Stugor i Kibäk
Destination

Kibäk

Kibäk

Hyr semesterstuga i Kibäk - Boka här

Stuga i Kibäk, Västjylland, Danmark till uthyrning!

Kibæk är omgiven av vackra hedlandskap och är belägen c:a 13 km söder om Herning.

Område

Den lilla provinsbyn Kibæk består endast av två butiksgator, men är omgiven av en härlig och frodig natur med hedar, skogar och åar. Ett idealiskt semestermål för fritidsfiskare och andra, som tycker om att vara ute i naturen. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i Kibæk. I Herning hittar ni intressanta sevärdheter, inköpsmöjligheter och matställen. Områdets centrala belägenhet i Jylland gör att det inte är långt till aktiviteter, utflyktsmål och flera andra städer.

Strande

Det finns ingen strand direkt vid Kibæk, men det är möjligt att bada i Søby Sø, som har rent och härligt badvatten. Sjön ligger c:a 15 km öster om Kibæk. Från Kibæk är det c:a 60 km till Vesterhavet och t ex Nymindegab Strand, där ni hittar de långa fina sandstränderna med klitter och Blå Flagg. Det finns också fina badstränder vid Ringkøbing Fjord, som ligger c:a 40 km från Kibæk. Här är vattnet grundare och lugnare än i Vesterhavet. Vid Bork Havn Strand kan ni bl.a. lära er vindsurfing.

Natur

Skjern Å flyter tätt förbi Kibæk, och ger området en frodig natur. Nära Kibæk ligger plantagerna Harreskov-, Høgildgård- och Birkebæk Plantage. Plantagerna är, med sina många skogsstigar och fina utsiktsplatser, ett givet utflyktsmål. Vid detta skogsområde kan ni dessutom uppleva de tre bronsåldershögarna 'Hjortsballehøje'. Utanför Herning ligger Knudmosen, som också är ett vackert område med bra vandringsstigar. Kølkær vid Søby Sø är ett helt fantastiskt naturområde med bl.a. sjöar, åar, skogar, fält och gamla Kolgravar. Från 'Udkigspunktet' kan ni se det hela lite från ovan.

Aktiviteter

Området bjuder på fina möjligheter för fritidsfiskare, då både Karstoft Å och Skjern Å är populära fiskeplatser, där ni ostört kan njuta av den frodiga naturen. Fiskesjöarna Højkilde Lystfiskersø och Silstrup Put & Take är också värda ett besök. Ni kan även hyra kanoter och njuta av den betagande naturen från Skarrild Å, Skjern Å eller Karstoft Å. Golfspelare har flera möjligheter i området kring Kibæk, då det finns fina golfbanor vid Ringkøbing, Herning och Ikast. I Herning hittar ni många olika aktivitetsmöjligheter, som t ex simhall, petanque-, beachvolley- och basketbanor samt 'Baboon City' - ett aktivitetscenter för hela familjen.

Attraktioner

Upplev folkminnen och krigshistoria på Skarrild-Karstoft museum och lokalarkiv (7 km). Vid de vackra hedarealerna och vid skogen ned till Karstoft Å hittar ni den före detta herrgården Skarrildhus, som idag är snyggt restaurerad och omgiven av en härlig, romantisk park. På platsen finns också en rododendronpark och en idyllisk, gammal vattenkvarn. Besök 'hedens hovedstad', den trevliga staden Herning, som bl.a. är känd som textil-, mäss- och kulturstad. Här hittar ni en lång rad gallerier, Steen Steensen Blicher Museet, aktivitetscentret 'Baboon City', butiker och matställen (13 km). Brunkulslejrene i Søby ('Brunkolslägren', en bosättning för dem som arbetade med att bryta brunkol), som i slutet av 40-talet och fram till 70-talet hjälpte till att förse det mesta av Danmark med kol, består idag av 3000 tunnland med enastående natur, dagbrott och ett museum, som är inrättat i en av de ursprungliga bostäderna (15 km).

Utflykter

I Jyllands Park Zoo (Haunstrup Dyrepark) kan ni få uppleva, kela med och mata de mer än 700 djuren från alla världens länder (23 km). Givskud är en kombinerad lejonpark och zoo. Här kör ni runt bland de vilda djuren och kommer helt nära både noshörningar och lejon (42 km). LEGOLAND är byggt av 50 milj. byggklossar. Här finns massor av aktivitetsmöjligheter för hela familjen (52 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum vid Vinderup är ett spännande och levande museum för hela familjen. Se bl.a. hur det dagliga livet på landet för 150 år sedan blir levandegjort (63 km).