Stugor i Lem
Destination

Lem

Lem

Hyr semesterstuga i Lem - Boka här

Stuga i Lem, Västjylland, Danmark till uthyrning!

Lem är naturskönt belägen öster om Ringkøbing Fjord - mellan Ringkøbing och Skjern.

Område

Landskapet som omger Lem, är varierat och präglat av bl.a. äng, skog, hedar, å och fjord. Från Lem är det c:a 5 km till Ringkøbing Fjords östra strand. Lem är känd för sitt gamla smideshantverk och, trots byns industri, inbjuder den härliga naturen kring byn till ledighet. Området är speciellt väl lämpat för fritidsfiskare och naturälskare. Det finns bra inköpsmöjligheter och flera matställen i byn. De närmaste större städerna är Skjern (13 km) och Ringkøbing (18 km).

Strande

C:a 5 km från Lem ligger Ringkøbing Fjord, som bjuder på badstränder med lugnt och grunt vatten. Stränderna är därför mycket barnvänliga. Dessutom finns det också riktigt fina möjligheter till att surfa på fjorden. 25 km från Lem ligger Søndervig och Vesterhavet, där ni hittar de långa fina sandstränderna med klitter och Blå Flagg.

Natur

Lem är omgiven av omväxlande naturområden med bl.a. plantager och hedområden. I Dejbjerg Plantage, lite söder om Lem, och vid Velling Bugt, väster om Lem, kan ni få uppleva ett otroligt fågelliv. Dejbjerg har en helt exceptionellt vacker natur. Mitt i det flacka Västjylland sticker Skovbjerg Bakkeø upp över smältvattenslätten från istiden, som utgör Skjernå-dalen. Dejbjergs kuperade terräng är präglad av skogsarealer och hedsträckningar. Här finns flera imponerande gravhögar. Från de högsta platserna i området är det utsikt över Ringkøbing Fjord. Skjern Å och Skjern Enge har också ett enastående fågelliv. Skjern Å är Danmarks mest vattenrika med många svängar och slingringar. Tipperne är ett fridlyst fågelreservat som ligger på Tipperhalvön längst in i Ringkøbing Fjord. Fåglar från hela Skandinavien rastar här på sina resor mellan övervintrings- och häckningsplatser. Ett storartat natursceneri väntar er (50 km).

Aktiviteter

I byn hittar ni en petanquebana, som kan begagnas fritt. Området bjuder på många Put & Take-sjöar, men det är också möjligt att fiska i t ex fjorden, Skjern Å och Fahlbæk Sø. Golfspelare kan prova banorna hos t ex Dejbjerg Golf Klub vid Skjern, Åskov Golfklub vid Sønder-Felding eller Holmsland Klit Golfklub vid Søndervig. Søndervig Badeland bjuder på aktiviteter för hela familjen. Ringkøbing Fjord är ett av de mest kända vindsurfingområdena i Nordeuropa. Stora områden med grunt vatten gör det både lätt och roligt att lära sig surfa i trygga omgivningar. Utrustning för surfing kan hyras vid vindsurfingskolan i Bork Havn.

Attraktioner

Smedenes Hus i Lem är ett spännande museum, som med omväxlande utställningar och arrangemang visar byns industrihistoria. Dejbjerg Jernalder är ett järnåldersmuseum med rekonstruktioner, utställningar och 'levande' järnåldersfamiljer, hantverk och aktiviteter (13 km). Den gamla, vackra köpstaden Ringkøbing med sina röda tegeltak och gamla kullerstensbelagda gator ligger 18 km från Lem och är värd ett besök. Här hittar ni också spännande sevärdheter, inköpsmöjligheter och en mysig by- och hamnmiljö. På Dansk Veteranfly Museum, norr om Stavning, kan ni uppleva Danmarks största samling av det danskproducerade KZ-flygplanet (c:a 8 km). Bousøgård vid Stavning är en typisk västjylländsk gård från förra århundradet. Den fyrlängade, med halmtak täckta, gården rymmer en krukmakarverkstad. Vid verkstaden finns ett museum för danskt dekorerat lergods, och i den gamla ladan är det inrättat ett stort konstgalleri (c:a 9 km).

Utflykter

I Jyllands Park Zoo vid Videbæk kan ni träffa på mer än 700 djur och fåglar från alla världens länder och barnen kan få mata dem (27 km). I Bork Vikingehavn reser ni 1000 år tillbaka i tiden. Upplev vikingaskepp i hamnen, vikingagården och utställningen. Området väcks till liv under högsäsongen (35 km). Besök den trevliga staden Herning, som bl.a. är känd som textil-, mäss- och kulturstad. Här hittar ni bl.a. en lång rad gallerier, Steen Steensen Blicher Museet och Brunkulsmuseet i Søby, bra shoppingmöjligheter och diverse matställen (47 km). LEGOLAND är byggt av 50 milj. byggklossar. Här finns massor av aktivitetsmöjligheter för hela familjen (67 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum vid Vinderup är ett spännande och levande museum för hela familjen. Se bl.a. hur det dagliga livet på landet för 150 år sedan blir levandegjort (69 km). Løveparken i Givskud är en kombinerad lejonpark och zoo. Här kan ni träffa på mer än 1000 djur från hela världen på den 60 ha stora arealen (77).