Stugor i Lönne
Destination

Lönne

Lönne

Hyr semesterstuga i Lönne - Boka här

Stuga i Lönne, Västjylland, Danmark till uthyrning!

Lønne ligger alldeles söder om Ringkøbing Fjord och fågelområdet Tipperne, vid Blåbjerg Plantage och endast ett par km från Vesterhavets sandstränder.

Område

Lønne är omgiven av hav, fjord, ett fridlyst fågelområde samt vackra klitt-,hed- och plantageområden. Den härliga naturen inbjuder till vandrings- och cykelturer samt vindsurfing, segling och bad. Området är en populär, men fridfull och naturskön semesterort med sevärdheter och aktivitetsmöjligheter för alla i familjen. Det är bara några få km till bra inköpsmöjligheter.

Strande

Den härliga vita sandstranden med höga klitter ligger c:a 3 km från sommarstugeområdet vid Lønne. Stranden är lång, bred och barnvänlig. Det finns massor av plats till strandaktiviteter, och det är bl.a. mycket populärt att vindsurfa och att flyga med drake här.

Natur

Alldeles bakom Lønne ligger den vackra Blåbjerg Klitplantage; ett stort fridlyst naturområde med praktfulla klitter, blå sjöar, ljungklädda hedarealer och härlig skog. Njut av den storslagna utsikten över Vesterhavet från Det Blå Bjerg, som med sina 64 m.ö.h. är landets högst belägna klitt. Här finns dessutom ett rikt fågelliv och ett stort bestånd av kronhjort. Vandrings- och cykelstigar leder genom skogen. Tipperhalvön ligger i den södra änden av Ringkøbing Fjord och är rastplats för tusentals vadarfåglar, änder och gäss, som kan upplevas från ett fågeltorn på platsen. Norrut ligger den smala landtungan Holmsland Klit, där ni kan uppleva klitter och hav mot väst och Ringkøbing Fjord mot öst. Nära Nymindegab finns stora hedarealer, där ni kan få uppleva det karaktäristiska ljungfärgade landskapet. I den fridlysta och oförstörda Lønborg Hede, norra om Lønne, finns ett rikt fågel- och växtliv.

Aktiviteter

Längs havet och fjorden i Ringkøbing, kan ni hitta några av Europas bästa vindsurfingförhållanden. Stora områden med grunt vatten gör det både lätt och roligt att lära sig surfa i trygga omgivningar. Här finns dessutom flera surfskolor. För fritidsfiskaren finns det goda möjligheter i området kring Lønne. Ni kan fiska i havet, fjorden samt i områdets sjöar och åar. Inom en radie av c:a 10 km finns det dessutom fyra bra Put & Take-sjöar. Har ni lust med en tur på havet så arrangeras det havsfisketurer från Hvide Sande (26 km). I Blåbjerg Plantage råder ro och frid, och ni finner ypperliga möjligheter till att gå på upptäcktsfärd i den vackra naturen längs de många skogs- och naturstigarna - antingen till fots eller på cykel. C:a 100 km stigar går genom plantagen och helt ut till stranden. Det finns fyra 18-håls golfbanor i området; vid Henne, Ho, Varde och Esbjerg.

Attraktioner

Blåbjerg Hembygdsmuseum i Nr. Nebel berättar om traktens historia från forntid till våra dagar (4 km). På valmuseet i Nymindegab kan ni se skelettet av en 12 m lång kaskelottval, som 1990 strandade vid Nymindegab (5 km). Vid Nymindegab har den gamla räddningsstationen idag blivit omgjord till ett intressant museum, där ni kan få uppleva historier om de skepp som genom tiderna har strandat på västkusten vid Nymindegab. 11 km söder om Lønne ligger den trevliga och stämningsfulla semesterorten Henne. Här finns ljusstöperi, glasblåsare, bärnstenssliperi, antikvitetshandlare, flera restauranger och kaféer samt ett diskotek. Dessutom finns det möjlighet att nyttja vattenland och minigolfbana. Tipperne är ett fridlyst fågelreservat som ligger på Tipperhalvön längst in i Ringkøbing Fjord. Fåglar från hela Skandinavien rastar här på sina resor mellan övervintrings- och häckningsplatser. Ett storartat natursceneri väntar er (11 km).

Utflykter

Hvide Sande ligger mitt på landtungan Holmsland Klit och är Danmarks 5;e största fiskehamn. I byn upplever ni en blandning av livlig aktivitet och fridfull charm. Fiskernes Hus i Hvide Sande är ett samtidsmuseum, som bl.a. berättar historien om fiskens väg från Vesterhavet till konsumenten. I Hvide Sande arrangeras det dessutom fiskauktioner för turister (26 km). Besök Esbjerg och upplev konstmuseet, Fiske- och Sjöfartsmuseet, gallerierna osv. (46 km). Från Esbjerg kan ni också ta båten till Fanø på 10 min. Ön är, med sin gamla, idylliska bymiljö med karaktäristiska halmtäckta tak, den vackra naturen och de enastående badstränderna, verkligen värd ett besök. LEGOLAND är byggt av 50 milj. byggklossar. Här finns massor av aktivitetsmöjligheter för hela familjen (80 km). Givskud är en kombinerad lejonpark och zoo. Här kör ni runt bland de vilda djuren och kommer helt nära både noshörningar och lejon (87 km).