Stugor i Sdr. Nissum
Destination

Sdr. Nissum

Sdr. Nissum

Hyr semesterstuga i Sdr. Nissum - Boka här

Stuga i Sdr. Nissum, Västjylland, Danmark till uthyrning!

Semesterorten Sdr. Nissum ligger vackert vid Nissum Fjord och i närheten av Västerhavet. När ni bor i en sommarstuga i Sdr. Nissum, är ni omgiven av vacker natur, en trevlig jollehamn och en fin badstrand vid fjorden. Husby Klitplantage och Västerhavet ligger bara på en kort biltur från er sommarstuga.

Område

Sdr. Nissum är en mysig liten by, som ligger alldeles söder om Nissum Fjord och direkt vid den natursköna Husby Klitplantage. Där finns gamla träd och ett utbyggt stigsystem, som för direkt till det stora klittområdet och havet, som ligger få km från Sdr. Nissum. Sommarstugeområdena ligger i ett fridfullt område vid fjorden i ett varierat landskap med planteringar. I byn Sdr. Nissum finns: en tennisbana, fotbollsplan, kyrka, konsthantverksbutik, ljusstöperi, blomsterhandel, livsmedelsbutiker, bagare och värdshus.

Strande

Vesterhavet ligger få km från Sdr. Nissum. Det leder både väg och stig till stranden från Spidsbjerg. Stranden är en fin sandstrand med Blå Flagg och höga, fridlysta klitter. Det är endast tillåtet att färdas till fots i klitterna och på stranden.

Natur

Den grunda Nissum Fjord är en viktig häckningsplats för vadarfåglar. Husby Klitplantage, som ligger bakom de höga strandklitterna, har en mycket varierad natur med bl.a. ek-, bok-, tall- och granskog. Längs de markerade vandringslederna väntar enastående naturupplevelser. Ca 10 km sydöst om Sdr. Nissum ligger Husby Sø och Nørre Sø, som är de enda sötvattensjöarna i området. Här finns ett rikt fågelliv.

Aktiviteter

Det finns en lekplats i byn samt en skogslekplats i det lilla skogsområdet vid Nørhede. I Sdr. Nissum finns det möjlighet att spela tennis. Såväl på fjorden som i Vesterhavet finns det goda möjligheter till vindsurfing. Området kring Sdr. Nissum med klittplantagen, stranden, fjorden och sjöarna är idealiska för vandringsturer. För fritidsfiskaren finns det goda chanser i havet, fjorden och i de omkringliggande åarna.

Attraktioner

Kyrkan i Sdr. Nissum är en stor gammal romansk kyrka, som byggdes omkring 1100-talet. På kyrkogården hittar ni en minnessten till minne av de omkomna från "St. George" och "Defence" som forliste 1811. I närområdet finns flera gallerier och hantverksbutiker.

Utflykter

Den gamla, vackra köpstaden Ringkøbing med sina röda tegeltak och gamla kullerstensbelagda gator ligger ca 30 km från Sdr. Nissum och är värd ett besök. Handelsstaden Holstebro ligger 35 km härifrån och har många spännande specialbutiker och bra shoppingmöjligheter i den bilfria stadskärnan. Byn bjuder också på massor av konst och kultur, mysiga kaféer och en vacker å-miljö. Hjerl Hede Frilandsmuseum vid Vinderup är ett spännande och levande museum för hela familjen. Se bl.a. hur det dagliga livet på landet för 150 år sedan blir levandegjort.