Stugor i Hemmet
Destination

Hemmet

Hemmet

Hyr semesterstuga i Hemmet - Boka här

Stuga i Hemmet, Västjylland, Danmark till uthyrning!

Sommarstugorna på semesterorten Hemmet är omgivna av vacker och fridfull natur och en trevlig strand vid Ringkøbing Fjord. Hemmet lockar till aktiviteter, både på vattnet och på land, för hela familjen. En kort bilresa tar er till fågelreservatet Tipperne, Västerhavet och områdets semesterorter och sevärdheter.

Område

Den lilla byn Hemmet ligger i den södra änden av Ringkøbing Fjord mellan Bork Havn och Skaven Strand. Vid Hemmet är det vacker och varierad natur, och ni har Vesterhavet, klitter, hedar, Skjern Å och fågelreservatet Tipperne inom räckhåll. Här finns det möjlighet att ströva, cykla, fiska, surfa, bada, rida, titta på fåglar, flyga med drake eller segla en tur på fjorden. Från byn är det c:a 4 km till fjorden, båthamnen och det skogsbevuxna sommarstugeområdet. Det finns en livsmedelsaffär i Hemmet by.

Strande

Det är fin sandstrand vid Hemmet, men stranden är inte lika bred som vid Västkusten. Vattnet är grunt och stranden är därför idealisk för barnfamiljer. Härifrån kan man njuta av solnedgången. Bilar är inte tillåtna på stranden. Här är fjorden speciellt väl ägnad till vindsurfing. C:a 15 km från Hemmet ligger Vesterhavet och bl.a. Nymindegab Strand, där ni hittar de långa, fina sandstränderna med klitter och Blå Flagg.

Natur

Vid Hemmet kan ni njuta av den vilda och orörda jylländska naturen längs fjorden eller längs en naturstig som leder hela vägen till Bork Havn. Dejbjerg, norr om Hemmet, har en exceptionellt vacker natur. Dejbjergs kuperade terräng är präglad av skogsarealer och hedsträckningar. Från de högst belägna platserna i området, är det utsikt över Ringkøbing Fjord. Skjern Å och Skjern Enge har ett enastående fågelliv. Skjern Å är Danmarks mest vattenrika med många svängar och slingringar. Vid Skjern Ås mynning finns det ett fågeltorn med utsikt över å-deltat. Här råder frid, ro och idyll. Fågelsång och vindens sus är det enda som hörs. Tipperne är ett fridlyst fågelreservat som ligger på Tipperhalvön längst in i Ringkøbing Fjord. Fåglar från hela Skandinavien rastar här på sina resor mellan övervintrings- och häckningsplatser.

Aktiviteter

Området inbjuder till vandringsturer i skogen och längs fjorden, där det finns promenadstig till Bork Havn. Njut av stillheten och den oförstörda naturen, till fots eller på cykel. Vid Hemmet Strand finns det också goda förutsättningar för surfing. Stora områden med grunt vatten gör det både lätt och roligt att lära sig surfa i trygga omgivningar. Utrustning för surfing kan hyras vid vindsurfingskolan i Bork Havn. Det här området är idealiskt för fritidsfiskare, som kan fiska i fjorden samt i områdets åar och sjöar. Dessutom finns det möjlighet att hyra hästar, titta på fåglar, flyga med drake eller ta en segeltur på fjorden.

Attraktioner

I Bork Vikingehavn reser ni 1000 år tillbaka i tiden. Upplev vikingaskepp i hamnen, vikingagården och utställningen. Området väcks till liv under högsäsongen. På museet 'Fahl Kro' visas varje år en ny utställning med naturkonst av olika konstnärer. Bundsbæk Mølle är en av Västjyllands få bevarade vattenkvarnar. Här finner ni dessutom en smedja och ett bageri. Skjern Vindmølle är en av landets få fungerande väderkvarnar, där säd mals till mjöl. I järnåldersbyn Dejbjerg Jernalder kan ni följa järnåldersfolket i sina dagliga göromål. I den tillhörande utställningen berättas om livet i Västjylland under järnåldern. I Hattemagerhuse i Tarm kan ni uppleva det dagliga livet i ett bondehem omkring år 1900. Gåsemandens Gård är ett ursprungligt, varsamt renoverat hedlantbruk från 1789.

Utflykter

Den gamla, vackra köpstaden Ringkøbing med sina röda tegeltak och gamla kullerstensbelagda gator ligger ca 45 km från Hemmet och är värd ett besök. LEGOLAND, ca 65 km från Hemmet, är byggt av 50 milj. byggklossar. Här finns massor av aktivitetsmöjligheter för hela familjen. Løveparken i Givskud är en kombinerad lejonpark och zoo. Här kan ni träffa på mer än 1000 djur från hela världen på den 60 ha stora arealen. Besök Esbjerg och upplev konstmuseet, gallerierna, Fiske- och Sjöfartsmuseet osv. Från Esbjerg kan ni också ta båten till Fanø på 10 min. Ön är, med sin gamla, idylliska bymiljö med karaktäristiska halmtäckta tak, den vackra naturen och de enastående badstränderna, verkligen värd ett besök.