Stugor i Ferring
Destination

Ferring

Ferring

Hyr semesterstuga i Ferring - Boka här

Stuga i Ferring, Västjylland, Danmark till uthyrning!

Sommarstugorna i Ferring är vackert belägna i grönområden bortom Västerhavsstrandens höga sanddyner. Ferring är en lugn och naturskön semesterort med en härlig strand och den stora sjön Ferring bortom sommarstugorna. Vid sjön Ferring finns ett museum och ett fyrtorn och inbjuder till familjeaktiviteter i naturen.

Område

Byn Ferring ligger mitt på klinten 'Bovbjerg' på Jyllands västkust, alldeles söder om den 5 km långa Ferring sø, 10 km söder om semesterområdet Vejlby Klit och 14 km väster om handelsbyn Lemvig. I Ferring by finns ett museum tillägnat målaren Jens Søndergaard, ett geologiskt minimuseum och några enstaka butiker. Precis söder om Ferring hittar ni den 26 m höga Bovbjerg Fyr. Ferring är en stillsam semesterort i natursköna omgivningar. I detta välkända och välbesökta semesterområde kan ni fiska, bada, vandra, cykla, flyga med drake, utöva hanggliding, paragliding eller besöka museer.

Strande

Stranden är en bred sandstrand med mycket höga klinter. Det finns trappor ned till stranden. Drakflygning, hanggliding, paragliding och flygning med små modellflygplan är populära aktiviteter här på stranden. Det är varken tillåtet eller möjligt att köra bil på stranden.

Natur

De karaktäristiska branterna utanför Bovbjerg sträcker sig över ca 3,5 km. Överallt längs kusten, kan ni på en promenad, cykel- eller biltur njuta av en storslagen utsikt över havet. Vid de stora våtmarkerna kring Ferring Sø är det ett rikt fågelliv. Mellan Vesterhavet och Ferring Sø är det endast ca 1,5 km. Den 6,7 ha stora Klosterhede Plantage med skogsarealer, öppna hedlandskap och ådalar ligger 10 km in i landet.

Aktiviteter

Området inbjuder till vandringsturer på stranden, längs klinterna och vid Ferring Sø. Här finns många möjligheter till vandrings- och cykelturer. En av de mest populära vandringsturerna ¿udsigtsruten¿ går från Ferring by, längs kanten av klinten, förbi Bovbjerg Fyr, ut till Trans Kyrka och tillbaka längs stranden. Här är, tack vare de höga klinterna, hanggliding och paragliding mycket populära aktiviteter. För fritidsfiskaren finns det goda chanser i havet, i fjorden samt i Vejlby Klit Fiskesø. Hyr ev. er egen båt och ta en tur på Ferring Sø. Dessutom finns möjlighet att surfa i området.

Attraktioner

Ferring har en liten, romantisk kyrka, som ligger vid Bovbjerg Klint, nära Vesterhavet. Jens Søndergaard Museet ligger längst ut på klinten. Här målade konstnären bilder av trakten, i synnerhet havet i både lugnt och upprört tillstånd. Den röda, 26 m höga fyren i Bovbjerg är områdets högsta punkt och härifrån är det möjligt att se så långt som 35 km. Väster om fyren ligger en ovanligt välbevarad gravhög från bronsåldern 'Hesthøj'. I ett par av Danska kustinspektoratets vackra gamla arbetshus är nu inrättat ett spännande minimuseum som berättar om traktens historia och utvecklingen längs kusten. I Vejlby Sommerpark kan ni fiska, hyra ridhästar, köra frontbikes, spela minigolf och besöka djuren i parkens husdjurszoo.

Utflykter

Den gamla, vackra köpstaden Ringkøbing med sina röda tegeltak och gamla kullerstensbelagda gator ligger ca 57 km från Ferring och är värd ett besök. Handelsstaden Holstebro ligger 55 km härifrån och har många spännande specialbutiker och bra shoppingmöjligheter i den bilfria stadskärnan. Byn bjuder också på massor av konst och kultur, mysiga kaféer och en vacker å-miljö. Hjerl Hede Frilandsmuseum vid Vinderup är ett spännande och levande museum för hela familjen. Se bl.a. hur det dagliga livet på landet för 150 år sedan blir levandegjort. Jesperhus Blomsterpark på Limfjordsön Mors är nordens största blomsterpark med djungelzoo och lekland. LEGOLAND, ca 130 km från Ferring, är byggt av 50 milj. byggklossar. Här finns massor av aktivitetsmöjligheter för hela familjen.