Stugor i Ringköbing
Destination

Ringköbing

Ringköbing

Hyr semesterstuga i Ringköbing - Boka här

Stuga i Ringköbing, Västjylland, Danmark till uthyrning!

Ringkøbing är en vacker gammal handelsstad med röda tegeltak och kullerstensbelagda gator, belägen helt ute vid Ringkøbing Fjord.

Område

Den idylliska byn har en gammal, varsamt renoverad bykärna och en vacker, välbevarad kyrka. Stora delar av 'det gamle Ringkøbing' har bevarats i sin ursprungliga form. Staden bjuder på bra inköpsmöjligheter, matställen och sevärdheter. Omgivningarna är präglade av den milda Ringkøbing Fjord, det barska Vesterhavet och de vackra naturområdena; från Ringkøbing är det aldrig långt till fritidsaktiviteter och sevärdheter.

Strande

Vid Ringkøbing hittar ni en härlig badstrand med brygga och Blå Flagg. Vattnet är grunt, vågorna små, det är sandbotten och inga strömmar, därför är stranden mycket barnvänlig. Det finns dessutom riktigt fina möjligheter att surfa på fjorden. Har ni lust att bada vid Vesterhavets härliga, långa och breda sandstränder, ligger Søndervig bara 9 km härifrån. Här har stranden fin, vit sand, klitter och Blå Flagg. Stranden bjuder på fina möjligheter till långa promenader i den friska luften eller solbad i en klittgryta.

Natur

Ringkøbing är omgiven av fjordlandskap, fält, å-dalar och hedar. Längs fjorden kan ni följa en stig till fots eller på cykel och uppleva den härliga naturen på nära håll. Vid Stadil Fjord kan ni uppleva det öppna västjylländska landskapet med dess fantastiska fågelliv (9 km). Bakom Ringkøbing ligger den natursköna Hover Å-dal med sitt varierande landskap, bronsålderhögar och små stigar. Naturen på landtungan Holmsland Klit är ett vackert och storslaget landskap med höga klitter och hedar - ett av de mest spännande och omväxlande områdena på västkusten. Den 118 ha stora, fridlysta Dejbjerg Hede, c:a 20 km söderut, har en helt makalöst skön natur med kuperad terräng, skogsarealer och hedsträckningar. Här finns flera imponerande gravhögar. Från de högsta platserna i området är det en härlig utsikt över Ringkøbing Fjord. Tipperne är ett fridlyst fågelreservat längst in i Ringkøbing Fjord. Fåglar från hela Skandinavien rastar här mellan övervintrings- och häckningsplatser. (55 km).

Aktiviteter

Ringkøbing Fjord är ett av de mest kända vindsurfingområdena i Nordeuropa. Stora områden med grunt vatten gör det både lätt och roligt att lära sig surfa i trygga omgivningar. I Ringkøbing kan ni spela tennis, bowla och nyttja simhallen. Området är dessutom väl ägnat för spatser-, cykel- och ridturer. För fritidsfiskaren finns goda möjligheter, det kan fiskas i Ringkøbing Fjord, i Vesterhavet samt i områdets Put & Take fiskeparker. Mejlbygård Lystfiskeri och Stampevejens Put & Take i Ringkøbing samt Høvring Sø i No är de närmaste fiskesjöarna. Området bjuder också på fina möjligheter för golfspelare. Banorna ligger tätt här, och de närmaste är banorna hos Holmsland Klit Golfklub vid Søndervig (9 km) och Dejbjerg Golf Klub (21 km). Beach Bowl i Søndervig har aktiviteter för hela familjen, bl.a. bowlingbanor, biljardbord, lekland, restaurang och engelsk pub. Søndervig har också ett härligt vattenland med bl.a. rutschbana, grotta, barnbassäng, turkiskt bad, spa, solarier och bastu (9 km).

Attraktioner

I Ringkøbing hittar ni flera gallerier, krukmakerier, ljusstöperi och andra öppna verkstäder, där ni kan följa produktionen. Ringkjøbing Museum är ett arkeologiskt och lokalhistoriskt museum, vars samling bl.a. omfattar en utställning om polarforskaren Mylius Eriksen. Fiske- och Familiepark West i Hee är en lekplats för hela familjen. Här kan ni nyttja ett vattenland, köra go-cart, klappa getter, hoppa på studsmattor, köra tåg, leka på lekplatsen och fiska i de tre stora fiskesjöarna (8 km). I Søndervig kan ni uppleva ett 'Rock & Roll Museum' med bl.a. en Elvis Presley-samling. Smedenes Hus i Lem är ett spännande museum, som med omväxlande utställningar och arrangemang visar byns industrihistoria (13 km). Den gamla, välbevarade vattenkvarnen i Bundsbæk ligger vid den fridlysta Bjørnemose. Kvarnen och byggnaderna är idag restaurerade och ni kan få vara med om hur man förr malde säd, och hur man bakade bröd i den gamla stenugnen (19 km).

Utflykter

Dejbjerg Jernalder är ett järnåldersmuseum med rekonstruktioner, utställningar och 'levande' järnåldersfamiljer, hantverk och aktiviteter (21 km). Hvide Sande är Danmarks 5;e största fiskehamn. Fiskernes Hus i Hvide Sande är ett samtidsmuseum, som bl.a. berättar historien om fiskens väg från Vesterhavet till konsumenten. (21 km). På Dansk Veteranfly Museum vid Stavning, kan ni uppleva Danmarks största samling av det danskproducerade KZ-flygplanet (25 km). Hembygdsmuseet Abelines Gård vid Haurvig är inrättat i en strandfogdegård från 1860-talet (30 km). Strandingsmuseet 'St. George' i Thorsminde ger en inblick i vardagen ombord på de förlista, engelska krigsskeppen 'St. George' och 'Defence'. Se de spännande fynden, bl.a. kanoner, guldmynt, musikinstrument och vapen (42 km). I Bork Vikingehavn reser ni 1000 år tillbaka i tiden. Upplev vikingaskepp i hamnen, vikingagården och utställningen. Området väcks till liv under högsäsongen (47 km).