mossar. Ut mot vattnet är det höga klitter och branta sluttningar, och härifrån har ni en fin utsikt över Vesterhavet och hela området. Vid de stora våtmarkerna kring den fem km långa Ferring Sø, som ligger c:a 4 km norr om Trans, är det ett rikt fågelliv. Mellan Vesterhavet och Ferring Sø är det endast c:a 1,5 km. Den 6,7 ha stora Klosterhede Plantage med skogsarealer, öppna hedlandskap och ådalar ligger 10 km in i landet.

Aktiviteter

Det är goda fiskemöjligheter från vågbrytarna vid stranden i Fjaltring, i Nissum Fjord samt i områdets Put & Take-sjöar. Det finns möjlighet att åka på havsfiske med kutter. Vid Ferring Sø kan ni hyra er egen båt och segla en tur. Tack vare de höga klinterna som reser sig norr om Trans, är hanggliding och paragliding mycket populära aktiviteter här. En av de mest populära vandringsturerna 'udsigtsruten' går från Trans kyrka, längs stranden till Ferring by och vidare längs kanten av klinten förbi Bovbjerg Fyr och tillbaka till Trans. Det är bra surfmöjligheter kring Trans, både på Vesterhavet och på Nissum Fjord. För golfspelare finns det möjlighet att prova banorna hos Holstebro Golfklub, Holmsland Klit Golfklub i Søndervig, Lemvig Golfklub och Struer Golfklub.

Attraktioner

Trans kyrka från år 1200 är belägen helt ute vid Vesterhavet och är, dels på grund av sin märkvärdiga belägenhet, väl värd ett besök. I utkanten av Fjaltring ligger det kända kulturcentret Tuskær, där ni bl.a. kan uppleva olika utställningar. I Bovbjerg, 3 km norr om Trans, finner ni en rik konstnärsmiljö, ett museum, ett galleri samt ett par butiker och matställen. Den röda, 26 m höga Bovbjerg Fyr ligger vid de branta klinterna. Fyren är områdets högsta punkt och härifrån är det möjligt att se så långt som 35 km. I Ferring, 4 km norrut, ligger Jens Søndergaard Museet längst ut på klinten. Här målade konstnären bilder av trakten, då i synnerhet havet i både lugnt och upprört tillstånd. I Vejlby Sommerpark, 14 km norrut, kan ni fiska, hyra ridhästar, köra frontbikes, spela minigolf och besöka djuren i parkens husdjurszoo.

Utflykter

I Thyborøn hittar ni både Kystcentret Thyborøn och Jyllands Akvariet (30 km). Här finns aktiviteter, utställningar och akvarier för alla. Klappa en haj, gör ert eget åskväder eller starta ev. en tornado. Handelsstaden Holstebro ligger 45 km härifrån och har många spännande specialbutiker och bra shoppingmöjligheter i den bilfria stadskärnan. Byn bjuder också på massor av konst och kultur, mysiga kaféer och en vacker å-miljö. Hjerl Hede Frilandsmuseum vid Vinderup är ett spännande och levande museum för hela familjen. Se bl.a. hur det dagliga livet på landet för 150 år sedan blir levandegjort (63 km). Jesperhus Blomsterpark på Limfjordsön Mors är nordens största blomsterpark med djungelzoo och lekland (81 km).