Stugor i Borris
Destination

Borris

Borris

Hyr semesterstuga i Borris - Boka här

Stuga i Borris, Västjylland, Danmark till uthyrning!

Borris är belägen nära Skjern i en omväxlande och vacker natur.

Område

Den trivsamma byn Borris är omgiven av ett härligt hedlandskap med skog och å. En idealisk utgångspunkt för en avkopplande semester i synnerligen natursköna omgivningar. Det finns bra inköpsmöjligheter i byn och det finns möjlighet att äta på byns hotell. Från Borris är det c:a 12 km till Skjern, 20 km till Ringkøbing Fjord och 40 km till Vesterhavet. Områdets centrala belägenhet betyder att det inte är långt till de olika aktiviteterna och utflyktsmålen.

Strande

Närmaste strand hittar ni vid Ringkøbing Fjord, c:a 20 km från Borris. Här kan ni bada och vindsurfa i det lugna och grunda vattnet. Har ni lust att bada vid någon av Europas bästa stränder, så ligger Vesterhavet c:a 40 km härifrån. Vid t ex Nymindegab Strand kan ni uppleva de långa, sandstränderna med klitter och Blå Flagg.

Natur

Den vackra och frodiga naturen kring Borris är präglad av ljungklädda hedarealer, åar och fält. Den närbelägna förtjusande sjön, Kulsøen, är ett naturreservat med ett rikt fågelliv, här håller bl.a. svanar och änder till. Borris Hede är ett varierat naturområde med plantager, ljungarealer och Omme Å-dalen. Här finns ett otal sällsynta växter och ett rikt djurliv. I området finns dessutom fjorton gravhögar från perioden 2800 till 2400 f.Kr. och fem milstenar från perioden 1691-1697. I Ejstrup Plantage kan ni från Skjernådalens utsiktsplattform uppleva den storslagna utsikten över området.

Aktiviteter

Det finns stora möjligheter för fritidsfiskare i det här området. Den fiskrika Skjern Å bl.a., som är mycket känd för sina fina fiskemöjligheter. Ån är omgiven av skön, omväxlande och ostörd natur, som ni kan njuta av medan ni fiskar. Dessutom finns det flera Put & Take-sjöar i området. Har ni lust att spela golf, kan ni prova banorna hos bl.a. Åskov Golfklub i Sønder-Felding eller Dejbjerg Golf Klub vid Skjern. Ni kan dessutom bowla, köra go-cart, spela tennis, bada i simhall, vindsurfa på Ringkøbing Fjord eller hyra kanoter och njuta av den betagande naturen vid Skarrild Å, Skjern Å eller Karstoft Å.

Attraktioner

Borris Kyrka är en bykyrka från 1000-talet med mycket romansk interiör. På hembygdsmuseet Rækker Møllegård vid Skjern kan ni se en samling av gamla bruksföremål, ett 200 år gammalt boningshus och ett minnesrum för Søren Kierkegaardssläkten. Upplev folkminnen och krigshistoria på Skarrild-Karstoft museum och lokalarkiv. Området är dessutom rikt på stengravar, gånggrifter och dösar från den yngre stenåldern.

Utflykter

I Jyllands Park Zoo (Haunstrup Dyrepark) kan ni få uppleva, kela med och mata de mer än 700 djuren från alla världens länder (31 km). Besök 'hedens hovedstad', den trevliga staden Herning, som bl.a. är känd som textil-, mäss- och kulturstad. Här hittar ni en lång rad gallerier, Steen Steensen Blicher Museet, Brunkulsmuseet i Søby, bra shoppingmöjligheter och diverse matställen (33 km). Tipperne är ett fridlyst fågelreservat som ligger på Tipperhalvön längst in i Ringkøbing Fjord. Fåglar från hela Skandinavien rastar här på sina resor mellan övervintrings- och häckningsplatser. Ett storartat natursceneri väntar er (48 km). LEGOLAND är byggt av 50 milj. byggklossar. Här finns massor av aktivitetsmöjligheter för hela familjen (51 km). Givskud är en kombinerad lejonpark och zoo. Här kör ni runt bland de vilda djuren och kommer helt nära både noshörningar och lejon (56 km).