Stugor i Thorsted
Destination

Thorsted

Thorsted

Hyr semesterstuga i Thorsted - Boka här

Stuga i Thorsted, Västjylland, Danmark till uthyrning!

Thorsted ligger mitt i Västra Jyllands vackra natur.

Område

Den lilla byn Thorsted är omgiven av åkrar och hedar och planterade områden och är en idealisk semesterort för naturälskare. Från Thorsted är det ca 20 km till både Ringkøbing Fjord och Västerhavet. Thorsteds läge gör det möjligt för er att bo i lugn och naturskön miljö och ändå vara nära hav, fjord, större städer och områdets sevärdheter. Det går att handla mat i Thorsted. Vill ni besöka de större städerna, är det 20 km till Ringkøbing, 29 till Holstebro och 48 till Herning.

Strande

Det finns ingen strand i Thorsted, men 20 km härifrån, kan ni välja mellan Västerhavets brusande vågor och långa sandstränder eller Ringkøbing Fjords lugna vatten. De närmaste stränderna vid Västerhavet är Vester Husby, Vedersø Klit och Søndervig, som alla har fin sand, höga sanddyner och Blå Flagga (garanterar rent vatten, säkerhet och goda förhållande på stränderna).

Natur

Thorsted är omgiven av åkrar och hedar och planterade områden. Strax söder om Thorsted kan ni ta en promenad i det vackra Hoverdal Plantage. I norr finns Klovsig Plantatge, Fejsø-Thorsted Plantatge, Stråsø Plantage och Ulfborg-Stråsø Plantatge. Alla dessa vackra naturområden har många markerade vandringsleder av olika längd. Runt Nissum Fjord, som är ett viktigt häckningsområde för flyttfåglar, finns det flera viltreservat och fridlysta fågelområden. På den obebodda ön Fjandø, längst ned i Nissum Fjord, kan ni se fåren beta. Ett par km från Västerhavets kust ligger Husby Sø och Nørre Sø. Som de enda i området, är dessa sjöar sötvattensjöar och har ett rikt fågelliv.

Aktiviteter

På Spjald FritidsCenter kan ni bland annat simma i simhallen (12 km) och i Ulfborg Svømmecenter finns det aktiviteter för hela familjen, bland annat en 40-meter lång vattenrutschbana, trampoliner, bastu och solarium (12 km). De många hedarna och planteringarna runt Thorsted är idealiska för vandring, cykling och ridning. Det är möjligt att hyra ridhästar i området. Sportfiskare har fina förutsättningar här, eftersom det går att fiska i områdets åar, i Put & Take fiskesjöar, i fjordarna och i havet. Området är rikt på golfbanor och golfare kan bland annat prova banorna på Holstebro Golfklubb i Vemb (21 km), Trehøje Golfklubb i Vildbjerg (24 km) och Dejbjerg Golf klubb i Skjern (34 km).

Attraktioner

Strandgården i Ulfborg är en gammal, fridlyst gård i sanddynen och här kan ni se på en samling gamla jordbruks- och fiskeredskap, som är mer än 100 år gamla (12 km). På sockenmuseet, Vedersø Egnsmuseum kan ni till exempel se ett minnesrum över Kaj Munk (19 km).

Utflykter

20 km norrut ligger områdets enda bevarade herrgård Nørre Vosborg, som idag fungerar som ett museum. Herrgården är mer än 700 år gammal och är omgiven av en vallgrav. Både herrgården och den tillhörande parken är värda ett besök. Besök den gamla, charmiga handelsstaden Ringkøbing, som har en trevlig hamn, smala, kullerstensbelagda gator, välbevarade hus och fina shoppingmöjligheter (22 km). Jyllands Park Zoo i Videbæk är en trevlig djurpark med mer än 700 djur och fåglar från hela världen, ett litet barntivoli och en stor lekplats med Danmarks största hopp- kudde. Ni kan också åka tåg, båt och rida på ponnyer här. Ni kan ta med egen mat eller köpa den på plats (25 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum i Vinderup är ett levande museum för hela familjen. Här kan ni se, hur livet på landsbygden gick till för omkring 150 år sedan (48 km).