Stugor i Starup
Destination

Starup

Starup

Hyr semesterstuga i Starup - Boka här

Stuga i Starup, Västjylland, Danmark till uthyrning!

I Starup är det en trevlig bystämning i vacker och omväxlande natur.

Område

Den trevliga byn Starup ligger i hjärtat av mellersta väst Jylland och är omgiven av härlig, frodig natur med ådalar, åkermarker med grödor och betande djur, ängar, mossar, skogar och plantager. Den idylliske Holme å flyter precis förbi Starup och den natursköna kust-till-kust-stigen mellan Vejle och Blåvand leder längs ån förbi Starup. Starup ligger nära städer som Grindsted (15 km), Varde (25 km), Billund (27 km) och Esbjerg (35 km), så det är korta avstånd till affärer, restauranger, sevärdheter, nöjen och stränder från Starup. Det går också att handla dagligvaror i Starup.

Strande

Ni kan ta ett dopp i sjön, Kvie Sø, som har ett rent vatten med sandbotten och en badbrygga. Vattnet är grunt och därför mycket barnvänligt (15 km). De breda, vita Västerhavsstränderna med fin sand, sanddyner och Blå Flagga (garanterar rent vatten, säkerhet och bra förhållande på stränderna) finner ni bl. a vid Henne Strand och Vejers Strand, båda 50 km från Starup. Henne Strand är bilfri, men bilkörning är tillåtet på den södra delen av Vejers Strand. Den norra delen är förbehållen cyklister och fotgängare. Ett räddningsteam övervakar stranden under högsäsongen.

Natur

En av Danmarks renaste åar, Holme å, slingrar sig längs Starup i ett nästan orört naturlandskap. Längs ån finns ett rikt djurliv och många växter. Dessutom är Starup omgivet av ängar, mossar, skogar och vackra plantager, bl. a. Skovsende, Haldbjerg, Vrenderup och Starup Plantage - alla med en mångfald djur. Den rekreativa sjön Kvie är en av Danmarks renaste sjöar och här kan ni uppleva en helt unik natur. En underbar plats att bada och promenera på (15 km norr ut).

Aktiviteter

Holme å bjuder på fantastiska fiskemöjligheter, men ni kan också hyra en kanot och segla ut på den idylliska ån. Ansager å mellan Varde och Grindsted är mycket rik på bäcköring, och Grindsted å lämpar sig väl till flugfiske. Ni kan följa en bit längs den 120 km långa vandringsstigen som börjar i Vejle, går förbi Holme å och slutar i Blåvand vid Västerhavet. Längs stigen är det lugn och ro och orörd natur. I Hellehallen kan ni simma och idka motion (7 km). Vid den vackra Kvie sjön kan ni promenera och bada och barnen kan vara på lekplatsen eller så kan ni ha picknick (15 km). Golfspelare kan prova banorna på Gyttegaard Golf Klubb i Hegnsvig (24 km) och Breinholdtgård Golf Center i Esbjerg (35 km).

Attraktioner

Den största sevärdheten i Starup är den vackra naturen med ådalar, skogar och hedar, som omger byn. S. Syllatzes källa är en helig källa från medeltiden, som påstås ha en läkande effekt. Det går att komma ned till källan via en trappa bakom Starup Kyrka, som är väldigt vackert belägen på en liten bank på ängarna söder om Holme å. I Tambour Have i Nordenskov vid Karlsgårde sjö kan ni njuta av lugnet och synen av de många, vackra trädgårdsmotiven (15 km). Vid Karlsgårde sjö finns en kopia av den lilla havsjungfrun - i trä. Janus Bygningen i Tistrup är ett konstmuseum för modern bildkonst, skulpturer och konsthantverk. Här kan ni se på spännande, varierande utställningar (23 km).

Utflykter

LEGOLAND® är uppbyggd av 50 milj. byggklossar. Här finns mer än 50 roliga aktiviteter för hela familjen. Upplev t. ex sjörövarna i Piratland, en tur i Frog Hopper i Miniland samt Byggemand Bob och hans vänner (28 km). Besök Esbjerg och upplev konstmuseet, skulpturen ’Människan vid Havet’, gallerierna, de många spännande butikerna och bra restauranger (35 km). På Esbjergs Fiskeri- og Søfartsmuseum kan ni se de färgglada fiskarna och farliga hajar i de stora akvarierna. I hamnen i Esbjerg kan ni åka med på en trevlig rundtur. Från Esbjerg kan ni segla till Fanø på 10 min. Ön är med sina gamla, idylliska stadsmiljöer med sina karaktäristiska, hus med halmtak, den flotta naturen och de enastående badstränderna absolut värd ett besök. Givskud Zoo är en kombinerad lejon- och djurpark. Träffa på mer än 1000 djur från hela världen på det 60 ha stora området (47 km).