Stugor i Henne
Destination

Henne

Henne

Hyr semesterstuga i Henne - Boka här

Stuga i Henne, Västjylland, Danmark till uthyrning!

Henne Strand är ett populärt sommarstugeområde vid Västerhavet. Henne Strand är ett typiskt exempel på en semesterort med sin vackra natur, den breda västerhavsstranden, den mysiga huvudgatan och de många fina sommarsommarstugorna. Att tillbringa semestern i en sommarstuga i Henne ger underbara upplevelser för hela familjen.

Område

Henne Strand är en pärla vid den jyska västkusten, där det finns plats för alla. Den storslagna och särpräglade naturen, den härliga stranden och de många aktivitetsmöjligheterna gör Henne Strand till ett eftertraktat semesterställe. I den trevliga och stämningsfyllda semesterorten finns en del restauranger. Dessutom finns det vattenland, minigolfbana och ett flertal lekplatser. I Henne stad, som ligger ca. 3 km från stranden, finns det fina möjligheter för att handla och ett flertal restauranger.

Strande

Henne Strand har en av Europas bredaste och vackraste sandstränder med höga, mjuka dyner, som sträcker sig långt in i landet. Stranden är bilfri och har Blå Flagga. En idealisk plats att bada, sola, spela beachvolley eller petanque, bygga sandslott, promenera och leta bärnsten. Det är också populärt med drakflygning här.

Natur

Bakom dynerna på stranden ligger en av Danmarks största plantager, Blåbjerg Dynplantage, som med ljung, skog och buskar är som gjord för långa cykel- eller ridturer eller promenader. Det Blåa Berget, som plantagen är uppkallad efter, är landets högst beliggande dyna, som ligger 64 m över havet. I den tillsandade ekskogen är det nu bara grenarna som sticker upp över sanden. På sensommaren kan man plocka bär och uppleva den vackert blommande ljungen. Området kring Henne Strand är ett mekka för fågelintresserade. Tipperhalvön ligger i den sydliga änden av Ringkøbing Fjord, och är, tillsammans med de grunda områdena kring halvön, rastplats för tusentals vadarfåglar, änder och gäss. I hundskogen i Ål Dynplantage ved Oksbøl är det tillåtet att gå med hunden utan koppel. Det är dock en förutsättning att ägaren har full kontroll över hunden.

Aktiviteter

Längs havet och fjorden i Ringkøbing finns några av Europas finaste förutsättningar för windsurfare. En 18-håls, internationell och unikt beliggande golfbana finns bara 3 km från Henne Strand. Henne har dessutom badland, tennisbanor, minigolf samt cykel- och hästuthyrning. För sportfiskaren finns det fina möjligheter vid hav och fjord samt i områdets åar och sjöar.

Attraktioner

Området bjuder på många vackra, vitkalkade kyrkor, där Henne och Lønne är de mest intressanta. I Henne stad finns ljusstöperier, glasblåsning, bärnstenssliperier samt antikvitetsbutiker. På valmuseet i Nymindegab kan ni se skelettet av en 12 m lång kaskelotval, som i 1990 flöt iland på stranden vid Nymindegab. Blåbjerg Egnsmuseum berättar områdets historia från forntiden till nutiden. Tirpitz-försvarsställningen i Blåvand är en bunker som visar en utställning om försvarsställningens roll i det tyska kustförsvaret.

Utflykter

Marskområdet söder om Blåvand samt Tipperne vid Ringkøbing Fjord är båda fågelmekkaer - tusentals flyttfåglar kan observeras här. Legoland, ca. 70 km från Henne Strand, är byggt av 50 mio legoklossar. Här finns det många aktivitetsmöjligheter för hela familjen. Givskud är en kombinerad lejonpark och zoo. Här åker ni i bil runt bland de vilda djuren och kommer helt nära både flodhästar och lejon. Besök Esbjerg och upplev konstmuseet, skulpturen 'Människan vid Havet', gallerierna osv. Från Esbjerg kan ni också åka båt till Fanø på 10 min. Ön är med sina gamla, idylliska bymiljöer med karakteristiska, stråtäckta hus, den vackra naturen och de enastående badstränderna definitivt värt ett besök.