Stugor i Vejlby Klit
Destination

Vejlby Klit

Vejlby Klit

Hyr semesterstuga i Vejlby Klit - Boka här

Stuga i Vejlby Klit, Västjylland, Danmark till uthyrning!

Fritidsområdet Vejlby Klit ligger strax bortom Nordsjön och där finns det många trevliga sommarstugor, en vacker strand med höga sanddyner och ett grönt inland med bland annat Ferring Sø. Vejlby Klit är ett populärt och familjevänligt fritidsområde och är därför känt för uthyrning av sommarstugor.

Område

Vejlby Klit ligger på en smal landremsa mellan Västerhavet och den 5 km långa sjön Ferring Sø. 10 km öster ut ligger staden Lemvig och ett par km söder om fritidsområdet ligger Bovbjerg Fyr och fritidsparken Vejlby Sommerpark. Stugområdet är lugnt och fridfullt beläget och i lä bakom de höga sanddynerna. Här kan Ni koppla av och roa Er, bada i havet, promenera i området, gå på rävjakt, fiska, surfa och flyga med drake eller modellflygplan.

Strande

Stranden är en mycket bra sandstrand med dyner och många ställen med lä. Dock kan det förkomma små områden med sten. Var uppmärksam på att vattnet snabbt blir djupt här. Det är inte tillåtet att köra bil på stranden. Drak- och modellflygning är poplulärt på stranden. Stranden är en av de bästa ställen längs hela västkusten att hitta bärnsten - speciellt efter stormigt väder. En idealisk plats att promenera, hela året runt.

Natur

Naturen är både vild och mild här. Vejlby Klit är ett sammanhängande dynområde med höga dyner och Västerhavet mot väster, Ferring Sø mot söder och de stora våtområden med flyttfåglar mot väst och nord. Det är bara 1,5 km mellan Västerhavet och Ferring Sø. Klosterhede Plantage är Danmarks största odlade skog. Här lever bl. a bäver, som inplanterades i skogen 1999. Skogen och hedmarken ligger söder om Lemvig och har flera minnesmärken från 2:a världskriget, bl. a landningsbanor och bunkrar, en stor lekplats samt många vandrings-, cykel- och ridstigar (ca. 30 km i sydöstlig riktning).

Aktiviteter

Lemvig Golfklub kan erbjuda en vacker, 18-håls golfbana samt en 6-håls Par-3 bana i omgivningar med vacker natur. Från banorna kan Ni njuta av utsikten över fridlysta områden, Horn Sø, Lem Vig i Limfjorden samt Västerhavet (15 km). Den varierande naturen lockar till promenader på stranden, på sanddynerna, vid Ferring Sø samt i Klosterhede Plantage. Sportfiskare kan kasta linan ut i havet, i fjorden, i Ferring Sø samt i Put & Take öringssjön i Vejlby Sommerpark. Ni har även möjligheter att surfa i området.

Attraktioner

Vejlby Sommerpark ligger knappt 2 km från Vejlby Klit, där Ni kan fiska, hyra ridhästar, åka med häst och vagn eller cykla på funbikes, spela minigolf och besöka keldjuren i parkens zoo. Det är fritt inträde till parken. Det röda, 26 m höga fyrtornet Bovbjerg är områdets högsta punkt och härifrån kan Ni njuta av utsikten som sträcker sig 35 km bort i fjärran. I Thyborøn finns både Kystcentret Thyborøn og Jyllands Akvariet (16 km). Här finns aktiviteter, utställningar och akvarier för alla. klappa en haj, framkalla Ert eget åkväder eller starta kanske en tornado. Sniglehuset i Thyborøn är ett hus, som är dekorerat med miljoner skal både invändigt och utvändigt. Inne i huset kan Ni passa på att titta på Danmarks största utställning av sniglar och flaskskepp (16 km).

Utflykter

Besök Strandingsmuseet St. George i Torsminde, som ger en inblick i vardagslivet ombord på de engelska krigsfartygen 'St. George' och 'Defence'. Museet kom till efter en av världens största fartygsolyckor 1811. Här förliste de två engelska fartygen och mer än 1 000 män omkom. Hör på den tragiska historien och se på föremål från de två skeppen. Bland de spännande fynden finns kanoner, guldmynt, musikinstrument och vapen (25 km). Handelsstaden Holstebro har många spännande specialbutiker och bra möjligheter för shopping i den bilfria innerstan. Staden har även massor av konst och kultur, trevliga caféer och ån som rinner genom stan bidrar till den vackra miljön (46 km). Hjerl Hede Friluftsmuseum i Vinderup är ett spännande och levande museum för hela familjen. Gå och titta på hur utställningen levandegör hur folk på landet levde sitt dagliga liv för 150 år sedan (65 km). Jesperhus Blomsterpark på ön Mors i Limfjorden är Nordens största blomsterpark med djungel zoo och lekland (66 km).