Stugor i Nymindegab
Destination

Nymindegab

Nymindegab

Hyr semesterstuga i Nymindegab - Boka här

Stuga i Nymindegab, Västjylland, Danmark till uthyrning!

Nymindegab ligger vid Vesterhavet, alldeles söder om Ringkøbing Fjord, och är porten till landtungan 'Holmsland Klit'.

Område

Det gamla fiskeläget är idag ett fridsamt och populärt semesterområde. Här är ni nära både hav och fjord, och ni kan njuta av den praktfulla naturen med bl.a. fågelreservatet Tipperne, uppleva spännande sevärdheter, ha en aktiv semester eller bara ta det lugnt. Det finns inköpsmöjligheter och matställen i Nymindegab. De närmaste större städerna är Skjern och Varde, som båda ligger c:a 30 km från Nymindegab.

Strande

Nymindegab bjuder på en härlig bred och vit sandstrand med höga klitter. På stranden är det idealiskt att bara ta det lugnt, sola, ta ett dopp, utöva strandaktiviteter och gå på vandringsturer.

Natur

Landskapet kring Nymindegab är otroligt varierat och mycket unikt. Norrut hittar ni den smala landtungan Holmsland Klit, där ni kan uppleva klitter och hav i väst och Ringkøbing Fjord i öst. En härlig vandrings-/cykelstig leder genom Holmsland Klit, sommarstugeområdet, Hvide Sande och hela vägen till Søndervig. Blåbjerg-Nymindegab Klitplantage är en av Danmarks största plantager, som med ljung, skog och snår är som gjord för långa cykel-, rid- eller vandringsturer. Det Blå Bjerg, som har gett plantagen dess namn, är landets högst belägna klitt, 64 m över havsytan. Tipperne är ett fridlyst fågelreservat som ligger på Tipperhalvön längst in i Ringkøbing Fjord. Fåglar från hela Skandinavien rastar här på sina resor mellan övervintrings- och häckningsplatser. Ett storartat natursceneri väntar er.

Aktiviteter

Ringkøbing Fjord är ett av de mest kända vindsurfingområdena i Nordeuropa, eftersom förhållandena här är optimala. Stora områden med grunt vatten gör det både lätt och roligt att lära sig surfa i trygga omgivningar. Det finns flera surfingskolor kring Nymindegab. För fritidsfiskare finns det verkligen bra möjligheter här i området. Ni kan fiska längs Vesterhavskusten, i Ringkøbing Fjord, i områdets åar, i Put & Take-sjöar samt från fiskekutter som går ut från Hvide Sande. Ridturer längs Vesterhavet kan arrangeras i Haurvig, 14 km norrut. Ni kan också uppleva den c:a 8 km långa turen från Nymindegab till Nr. Nebel på ett historiskt och speciellt sätt; på dressin. Det finns flera golfbanor i området, och Henne Golfklub är den närmaste (c:a 15 km).

Attraktioner

Vid Nymindegab har den gamla räddningsstationen idag blivit omgjord till ett intressant museum, där ni kan få uppleva historier om de skepp som genom tiderna har strandat på västkusten vid Nymindegab. Nymindegab var tidigare ett fiskeläge, vilket ni kan få se ett par bevis på; små hus som förr användes av fiskare att förvara fiskegarn och andra redskap i, samt en gammal fiskekutter. Hembygdsmuseet Abelines Gård är en 130 år gammal strandfogdegård vid Haurvig på Holmsland Klit. Här kan ni få en inblick i livet på västkusten under första halvan av 1900-talet (11 km). Fågelreservatet Tipperne ligger alldeles norr om Nymindegab, längst in i Ringkøbing Fjord. Ett mekka för fåglar - här kan ni beskåda tusentals flyttfåglar (11 km). I Bork Vikingehavn kan ni uppleva ett rekonstruerat vikingahus samt flera vikingaskepp (15 km).

Utflykter

Hvide Sande ligger mitt på landtungan Holmsland Klit och är Danmarks 5;e största fiskehamn. I byn upplever ni en blandning av livlig aktivitet och fridfull charm. Dessutom arrangeras det fiskauktioner för turister (21 km). Besök 'Vestjyllands hovedstad' Esbjerg och upplev konstmuseet, Fiske- och Sjöfartsmuseet, skulpturen 'Mennesket ved Havet', gallerierna osv. (50 km). Från Esbjerg kan ni också ta båten till Fanø på 10 min. Ön är, med sin gamla, idylliska bymiljö med karaktäristiska halmtäckta tak, den vackra naturen och de enastående badstränderna, verkligen värd ett besök. LEGOLAND är byggt av 50 milj. byggklossar. Här finns massor av aktivitetsmöjligheter för hela familjen (84 km). Løveparken i Givskud är en kombinerad lejonpark och zoo. Här kan ni träffa på mer än 1000 djur från hela världen på den 60 ha stora arealen (91 km).