Stugor i Foldingbro
Destination

Foldingbro

Foldingbro

Hyr semesterstuga i Foldingbro - Boka här

Stuga i Foldingbro, Västjylland, Danmark till uthyrning!

När ni har semester i den trevliga byn Foldingbro omges ni av vacker natur.

Område

Foldingbro ligger i en vacker och frodigt grönskande natur - i hjärtat på den södra delen av Jylland. Detta semesterområde är perfekt för sportfiskare och naturälskare, eftersom det finns fina möjligheter för promenader, fiske, kanotsegling och golfspel här. Foldingbro har för övrigt också konsthantverk och möjligheter för att handla dagligvaror. Foldingbro ligger nära städer som Rødding (11 km), Vejen (13 km), Ribe (20 km) och Esbjerg (50 km) så det är alltså korta avstånd härifrån till affärer, restauranger, sevärdheter och nöjen.

Strande

Om ni vill bada vid Västkustens breda, vita sandstränder, kan ni åka till Rømøs Lakolk Strand - en av Europas vackraste och bredaste stränder (53 km), till Fanø (50 km till färjan i Esbjerg) eller till Blåvand (77 km).

Natur

Foldingbro är omgiven av en fridfull och vacker natur. Den 50 kilometer långa ån Kongeå, som har sitt upplopp vid Andst Bro, öster om Vejen, och rinner ut vid Vadehavet, ringlar sig rätt igenom staden. Kongeån är ett av Danmarks vackraste vattendrag. Åtte Bjerge är ett idylliskt, kuperat naturområde, som reser sig över Kongeån. Här finns det ett mycket varierande växt- och djurliv samt fina, markerade och mycket vackra vandringsstigar. Från utsiktsplatsen 'Flaghøjen', som ligger 59 m över havet, kan ni njuta av utsikten över den oförstörda naturen (2 km). 27 km bortom Foldingbro kan ni uppleva den fantastiska Vadehavet - en av Danmarks fem nationalparker.

Aktiviteter

Sportfiskare har perfekta förutsättningar i Foldingbro och kan fiska i både Foldingbro Lystfiskersø - en stor Put & Take fiskesjö i naturskön omgivning och i Kongeån, som erbjuder fantastiska fiskemöjligheter från april till november. Fiskekort för fiske i ån, kan ni köpa i Foldingbro. Ni kan också hyra en kanot och ta en tur på utmed ån. Golfspelare kan prova banorna på Holsted Golfklubb (14 km), Vejen Golfklubb i Læborg (18 km), Royal Oak Golf Club i Jels (19 km) eller Kaj Lykke Golfklubb i Bramming (34 km). Varje fredag året om, kan ni besöka en stor marknad i Brørup (5 km).

Attraktioner

Foldingbros största sevärdhet är den vackra, fridfulla naturen, som omger byn. Sockenmuseet, 'Egnsmuseet i Sønderskov' ligger i tidstrogna omgivningar från renässansen, på herrgården Sønderskovgård. Det kulturhistoriska museet ställer ut forntidsfynd från socknen men visar även andra varierande utställningar (4 km). Safari Zoo Park i Lintrup är en trevlig djurpark med mer än 100 arter. Här kan ni hälsa på djuren, använda er av lekplatser och picknickområden och följa med på en jeepsafari i parken (6 km). Enghave Familje- och Naturpark är en stor, rekreativ upplevelsepark med bland annat åsnor, kängurur, lamor, getter, rådjur och fåglar. Ni kan dessutom använda parkens grillområde, lekplats, sjörövarskepp, indianläger, utsiktstorn och petanquebana (10 km).

Utflykter

Vejen Konstmuseum har en lång rad verk av den lokale stenhuggaren och keramikern Niels Hansen Jacobsen (13 km). Besök Ribe - Danmarks äldsta stad från 710. Den charmiga domkyrkostaden har många sevärdheter att bjuda på och ett trevligt medeltidscentrum med kullerstensbelagda gator och gamla hus (20 km). I Ribe Vikingacenter kan ni titta på, hur vikingatidens Ribe är uppbyggt och levandegjort. Besök Vadehavscentret i Vester Vedsted och följ med på en guidad tur till Danmarks nya Nationalpark Vadehavet eller till Mandø (30 km). LEGOLAND® har byggts upp av 50 miljoner byggklossar. Här finns roliga aktiviteter för hela familjen. Upplev bl. a. sjörövarna i Piratland, en tur i Froch Hopper i Miniland samt Byggemand Bob och hans vänner (49 km). Givskud Zoo är en kombinerad lejon- och djurpark. På den 60 ha stora ytan, kan ni träffa på mer än 1000 djur från hela världen (80 km).