Stugor i Fjand
Destination

Fjand

Fjand

Hyr semesterstuga i Fjand - Boka här

Stuga i Fjand, Västjylland, Danmark till uthyrning!

När ni har semester i en sommarstuga i Fjand, bor ni mellan Västerhavet och Nissum Fjord. Sommarstugorna ligger i stillsamma och gröna omgivningar, i närheten av en liten jollehamn med gemensamma faciliteter och den breda badstranden med höga sanddyner. Eftersom Fjand är ett mycket familjevänligt område, är uthyrning av sommarstugor populärt här.

Område

Fjand är omgivet av hav, fjord, hedar och skog. Det finns rika möjligheter till friluftsaktiviteter i detta varierade och natursköna område. Från Fjand är det en vacker utsikt över hela Nissum Fjord och Fjandø, som ligger i fjorden, alldeles nära fastlandet. Fjandø är ett fågelreservat och trafik på ön är inte tillåten under sommarmånaderna. Området vid Nissum Fjord har ett rikt djur- och fågelliv. Besök ev. en av de charmerande gårdsbutikerna kring Fjand. Dessutom kan ni köpa bärnsten, konsthantverk och gå på gallerier.

Strande

Fjand har vit sandstrand med Blå Flagg och klitter som ger lä. Stranden inbjuder till sol och bad, vandring och diverse strandaktiviteter. Speciellt drakflygning, som är en populär aktivitet här.

Natur

På gångavstånd finns både Vesterhavet med den härliga sandstranden och klitterna, och Nissum Fjord med Fjandø, rikt fågelliv och bra fiskemöjligheter. Sommarstugorna ligger i ett kuperat område med hed och skog. Lite söder om Fjand ligger Husby Klitplantage, där ni bl.a. hittar Danmarks västligaste bokskog. Plantagen är ett idealiskt ställe att cykla och vandra på, och här finns flera markerade leder.

Aktiviteter

I området finns skogslekplats och minigolfbana. Det finns goda möjligheter att vindsurfa. För fritidsfiskaren finns det tillfälle att fiska såväl i fjorden, havet, åar som i fiskesjön Fjand Fiskepark. Det finns flera bra cykel- och vandringsleder i området. Stranden är också alltid, oavsett årstid, perfekt för vandring.

Attraktioner

På den stora herrgården Nr. Wosborg från medeltiden kan ni uppleva vardagen på en dansk bondgård. Strandingsmuseet i Thorsminde ger en inblick i vardagen ombord på de engelska krigsskeppen 'St. George' og 'Defence'.

Utflykter

Den gamla, vackra köpstaden Ringkøbing med sina röda tegeltak och gamla kullerstensbelagda gator ligger ca 33 km från Fjand och är värd ett besök. Ringkøbing Museum har utställningar med fynd från en järnåldersplats i Fjand, bl.a. den kända 'förkolnade dörren'. Handelsstaden Holstebro ligger 38 km härifrån och har många spännande specialbutiker och bra shoppingmöjligheter i den bilfria stadskärnan. Byn bjuder också på massor av konst och kultur, mysiga kaféer och en vacker å-miljö. Hjerl Hede Frilandsmuseum vid Vinderup är ett spännande och levande museum för hela familjen. Se bl.a. hur det dagliga livet på landet för 150 år sedan blir levandegjort.