Stugor i Grärup
Destination

Grärup

Grärup

Hyr semesterstuga i Grärup - Boka här

Stuga i Grärup, Västjylland, Danmark till uthyrning!

När ni tillbringar semestern i en sommarstuga i Grärup, är ni omgiven av ett helt unikt landskap av sanddyner, som sträcker sig hela vägen ut till Västerhavets vackra badstrand. Grärup erbjuder också en stor fiskesjö och ett rikt djurliv. Här bor ni mitt i naturen men ändå nära semesterorter som Vejers och Henne Strand.

Område

Sommarstugeområdet Grærup Strand ligger mellan Henne Strand och Vejers Strand vid den härliga västkusten. Byn Grærup ligger ett par km inne i landet och är omgiven av natursköna landskap, fina sandstränder, sevärdheter och massor av olika aktivitetsmöjligheder. Det finns bra inköpsmöjligheter och flera matställen i Grærup.

Strande

Den 20 km långa, vita stranden vid Grærup är en härlig sandstrand med klitter, Blå Flagg och grunt vatten, vilket gör stranden mycket barnvänlig. Stranden är bilfri, och därför finns det mycket plats till att bada, sola, vandra, spela beachvolley och syssla med andra aktiviteter.

Natur

Naturlandskapet omkring Grærup karaktäriseras av de breda, vita sandstränderna och de vindpinade klitterna. I området bakom klitterna hittar ni ett vackert landskap med enastående möjligheter att till fots, på cykel eller kanske på hästryggen utforska denna härliga natur kring Langsø och Kærgaard Plantage. Ho Klitplantage är ett stort fridlyst klitt- och hedlandskap med utmärkta vandringsleder och utsiktsplatser, varifrån det är storslagen utsikt över klittlandskapet och halvön Skallingen. Halvön Skallingen är fridlyst, och här finns möjlighet att, till fots, komma helt ut till spetsen och uppleva hur sälarna vältrar sig i de djupa tidvattenströmmarna. Här är fågel- och växtlivet helt enastående.

Aktiviteter

Nätverket av cykel- och vandringsleder gör det möjligt att uppleva området kring Grærup på nära håll. Det här området är rikt på aktivitetsmöjligheter. Här finns bl.a. tropiska badland, bowlingcenter, minigolf-, tennis-, squash-, basket- och beachvolleybanor. För golfspelare finns det flera bra valmöjligheter. Närmaste bana är den vackert belägna Blåvandshuk Golfbane vid Ho Bugt, men det finns också fina banor i bl.a. Henne, Esbjerg och Varde. Fritidsfiskare kan fiska direkt från kusten eller i en av områdets många Put&Take-sjöar, bl.a. den 100 000 m2 stora Grærup Fiskesø.

Attraktioner

Det finns många konstnärer som är bosatta i området kring Blåvand och Oksbøl, och på många ställen är verkstäderna öppna för besökande. Hos Vejers Dropskogeri kan ni få se hur man framställer karameller (7 km). Ravmuseet (bärnstensmuseet) i Oksbøl berättar om kulturhistoria, smyckestillverkning och konsthantverk (11 km). Upplev de livfulla badorterna Henne Strand (14 km) och Blåvand (20 km), som har ett otal aktivitetsmöjligheter, sevärdheter, inköpsmöjligheter och matställen. Från den 39 m höga fyren vid Blåvandshuk är det en fantastisk utsikt över Vesterhavet, Blåvand och hela området. Runt omkring fyren finns det fortfarande många betongbunkrar från 2;a världskriget.

Utflykter

Besök Esbjerg och upplev konstmuseet, gallerierna, Fiske- och Sjöfartsmuseet osv. (35 km). Från Esbjerg kan ni också ta båten till Fanø på 10 min. Ön är, med sin gamla, idylliska bymiljö med karaktäristiska halmtäckta tak, den vackra naturen och de enastående badstränderna, verkligen värd ett besök. Lek viking för en dag på Ribe VikingeCenter och möt bl.a. vikingatidens smeder, pilbågsmakare, vävare, kockar och se deras familjer och hem (62 km). LEGOLAND, ca 77 km från Grærup, är byggt av 50 milj. byggklossar. Här finns massor av aktivitetsmöjligheter för hela familjen. Løveparken i Givskud är en kombinerad lejonpark och zoo. Här kan ni träffa på mer än 1000 djur från hela världen på den 60 ha stora arealen.