Stugor i Römö, Bolilmark
Destination

Römö, Bolilmark

Römö, Bolilmark

Hyr semesterstuga i Römö, Bolilmark - Boka här

Stuga i Römö, Bolilmark, Västjylland, Danmark till uthyrning!

Stugområdet Bolilmark på Römö ligger i natursköna omgivningar med skog och sanddyner, i närheten av den breda sandstranden i Lakolk. På den stillsamma och familjevänliga fritidsorten, finns det trevliga sommarstugor för alla smaker och därför är uthyrning av stugor i Bolilmark på Römö mycket populärt.

Område

Bolilmark är en fridfull och naturskön semesterort på Vadehavsön Rømø, som bjuder på sköna badstränder, kultur, aktiviteter och trevlig östämning. Det lugna sommarstugeområdet vid byn Bolilmark ligger på den norra delen av Rømø, endast två km från fördämningen, och omgiven av vackra ljungklädda hedarealer. Husen i området har alla gräs på taket och smälter otroligt fint in i naturen. Det finns möjligheter till inköp av dagligvaror i området, och i Kongsmark, 4 km härifrån hittar ni ett bredare urval av butiker och flera matställen. Den närmaste större stad är Skærbæk, som ligger på fastlandet, 17 km från Bolilmark. Rømø är förenad med fastlandet via en 10 km lång fördämning. Den härliga naturen, den långa breda sandstranden, Vadehavet, Vesterhavet, den friska havsluften, det rika fågel- och djurlivet, de välbevarade rømøgårdarna, museerna och den mysiga stämningen gör Rømø till en intressant semesterdestination.

Strande

Några få km väster om Bolilmark ligger en av Europas bästa badstränder. På den 15 km långa Lakolk Strand finns det möjlighet att köra bil helt ned till strandkanten. Den barnvänliga, fina, helt stenfria sandstranden har grunt vatten, sandbotten, klitter och Blå Flagg. Det ovanliga med stranden är, att den är mycket bred - mellan 1,5 och 6 km - vilket inbjuder till strandaktiviteter av alla slag, t.ex. är kitebuggykörning, drakflygning och vindsurfing mycket populära aktiviteter här. Det är stor skillnad på ebb och flod och två gånger under dygnet ändras vattenståndet markant. Var därför försiktig och parkera inte bilen för nära vattnet.

Natur

Bolilmark är omgiven av ljungarealer, gräsklädda klitter, naturområden med tall, ett rikt djurliv och många vandringsstigar. Rømøs högsta punkt, Høst, är belägen vid Bolilmark. Høst ligger 20 m.ö.h. och härifrån har ni en fin utsikt över den natursköna ön. Den nordliga delen av ön är utsatt som fågelskyddsområde för de många vadarfåglarna i Vadehavet. Sälar håller också till här på ön, och de senaste åren har flera kaskelottvalar strandat på Rømø. Rømø består till 90 % av naturområden med stora hedar och klittplantager, där träd och buskar vittnar om den barska Vesterhavsvinden. Överallt på ön kan ni få uppleva ett rikt bestånd av djur och fåglar.

Aktiviteter

Området kring Bolilmark inbjuder till vandringsturer i den vackra naturen. Den breda stranden lockar till aktiviteter, såsom surfing, drakflygning, kitebuggykörning samt vandrings- och ridturer. Dessutom kan ni pröva på att gå på havsbotten utan att bli blöta, och hitta spännande föremål som tidvattnet har fört med sig. För fritidsfiskaren finns det goda fångstmöjligheter i Rømø Lystfiskerparadis och Renbæk Lystfiskersø vid Skærbæk. På den 920 m långa banan i Skærbæk Go-kart Center kan ni utmana varandra och uppleva fart och spänning. I Skærbæk Fritidscenter finns en simhall med bl.a. vattenrutschbana, trampoliner, varmvattenbassänger och bastu. Golfspelare har möjlighet att prova banorna hos Arrild Golf Club (31 km), Ribe Golf Klub (37 km), Toftlund Golf Club (38 km) och Tønder Golf Klub (45 km).

Attraktioner

Naturcenter Tønnisgård vid Tvismark är inrättat i en gammal Rømøgård med halmtak, och visar utställningar om Rømøs natur och kultur (3 km). Rømø Mini Museum i Lakolk berättar om Rømøs natur genom tiderna och tidvattnets inflytande på denna (6 km). Nationalmuseet Kommandørgården vid Rømø Kirkeby är en totalt restaurerad gård från 1748, som visar det välstånd som kommandørerne tog med sig till Rømø (8 km). Rømø Sommerland är en aktivitetspark vid Kommandørgården med 40 olika aktiviteter för hela familjen, bl.a. vattenland och minigolfbana. Överallt på ön kan ni uppleva de vackra gamla Rømøgårdarna, som präglar landskapet och är mycket karaktäristiska för ön. Rømø är också rik på konsthantverkare, och på ön hittar ni flera gallerier, ljusstöperier och keramikverkstäder.

Utflykter

Skærbæk Museum är ett hembygdshistoriskt museum som är inrättat i en f d köpmansgård från 1909. Här illustreras bygdens kultur och historia (17 km). Förflytta er till järnålderns värld i Hjemsted Oldtidspark vid Skærbæk. Centret innefattar bl.a. ett museum, en järnåldersgård, gravar och underjordiska gångar. (18 km). Besök kulturbyn Løgumkloster och gå på upptäcktsfärd i det spännande klostret som uppfördes av munkar på 1100-talet (36 km). Lek viking för en dag på Lustrupholm VikingeCenter i Danmarks äldsta by Ribe, möt bl.a. vikingatidens smeder, pilbågsmakare, vävare, kockar och se deras familjer och hem (37 km). I Tønder kan ni uppleva den mysiga stämningen i Danmarks äldsta handelsstad med de intressanta, historiska museerna och de många bra matställena (45 km).