Stugor i Skodbjerge
Destination

Skodbjerge

Skodbjerge

Hyr semesterstuga i Skodbjerge - Boka här

Stuga i Skodbjerge, Västjylland, Danmark till uthyrning!

Tillbringa semestern i en sommarstuga mellan Västerhavet och Ringköbing Fjord - på den natursköna semesterorten Skodbjerge. Sommarstugorna i Skodbjerge är omgivna av ett vackert landskap med sanddyner, en bred badstrand med höga sanddyner och det lugna vattnet i fjorden.

Område

Den mysiga och fridfulla semesterorten Skodbjerge ligger mellan Haurvig och Bjerregård på landtungan Holmsland Klit. Mot väster ligger Vesterhavets sandbadstrand och mot öster är det utsikt till fågelreservatet Tipperne och Værneengene, längst in i Ringkøbing Fjord. Alldeles söder om Skodbjerge ligger semesterorten Bjerregård. Här finns det en affär, tennisbanor, minigolf och hästuthyrning. Från Bjerregård och upp längs Holmsland Klit kan ni antingen cykla eller vandra på naturstigen, som snor sig genom klitterna och sommarstugeområdet, helt upp till Søndervig. Den livfulla och trivsamma byn Hvide Sande, som ligger c:a 13 km norr om Skodbjerge, har museer, fiskehamn, bra inköpsmöjligheter och flera matserveringar.

Strande

Skodbjerge har fin, bred sandstrand med höga klitter. Det är även sandbotten, men det blir snabbt djupt. Här kan ni bada, sola, spela boll, vandra, samla snäckor och kanske bärnsten samt njuta av den praktfulla solnedgången över Vesterhavet. Det är inte tillåtet att köra bil på stranden. Det är också möjligt att bada i Ringkøbing Fjord, där vattnet är lugnare och grundare än i Vesterhavet.

Natur

Trakten är präglad av kuperade natur- och klittområden, som lockar till vandringsturer under hela året. Skodbjerge är omgärdat av havet, strand och klitter på den ena sidan, och fjorden med vassområden och frodiga strandängar på den andra. Tipperne är ett fridlyst fågelreservat som ligger på Tipperhalvön längst in i Ringkøbing Fjord. Fåglar från hela Skandinavien rastar här på sina resor mellan övervintrings- och häckningsplatser.

Aktiviteter

Ringkøbing Fjord är ett av de mest kända vindsurfingområdena i Nordeuropa. Stora områden med grunt vatten gör det både lätt och roligt att lära sig surfa i trygga omgivningar. Tre golfbanor finns inom räckhåll från Skodbjerge. Ridhästar uthyres i området. För fritidsfiskaren finns det goda möjligheter i havet, fjorden och i Put&Take-fiskesjön vid Årgab. Det arrangeras också havsfisketurer från Hvide Sande. Området har ett vidsträckt nät av natur- och cykelstigar, så det finns fina möjligheter till naturupplevelser, bl.a. går cykelrutten 'National 1' alldeles bakom klitterna.

Attraktioner

Vid landsvägen i Haurvig kan ni se ett av de gamla sjömärken, som hjälpte sjöfolket och fiskarna på 1800-talet. Sjömärket är av trä och placerat på en hög klitt ut mot havet. Den vitkalkade Haurvig kyrka från 1869 med rött tegeltak, är vackert belägen ned mot fjorden i ett öppet naturlandskap. Den historiska Haurvig Räddningsstation är från 1860. Hembygdsmuseet Abelines Gård, en strandfogdegård från 1860-talet, ligger nära Skodbjerge. Från klitterna vid Abelines Gård är det fin utsikt över landskapet, havet och Ringkøbing Fjord. Hvide Sande ligger mitt på landtungan Holmsland Klit och är Danmarks femte största fiskehamn. I byn upplever ni en blandning av livlig aktivitet och fridfull charm. Besök ev. Fiskeriets Hus med det stora Vestkystakvarium. I Hvide Sande arrangeras det dessutom fiskauktioner för turister.

Utflykter

Den gamla, vackra köpstaden Ringkøbing med sina röda tegeltak och gamla kullerstensbelagda gator ligger ca 35 km från Skodbjerge och är värd ett besök. LEGOLAND, ca 95 km från Skodbjerge, är byggt av 50 milj. byggklossar. Här finns massor av aktivitetsmöjligheter för hela familjen. Løveparken i Givskud är en kombinerad lejonpark och zoo. Här kan ni träffa på mer än 1000 djur från hela världen på den 60 ha stora arealen. Besök Esbjerg och upplev konstmuseet, gallerierna, Fiske- och Sjöfartsmuseet, skulpturen 'Mennesket ved Havet', osv. Från Esbjerg kan ni också ta båten till Fanø på 10 min. Ön är, med sin gamla, idylliska bymiljö med karaktäristiska halmtäckta tak, den vackra naturen och de enastående badstränderna, verkligen värd ett besök.