Stugor i Stauning
Destination

Stauning

Stauning

Hyr semesterstuga i Stauning - Boka här

Stuga i Stauning, Västjylland, Danmark till uthyrning!

Det mysiga fritidsområdet Stauning ligger vid Ringkøbing Fjords östkust, där det finns vacker natur, en charmig fiskemiljö, badstrand och många trevliga sommarstugor. När ni tillbringar semestern i en stuga i Stauning, får ni idyllisk och orörd natur. Därför är uthyrning av sommarstugor populärt här.

Område

Stauning ligger i ett lugnt och naturskönt område med planteringar och skog, helt ut till Ringkøbing Fjord. Stauning Havn är en liten, trivsam fiskehamn, där den lokala båtklubben också håller till. Inne i hamnen finns det en märkvärdig fiskesjö. 10 km från Stauning ligger Skjern, där det ges många tillfällen till inköp och flera bra matställen. Stauning är en semesterort för de som njuter av att vara i naturen. Ett fridfullt semesterområde med goda aktivitetsmöjligheter och sevärdheter för hela familjen inom räckvidd.

Strande

Ringkøbing Fjord är synnerligen väl ägnad till vindsurfing. C:a 30 km från Stauning Havn ligger Vesterhavet, där ni hittar långa, fina sandstränder med klitter och Blå Flagg.

Natur

Ett par km inåt landet från Stauning, ligger Dejbjerg, som har en helt osedvanligt vacker natur. Mitt i det flacka Västjylland sticker Skovbjerg Bakkeø upp över smältvattenslätten från istiden, som utgör Skjernå-dalen. Dejbjergs kuperade terräng är präglad av skogsarealer och hedsträckningar. Här finns flera imponerande gravhögar. Från de högsta platserna i området är det utsikt över Ringkøbing Fjord. Skjern Å och Skjern Enge har ett enastående fågelliv. Skjern Å är Danmarks mest vattenrika med många svängar och slingringar. Vid Skjern Ås mynning finns det ett fågeltorn med utsikt över å-deltat. Här råder frid, ro och idyll. Fågelsång och vindens sus är det enda som hörs. Tipperne är ett fridlyst fågelreservat som ligger på Tipperhalvön längst in i Ringkøbing Fjord. Fåglar från hela Skandinavien rastar här på sina resor mellan övervintrings- och häckningsplatser. Ett storartat natursceneri väntar er.

Aktiviteter

Det här området är idealiskt för fritidsfiskare, som kan fiska i Skjern Å, Fahlbæk Sjö eller Ringkøbing Fjord. Ringkøbing Fjord är ett av de mest kända vindsurfingområdena i Nordeuropa. Stora områden med grunt vatten gör det både lätt och roligt att lära sig surfa i trygga omgivningar. Utrustning för surfing kan hyras vid vindsurfingskolan i Bork Havn. Kring Stauning väntar fina naturupplevelser längs de många cykellederna.

Attraktioner

Bousøgård är en typisk västjylländsk gård från förra århundradet. Den fyrlängade, med halmtak täckta, gården rymmer en krukmakarverkstad, där det produceras hantverk i lera enligt gamla traditioner. Vid verkstaden finns ett museum för danskt dekorerat lergods, och i den gamla ladan är det inrättat ett stort konstgalleri. Stauning Kyrka är en av områdets största och speglar det välstånd, som förr i tiden präglade Stauning socken. På Dansk Veteranfly Museum kan ni uppleva Danmarks största samling av det danskproducerade KZ-flygplanet. Den gamla, välbevarade vattenkvarnen i Bundsbæk ligger vid den fridlysta Bjørnemose. Kvarnen och dess byggnader är idag restaurerade och ni har möjlighet att få vara med om hur man tidigare malde säd, och hur man bakade bröd i den gamla stenugnen. Söder om Bundsbæk Mølle är det uppfört en liten järnåldersby, där en familj om sommaren lever som våra förfäder gjorde för 2000 år sedan.

Utflykter

I Bork Vikingehavn reser ni 1000 år tillbaka i tiden. Upplev vikingaskepp i hamnen, vikingagården och utställningen. Området väcks till liv under högsäsongen. Den gamla, vackra köpstaden Ringkøbing med sina röda tegeltak och gamla kullerstensbelagda gator ligger ca 27 km från Stauning och är värd ett besök. LEGOLAND, ca 65 km från Stauning, är byggt av 50 milj. byggklossar. Här finns massor av aktivitetsmöjligheter för hela familjen. Løveparken i Givskud är en kombinerad lejonpark och zoo. Här kan ni träffa på mer än 1000 djur från hela världen på den 60 ha stora arealen. Besök Esbjerg och upplev konstmuseet, gallerierna, Fiske- och Sjöfartsmuseet, skulpturen 'Mennesket ved Havet', osv. Från Esbjerg kan ni också ta båten till Fanø på 10 min. Ön är, med sin gamla, idylliska bymiljö med karaktäristiska halmtäckta tak, den vackra naturen och de enastående badstränderna, verkligen värd ett besök.