Stugor i Nr. Lyngvig
Destination

Nr. Lyngvig

Nr. Lyngvig

Hyr semesterstuga i Nr. Lyngvig - Boka här

Stuga i Nr. Lyngvig, Västjylland, Danmark till uthyrning!

Sommarstugorna på semesterorten Nr. Lyngvig ligger i det vackra landskapet med sanddyner, mellan Västerhavet och Ringkøbing Fjord. När ni tillbringar semestern i en sommarstuga i Nr. Lyngvig, kan ni besöka den imponerande Nr. Lyngvigs fyr och se på Holmsland Klit ovanifrån, bada vid den breda sandstranden, surfa på fjorden och besöka staden Söndervig.

Område

Nr. Lyngvig ligger på landtungan Holmsland Klit, mellan Hvide Sande och Søndervig. Västerut ser ni klitterna och Vesterhavet, och österut ligger Ringkøbing Fjord. Naturen omkring Nr. Lyngvig är mycket vacker. Här finns bl.a. ett 282 ha stort fridlyst område med höga klitter och ett spännande djur- och växtliv. Rakt igenom detta område leder en naturstig och här är också Lyngvig Fyr placerad. Från den 38 m höga fyren, som är Danmarks högst belägna, kan ni få en fantastisk utsikt över vattnet och landskapet. Vid landsvägen utanför fyren finns Nr. Lyngvigs äldsta bebyggelse. En samling stora vackra klittgårdar från 1800-talet, som alla är uppförda i röd sten och med halmtak. Den vackra vitkalkade kyrkan i Nr. Lyngvig är omgiven av låga klitter och har fjorden som bakgrund. I Nr. Lyngvig finns dessutom en restaurang, ett stort inomhus lekland och en trivsam liten småbåtshamn vid fjorden.

Strande

I Nr. Lyngvig är det bred sandstrand med enstaka stenar och höga klitter. Stranden har dessutom Blå Flagg. Det är inte tillåtet att köra bil på stranden.

Natur

Det stora, vackra klittlandskapet kring Nr. Lyngvig är fridlyst och har några av de högsta klitter på Holmsland klit. Mellan klitterna är hedlandskapet präglat av lite spridd skog. Trots den barska naturen lever det många växter och djur bland klitterna och på hedarna.

Aktiviteter

Ringkøbing Fjord är ett av de mest kända vindsurfingområdena i Nordeuropa. Därför finns här också två surfcenter. De stora områdena med grunt vatten gör det både lätt och roligt att lära sig surfa i trygga omgivningar. Området ägnar sig utmärkt till spatser- och cykelturer, inte minst på naturstigen. Vid Søndervig finns en 18-håls golfbana. Dessutom finns det tennisbanor, ett aktivitetscenter, en simhall, två badland och ridcenter till hands i området. För fritidsfiskaren är området också attraktivt. Det kan fiskas från kusten och i fiskesjöar. Dessutom arrangeras det havsfisketurer med kutter från Hvide Sande.

Attraktioner

Upplev den flotta utsikten från toppen av Nr. Lyngvig fyr. Vid foten av fyren informeras det om områdets växter och djur. Hvide Sande ligger mitt på landtungan Holmsland Klit och är Danmarks femte största fiskehamn. I byn upplever ni en blandning av livlig aktivitet och fridfull charm. Fiskernes Hus i Hvide Sande är ett samtidsmuseum, som bl.a. berättar historien om fiskens väg från Vesterhavet till konsumenten. I Hvide Sande arrangeras det dessutom fiskauktioner för turister.

Utflykter

Den gamla, vackra köpstaden Ringkøbing med sina röda tegeltak och gamla kullerstensbelagda gator ligger ca 18 km från Nr. Lyngvig och är värd ett besök. Fågelreservatet Tipperne längst in i Ringkøbing Fjord är ett mekka för fåglar - här kan ni beskåda tusentals flyttfåglar. LEGOLAND, ca 100 km från Nr. Lyngvig, är byggt av 50 milj. byggklossar. Här finns massor av aktivitetsmöjligheter för hela familjen. Løveparken i Givskud är en kombinerad lejonpark och zoo. Här kan ni träffa på mer än 1000 djur från hela världen på den 60 ha stora arealen.