Stugor i Blåvand, Ho
Destination

Blåvand, Ho

Blåvand, Ho

Hyr semesterstuga i Blåvand, Ho - Boka här

Stuga i Blåvand, Ho, Västjylland, Danmark till uthyrning!

Område

Sommarstugorna kring Ho ligger i ett fridfullt naturområde med planteringar och lite skog. Den lilla byn Ho är kulturmärkt med sina gamla, ursprungliga byggnader och med endast ett fåtal fasta invånare. I Ho gamla stadskärna hittar ni kyrka, värdshus, prästgård och lantbruk. Ho är porten till alla naturhärligheterna. Vid Ho Bugt dominerar de öppna vidderna med stora ängssträckningar. Mellan Ho och Blåvand ligger den vackra fridlysta Ho Klitplantage. Från Ho leder en liten väg söderut till den fridlysta halvön Skallingen. I Blåvand, c:a 5 km från Ho finns det ett otal aktivitetsmöjligheter, bra inköpsmöjligheter och många matserveringar.

Strande

Från Ho är det c:a 3 km till sandstranden på Skallingen och c:a 5 km till Blåvands Vesterhavsstrand. Skallingen har härlig vit sandstrand. Från parkeringsplatserna till Skallingen Strand väntar en längre promenad genom ett naturskönt område till Skalling Ende, och därifrån är det utsikt över till Fanø och Esbjerg. Den i söderläge belägna Hvidbjerg Strand, som ligger i lä bakom Horns Rev, vilket gör stranden mycket barnvänlig, ligger mellan Ho och Blåvand. Blåvand är omgiven av bred, vit sandstrand så långt ögat når. Det är inte tillåtet att köra bil på stranden. Ett paradis för alla som älskar vatten, strand, sol, vind och vattensport. Många betongbunkrar från 2;a världskriget präglar stranden kring Blåvandshuk Fyr. En av Danmarks vackraste solnedgångar över Vesterhavet kan upplevas från stranden vid Blåvand, klitterna eller byn. Stranden inbjuder till promenader året om.

Natur

Naturen kring Ho är mycket allsidig. I regionen finns stora områden med statlig skog. Ho Klitplantage är ett stort fridlyst klitt- och hedlandskap med markerade vandringsstigar och utsiktsplatser, varifrån det är en storslagen utsikt över klittlandskapet och halvön Skallingen. Ho Bugt är ett säreget naturområde med mjuka strandängar. Halvön Skallingen är fridlyst, och utsedd till naturvetenskapligt referensområde. Här finns möjlighet att, till fots, komma helt ut till spetsen och uppleva hur sälarna vältrar sig i de djupa tidvattenströmmarna. Här är fågel- och växtlivet helt enastående. Många flyttfåglar använder Skallingen för att vila och äta, och de kan studeras från områdets observationsplatser. Lite längre bort, i Blåvand, finns de finaste vita sandstränder, Vesterhavet och Blåvandshuk, som är Danmarks västligaste punkt. Plantagen bakom Blåvand huserar idag landets största bestånd av kronvilt.

Aktiviteter

I Ho finns en förstklassig 18-håls golfbana. Bowlingbanor hittar ni på Ho Feriecenter. Den stora fridlysta klitt- och hedarealen mellan Ho och Blåvand har markerade vandringsstigar samt ett par utsiktsplatser. Mellan skogen och sommarstugeområdet ligger en stor naturskön fiskesjö. Här finns dessutom bord och bänkar. Området inbjuder till fina naturupplevelser; promenader längs kusten från Ho Bugt, cykelturer till Skallingen, båtturer i Ho Bugt med den lilla ön Langli och det rika fågellivet osv. Området kring Blåvand är rikt på aktivitetsmöjligheter. Det är idealiska förhållanden för golf, drakflygning, fiske, beachvolley, ridning, bowling och mycket mer. Det är till och med möjligt att klättra på bunkrarna på stranden. Kring Blåvand finns också ett nät av cykelstigar och markerade vandringsleder.

Attraktioner

Ho kyrka är från mitten av 1400-talet och det ena av kyrkans skepp sägs vara Nordens äldsta. Ho Fårmarknad som äger rum på Skallingen varje år i slutet av augusti samlar mycket folk. Från den 39 m höga fyren, vid Blåvandshuk, som byggdes 1900, är det en fantastisk utsikt över Vesterhavet och trakten kring Blåvand. Kring fyren finns det fortfarande många betongbunkrar från 2;a världskriget. Aal kyrka i Oksbøl från 1100-talet är berömd för sina många kalkmålningar. En tysk flyktingkyrkogård är belägen alldeles utanför Oksbøl. Blåvand Naturcenter berättar om västkustens natur samt djur- och växtliv. Tirpitz-stillingen (-värnet) är en återöppnad bunker som visar en utställning om värnets roll i det tyska kustförsvaret. Blåvand Museum berättar om befolkningen och livsvillkoren på platsen genom tiderna. Blåvand Hembygdsmuseum belyser traktens historia från forntid till 1900 med bl.a. forntidsfynd och lokalt hantverk.

Utflykter

Fågelreservatet Tipperne längst in i Ringkøbing Fjord är ett mekka för fåglar - här kan ni beskåda tusentals flyttfåglar. Besök Esbjerg och upplev konstmuseet, skulpturen 'Mennesket ved Havet', gallerierna osv. Från Esbjerg kan ni också ta båten till Fanø på 10 min. Ön är, med sin gamla, idylliska bymiljö med karaktäristiska halmtäckta tak, den vackra naturen och de enastående badstränderna, verkligen värd ett besök. LEGOLAND, ca 75 km från Ho, är byggt av 50 milj. byggklossar. Här finns massor av aktivitetsmöjligheter för hela familjen. Løveparken i Givskud är en kombinerad lejonpark och zoo. Här kan ni träffa på mer än 1000 djur från hela världen på den 60 ha stora arealen.