Stugor i Ballum
Destination

Ballum

Ballum

Hyr semesterstuga i Ballum - Boka här

Stuga i Ballum, Västjylland, Danmark till uthyrning!

När ni tillbringar semestern i en sommarstuga i Ballum, är ni omgiven av Nationalpark Vadehavet, slussar och sänkt kustland, ett marsklandskap. Här kan ni njuta av den unika naturen med de öppna vidderna, se de stora fågelflockarna eller besöka några av områdets många sevärdheter.

Område

Området kring Ballum är ett barskt, men rikt och enastående naturlandskap - en idealisk semesterort för fågelskådare, fritidsfiskare och naturälskare. Området är en lugn semesterort som ligger nära sevärdheter och skyddsvallen som leder över till Vadehavsön Rømø. Ballum består av sju små trivsamma byar och här finns inköpsmöjligheter och ett par matserveringar.

Strande

Ballum är belägen ända ute vid Vadehavet, men närmaste sandstrand Emmerlev Klev, ligger 14 km därifrån. Här är stranden barnvänlig med sandbotten och grunt vatten. Härifrån har ni dessutom en fantastisk utsikt över Vadehavet och öarna Sild och Rømø. Vill ni uppleva Västkustens stora, breda, vita stränder, så ta den korta turen till Rømø där Lakolk Strand, en av Europas vackraste och bredaste stränder, ligger.

Natur

Upplev det särpräglade naturlandskapet med marsklandet och Vadehavet, som inte liknar något annat ställe i världen. Det finns ängar och åar i norr, hedar i söder och hav i väst. Upplev marsklandet till fots eller på cykel och bli fascinerad av den barska men otroligt djurrika naturen. Ofta kan ni vara tursamma och få se sälar som håller till i de västliga delarna av Vadehavet. Ballum Enge ligger bakom Vadehavets skyddsvallar och här kan ni träffa på svanar, gäss och vipor. Varje vår och höst kan ni också ha turen att få vara med om det oförglömliga fenomenet 'svart sol'. En miljon starar samlas kort före solnedgången och uppför, enligt de lokala invånarna, ett drama på himlen.

Aktiviteter

Det finns flera golfbanor i området kring Ballum och i resten av Sønderjylland, bl.a. i Tønder, Arrild, Toftlund och Ribe. Ballums belägenhet vid Vadehavet, samt åar och sjöar, ger goda möjligheter för fritidsfiskaren. Härliga upplevelser väntar längs de många markerade vandrings- och cykellederna i områdets särpräglade natur.

Attraktioner

Förflytta dig till järnålderns värld i Hjemsted Oldtidspark vid Skærbæk. Centret innefattar bl a ett museum, en järnåldersgård, gravar och underjordiska gångar (12 km). Højer Mølle- och Marskmuseum huserar i Danmarks största holländska väderkvarn och visar en utställning om stormflod och livet i marsklandet (19 km). Besök Rømø med Europas bredaste sandstrand och härligt vatten (21 km). Ta ev en dagstur till den tyska gränsen som ligger ca 25 km från Ballum. Den gamla medeltids- och renässansslottskyrkan i Møgeltønder (25 km) och slottsparken kring Schackenborg är också värda ett besök.

Utflykter

Besök Tønder och upplev den mysiga stämningen i Danmarks äldsta handelsstad med de intressanta, historiska museerna och de många bra matserveringarna (31 km). Besök ev. kulturbyn Løgumkloster och gå på upptäcktsfärd i det spännande klostret som uppfördes av munkar på 1100-talet (32 km). Eller upplev de gamla slottsruinerna vid Trøjborg, där det sägs att tidigare ägare spökar om natten. Lek viking för en dag på Lustrupholm VikingeCenter i Danmarks äldsta by Ribe, möt bl a vikingatidens smeder, pilbågsmakare, vävare, kockar och se deras familjer och hem (33 km). LEGOLAND, ca 93 km från Ballum, är byggt av 50 milj. byggklossar. Här finns massor av aktivitetsmöjligheter för hela familjen.