Stugor i Vester Husby
Destination

Vester Husby

Vester Husby

Hyr semesterstuga i Vester Husby - Boka här

Stuga i Vester Husby, Västjylland, Danmark till uthyrning!

Sommarstugorna i Vester Husby ligger i ett vackert landskap med sanddyner och sjöar och odlad mark, strax bortom Västerhavets breda strand. När ni tillbringar er semester i en sommarstuga i Vester Husby, bor ni mitt i naturen men ändå i närheten av områdets sevärdheter och semesterorten Söndervig.

Område

Sommarstugeområdet Vester Husby är ett speciellt område med en karaktäristisk byggstil. Alla hus är byggda i sten, med halmtak och på stora tomter. Sommarstugorna ligger kring den natursköna Husby Klitplantage med gamla träd och ett utbyggt stigsystem, som leder direkt till det stora klittområdet och havet. Området ligger en aning in i landet med högst 2 km till Vesterhavet västerut och c:a 3 km till Nissum Fjord norrut. Byn Husby innehållar en gammal gråstenskyrka och i Vedersø Klit hittar ni restaurang, kafé och affär.

Strande

Vester Husby har fin sandstrand med Blå Flagg och höga, fridlysta klitter. I klitterna och på stranden är det endast tillåtet att färdas till fots.

Natur

Här finns en del av den vackraste naturen längs den jylländska västkusten. Stranden och klitterna är fridlysta. Husby Klitplantage, som ligger bakom de höga strandklitterna, har en mycket varierad natur med bl.a. ek-, bok-, tall- och granskog. Längs de markerade vandringslederna väntar enastående naturupplevelser. Ett par km öster om Husby ligger Husby Sø och Nørre Sø, som är de enda sötvattensjöarna i området. Här finns ett rikt fågelliv.

Aktiviteter

Området kring Vester Husby med klittplantagen, stranden, fjorden och sjöarna, är idealiska för vandringsturer. I Husby finns det möjlighet att hyra cyklar och att spela tennis. För fritidsfiskaren finns det goda möjligheter i havet, fjorden och i de omkringliggande åarna.

Attraktioner

I närområdet finns flera gallerier och hantverksbutiker.

Utflykter

Den gamla, vackra köpstaden Ringkøbing med sina röda tegeltak och gamla kullerstensbelagda gator ligger ca 25 km från Vester Husby och är värd ett besök. Handelsstaden Holstebro ligger 25 km härifrån och har många spännande specialbutiker och bra shoppingmöjligheter i den bilfria stadskärnan. Byn bjuder också på massor av konst och kultur, mysiga kaféer och en vacker å-miljö. Hjerl Hede Frilandsmuseum vid Vinderup är ett spännande och levande museum för hela familjen. Se bl.a. hur det dagliga livet på landet för 150 år sedan blir levandegjort.