Stugor i Jegum
Destination

Jegum

Jegum

Hyr semesterstuga i Jegum - Boka här

Stuga i Jegum, Västjylland, Danmark till uthyrning!

Stugområdet Jegum ligger i gröna och ostörda omgivningar och där finns ett gemensamt område med keldjur, lekplats, bollbanor och grillplatser. När ni tillbringar semestern i en stuga i Jegum, hittar ni aktiviteter för barn i alla åldrar, och med bara få kilometer från Jegum kan ni besöka Nordsjöns inbjudande badstränder.

Område

Jegum är ett rekreativt och barnvänligt område med underbar natur samt många sevärdheter och utflyktsmål. Från Jegum är det c:a 6 km till Oksbøl och c:a 12 km till kusten och Vesterhavets sköna stränder. I Jegum finns en affär, minigolfbana och två tennisbanor. Oksbøl är en by med alla nödvändiga faciliteter, men byn är också kulturellt spännande. Bl.a. är bärnstensmuseet, den tyska flyktingkyrkogården, och Aal kyrka, som är berömd för sina vackra kalkmålningar, väl värda ett besök.

Strande

Vesterhavsstränderna Børmose och Henne Strand (c:a 12 km från Jegum) är fina sandstränder med höga klitter och Blå Flagg. Henne Strand är bilfri, men vid Børmose är det tillåtet att ta bilen med ända ned till vattenbrynet. Men här finns det också bilfria områden. Båda stränderna är idealiska platser att bada, sola, spela beachvolley eller petanque, bygga sandslott, vandra och leta bärnsten på. Här är det också populärt att flyga med drake.

Natur

Landskapet kring Jegum är ett av Danmarks största naturområden med skog och hedlandskap. Halvön Skallingen är fridlyst och utnämnd till naturvetenskapligt referensområde. Här vältrar sig sälarna, men också fågellivet och växtligheten på platsen är enastående.

Aktiviteter

Sköna naturupplevelser väntar längs de många cykelstigarna och markerade vandringslederna i området. I Jegum finns en minigolfbana och två tennisbanor. Det finns cykel- och hästuthyrning samt Put&Take-sjö i området. Det är c:a 6 km till badland och c:a 14 km till golfbana. Längs havet och fjorden i Ringkøbing hittar vindsurfare några av Europas bästa betingelser.

Attraktioner

I den lilla byn Vrøgum finns åtskilliga konsthantverkare, gallerier och hantverksverksamheter. Ravmuseet (bärnstensmuseet) i Oksbøl belyser alla aspekter vid havet.

Utflykter

Fågelreservatet Tipperne i den södra änden av Ringkøbing Fjord är, tillsammans med de grunda områdena kring halvön, rastplats för tusentals vadarfåglar, änder och gäss. LEGOLAND, ca 60 km från Jegum, är byggt av 50 milj. byggklossar. Här finns massor av aktivitetsmöjligheter för hela familjen. Givskud är en kombinerad lejonpark och zoo. Här kör ni runt bland de vilda djuren och kommer helt nära både noshörningar och lejon. Besök Esbjerg och upplev konstmuseet, skulpturen 'Mennesket ved Havet', gallerierna osv. Från Esbjerg kan ni också ta båten till Fanø på 10 min. Ön är, med sin gamla, idylliska bymiljö med karaktäristiska halmtäckta tak, den vackra naturen och de enastående badstränderna, verkligen värd ett besök.