Stugor i Söndervig
Destination

Söndervig

Söndervig

Hyr semesterstuga i Söndervig - Boka här

Stuga i Söndervig, Västjylland, Danmark till uthyrning!

I fritidsområdet Söndervig vid Nordsjön, finns en bred sandstrand med höga sanddyner, vackra stugor bland sanddynerna bortom stranden och ett aktivt stadsliv med aktiviteter för hela familjen. Här hittar ni allt, som ni kan önska av en semester i en sommarstuga, och därför är uthyrning av stugor i Söndervig mycket populärt.

Område

Den fantastiska naturen, den vänliga miljön vid Ringkøbing Fjord, de kilometerlånga sandstränderna vid Västerhavet, de fina sommarhusen och de många aktivitetsmöjligheterna gör Søndervig till en attraktiv semesterdestination och får varje år besök av många gäster. Här finns något för alla - ni kan besöka museer eller hamnmiljöer, bowla, bada i havet eller vattenland, kite och windsurfa, spela golf, promernera, cykla eller rida. Søndervig har ett inköpscenter till vardagliga behov. Dessutom finns det många bra restauranger i Søndervig.

Strande

Den härliga, långa och breda stranden har fin sand, dyner och Blå Flagga. Stranden ger fina möjligheter för långa promenader i den friska havsluften eller för att sola i lä mellan dynerna.

Natur

Søndervig är ett unikt område mellan hav och fjord. Naturen på landtungan Holmsland Klit är ett vackert och storslaget landskap med höga dyner och hed - ett av de mest spännande och omväxlande områdena på Västkusten. Här möts hav och fjord.

Aktiviteter

Ringkøbing Fjord är ett av de mest kända kite- och windsurfing-områdena i Nordeuropa. De stora grunda områdena gör det både lätt och roligt att lära sig surfa i trygga omgivningar. Den vackert placerade 27-håls golfbanan på Holmslands Klit ligger nära Søndervig. Beach Bowl har aktiviteter för hela familjen, bl.a. bowlingbanor, poolbord, lekplats, restaurang och engelsk pub. Stora sportsevenemang och liknande visas på en storskärm. Søndervig har ett härligt vattenland med bl.a. rutschbana, grotta, barnbassäng, turkisk bad, spa, solarier och sauna. En 14 km lång cykelbana går från Søndervig genom dynlandskapet Nr. Lyngvig Fyr till Hvide Sande. På vägen har ni utsikt över fjorden och mot kyrkotorn i Nysogn och Gammelsogn. Det finns dessutom minigolf och cykeluthyrning i Søndervig. Bra möjligheter för fiske både i hav och i Put&Take-sjö.

Attraktioner

Från den 38 m höga Nr. Lyngvig Fyr, 6 km söder om Søndervig, kan ni njuta av den fantastiska utsikten över Västerhavet och landskapet. Vid foten av fyren kan ni se och lära er mer om områdets växter och djur. Den gamla vackra köpstaden Ringkøbing med de röda tegeltaken och de gamla kullerstensbelagda gatorna ligger ca. 9 km från Søndervig. Staden är gemytlig och charmig och har flera museer, gallerier och konsthantverkare som arbetar i sina verkstäder. Den pittoreska hamnstaden Hvide Sande ligger mitt på halvön Holmsland Klit. Här kan ni bl. a. besöka ’Fiskernes Hus - Vestkystakvariet’, fiskeauktioner och ett ljusstöperi (12 km). Fiske- och Familjeparken West i Hee är en lekplats för hela familjen. Här finns ett badland och ni kan köra gokart, klappa getter, hoppa på hoppkuddar, åka tåg, leka på lekplatsen och fiska i de 3 stora fiskesjöarna (18 km).

Utflykter

Egnsmuseet Abelines Gård är en välbevarad strandfogedgård från 1860-talet, som ligger mycket naturskönt i Nørre Haurvig. Här får ni ett intryck av, hur man levde på i socknen förr i tiden (20 km). På Strandingsmuseet St. George i Torsminde får ni en inblick i vardagen ombord på de förlista, engelska krigsfartygen ’St. George’ och ’Defence’. Titta på de spännande fynden bl.a. kanoner, guldmynt, musikinstrument och vapen (33 km). I djurparken, Jyllands Park Zoo i Videbæk kan ni se på och klappa och utfodra de mer än 700 djuren från allvärldens länder (33 km). Fågelreservatet Tipperne i Ringkøbing Fjord är ett mecka för fågelentusiaster - tusentals flyttfåglar kan ni titta på här (43 km). I Bork Vikingehavn kommer ni 1000 år tillbaka i tiden. Se på vikingaskeppen i hamnen, vikingagården och utställningen. Området levandegörs under högsäsongen (44 km). LEGOLAND har riddare i rustning, pirater, tuffa cowboys, vilda indianer och mycket, mycket mer (91 km).