Stugor i Vejers Strand
Destination

Vejers Strand

Vejers Strand

Hyr semesterstuga i Vejers Strand - Boka här

Stuga i Vejers Strand, Västjylland, Danmark till uthyrning!

I det populära fritidsområdet Vejers, finns en bred sandstrand med höga sanddyner, ett mysigt stadsliv och trevliga sommarstugor, som ligger i det vackra landskapet med sanddyner bortom Västerhavet. Naturen och atmosfären i Vejers är helt unik och därför är uthyrning av sommarstugor mycket eftertraktat här.

Område

Sommarstugorna vid det rekreativa området Vejers Strand ligger från de yttersta klittraderna och helt ut till vattnet - mitt i den storslagna västjylländska naturen. Den ändlösa sandstranden, den klara luften, de stora klittplantagerna och de imponerande hedlandskapen gör området synnerligen attraktivt under hela året. Vejers är en trevlig by med dagligvarubutiker, specialbutiker, ljusstöperi, karamellkokeri, konstgalleri och flera restauranger. Bakom klitterna hittar ni ett vackert landskap med enastående möjligheter till att, till fots, på cykel eller på hästryggen, uppleva detta härliga område kring Langsø och Kærgaard Plantage.

Strande

Den vita breda sandstranden med fin sand och klitter, har Blå Flagg. Biltrafik är tillåten på den södra delen av stranden. Den norra delen är förbehållen cyklister och fotgängare. Sedan 2001 har en räddningskår varit på plats på stranden under högsäsongen. Missa inte den makalösa solnedgången över Vesterhavet.

Natur

I naturen bakom stranden ligger Langsø och Kærgaard Plantage. I Kærgaard Plantage ligger Løvklitterne, som är ett kuperat landskap med ljung och krokiga gamla ekar. Den före detta sjön Filsø, är idag ett fågelreservat. Här i plantagen finns landets största bestånd av kronvilt. Söder om plantagen ligger ett fridlyst område med en brant sluttning. Från denna kan ni njuta av utsikten över den fridlysta Langsø och raden av granna klitter mellan Børsmose och Grærup.

Aktiviteter

Området kring Vejers Strand är idealiskt för vandrings-, cykel- och ridturer. Här finns markerade naturstigar samt ett otal vandrings- och cykelstigar. För fritidsfiskaren finns det goda möjligheter i området. Det kan fiskas direkt från kusten samt i sötvattensjön Grærup Fiskesø, som ligger 5 km från Vejers Strand. Det finns en golfbana i Henne, c:a 20 km från Vejers Strand.

Attraktioner

Hos Vejers Dropskogeri kan ni se hur karameller framställs. Från den 39 m höga fyren, vid Blåvandshuk, som byggdes 1900, är det en fantastisk utsikt över Vesterhavet och trakten kring Blåvand. Kring fyren finns det fortfarande många betongbunkrar från 2;a världskriget. Blåvand Naturcenter berättar om västkustens natur samt djur- och växtliv. Blåvand Museum berättar om befolkningen och livsvillkoren på platsen genom tiderna. Blåvand Hembygdsmuseum belyser traktens historia från forntid till 1900 med bl.a. forntidsfynd och lokalt hantverk.

Utflykter

Besök Esbjerg och upplev konstmuseet, gallerierna osv. Från Esbjerg kan ni också ta båten till Fanø på 10 min. Ön är, med sin gamla, idylliska bymiljö med karaktäristiska halmtäckta tak, den vackra naturen och de enastående badstränderna, verkligen värd ett besök. LEGOLAND, ca 75 km från Vejers, är byggt av 50 milj. byggklossar. Här finns massor av aktivitetsmöjligheter för hela familjen. Løveparken i Givskud är en kombinerad lejonpark och zoo. Här kan ni träffa på mer än 1000 djur från hela världen på den 60 ha stora arealen.