Stugor i Fanö Bad
Destination

Fanö Bad

Fanö Bad

Hyr semesterstuga i Fanö Bad - Boka här

Stuga i Fanö Bad, Västjylland, Danmark till uthyrning!

Tillbringa semestern i en sommarstuga på den populära fritidsorten Fanö Bad, som ligger på Fanös västkust, ända ute vid Nordsjön. Med den breda sandstranden, de många, vackra stugorna, den mysiga stadsmiljön och den vackra golfbanan, är uthyrning av sommarstugor mycket eftertraktade i Fanö Bad.

Område

Fanø Bad ligger på västsidan av Fanø, alldeles nära Danmarks äldsta 18-håls golfbana från 1902. Från Nordby, öns färjeläge, är det bara ett par km till Fanø Bad. Här kan ni bada, surfa, samla bärnsten, spela golf, tennis, minigolf osv. eller bara ta det lugnt och njuta av de vackra omgivningarna. I Fanø Bad finns det möjlighet att handla dagligvaror samt några matställen. Den 56 km2 stora ön ligger endast 1,5 km från fastlandet och färjeöverfarten från Esbjerg till Fanø tar bara 13 min. De gamla idylliska bymiljöerna med sina karaktäristiska halmtak, smala gator, den enastående sandstranden, den friska luften, de underbara naturområdena och den mysiga östämningen gör Fanø till ett attraktivt semestermål.

Strande

Fanø Bad ligger alldeles vid den breda vita sandstranden, med klitter och Blå Flagg. Precis utanför och söder om Fanø Bad är det tillåtet att köra bil på stranden. Norr om Fanø Bad är stranden förbehållen fotgängare och cyklister. Här hittar ni också den sandtäckta halvön 'Søren Jessens Sand' med härligt strandliv och en bra strand. Hela stranden är mycket barnvänlig då sandbottnen endast har en svag lutning ut i havet. Det blir dock djupare efter varje sandrevel. Stranden är 18 km lång och går hela vägen från Fanø Bad och ner till Sønderho. Tack vare skillnaden i vattenståndet mellan ebb och flod finns det goda möjligheter att hitta bärnsten på stranden. Dessutom är vandringsturer, bad, surfing, drakflygning och att köra sandbuggy mycket populära aktiviteter här.

Natur

Den enastående naturen är präglad av klittlandskap, hedarealer med ljung, skyddsvallar, marskland, fält, klitter, strand, Vesterhav och Vadehav. Naturen är orörd och ön har ett rikt djur- och fågelliv. Här finns bl.a. flera sällsynta fågelarter och det växande sälbeståndet kan observeras på sandbankarna vid kusten. Mitt på ön ligger Fanø Klitplantage med tre markerade vandringsleder och en skogslekplats med grillplats.

Aktiviteter

Precis bakom klitterna vid Fanø Bad ligger den vackra, 18-håls och mer än hundra år gamla golfbanan 'Fanø Golf Links' i ett naturskönt och kuperat klitt- och ljungområde. I Fanø Bad har ni dessutom tillfälle att spela tennis, squash, minigolf, rida, besöka ett vattenland och utöva all världens strandaktiviteter. Ett utbyggt nät av dubbelriktade cykelstigar ger er möjlighet att cykla runt ön. I de stora klittområdena hittar ni ett otal markerade vandringsleder och ridstigar av varierande längd. Vid Put&Take-fiskesjön i Rindby finns det möjlighet för fritidsfiskaren att fånga öring. Skogslekplatsen i Fanøs klittområde appellerar både till barn och vuxna. I Nordby finns chans till bowling.

Attraktioner

Ön bebos av flera konsthantverkare och ni kan t ex besöka ett ljusstöperi i Rindby (3 km), flera gallerier i Nordby samt bärnstenssliperi i både Nordby (2 km) och Sønderho (14 km). Fanø Museum är inrättat i ett typiskt Fanøhus i Nordby där ni kan få ett intryck av hur befolkningen levde här för 300 år sedan. Fanø Sjöfarts- och Dräktsamling i Nordby visar en omfattande samling av segelfartyg och dräkter samt två intakta rum från ett gammalt skeppsredarhem. Sønderho är en liten välbevarad fiskeby på Fanøs sydspets med vackra halmtakstäckta hus. Här finner ni lugn och ro. Hannes Hus är ett beskedligt Sønderho-hem från 1700-talet som är bevarat nästan intakt. Konst och kulturminnesmärken kan upplevas på de många museerna, bl.a. Fanø Kunstmuseum i Sønderho.

Utflykter

Besök Västjyllands huvudstad Esbjerg och upplev ett levande handels- och kulturliv, gallerier, Esbjerg Kunstmuseum, Bogtrykmuseet, Vestjyllands Ravmuseum (Bärnstensmuseum), Esbjerg Vattentorn, Esbjerg Byhistoriske Arkiv, Frilandsmuseet, Museumsskeppet 'Horns Rev', Musikhuset, skulpturen 'Mennesket ved Havet', Fiske- och Sjöfartsmuseet, badlandet 'Svømmestadion Danmark' osv. Det finns också möjlighet att ta en rundtur i hamnen, både från Fanø och från Esbjerg med Scandlines. LEGOLAND, är byggt av 50 milj. byggklossar. Mer än 50 aktiviteter borgar för fart, spänning och upplevelser! 'Den roligaste lekplatsen för hela familjen' bjuder på riddare i rustning, pirater, tuffa cowboys, vilda indianer och mycket, mycket mer (66 km).