Stugor i Skarrild
Destination

Skarrild

Skarrild

Hyr semesterstuga i Skarrild - Boka här

Stuga i Skarrild, Västjylland, Danmark till uthyrning!

Den fridfulla lilla byn Skarrild är belägen i Jyllands vackra hedlandskap, och är en idealisk semesterort för naturälskare och fritidsfiskare.

Område

Genom Skarrild by flyter Skjern Å, som är en av orsakerna till det vackra och frodiga landskapet som området bjuder på. De många sjöarna, vattendragen och åarna i trakten kring Skarrild är speciellt attraktiva för fritidsfiskare. Byn ligger inte långt från Herning och Brande, som båda erbjuder intressanta sevärdheter, aktiviteter och inköpsmöjligheter.

Strande

Från Skarrild är det c:a en timmes bilfärd till Vesterhavet och t ex Nymindegab Strand, där ni hittar de långa, fina sandstränderna med klitter och Blå Flagg. Det finns också fina badstränder vid Ringkøbing Fjord, som ligger c:a 50 km från Skarrild. Vid Bork Havn Strand kan ni lära er att vindsurfa.

Natur

Skarrild ligger mitt på Jyllands natursköna hedar, omgiven av skogar, åar och sjöar. Skarrild Å flyter genom byn och mynnar ut i den fiskrika Skjern Å, som slingrar sig genom ådalen och det fridfulla naturområdet. Karstoft Å flyter också tätt förbi Skarrild. Nära Skarrild ligger Birkebæk Plantage, som med sina många skogsstigar och fina utsiktsplatser är ett givet utflyktsmål. Vid detta skogsområde kan ni dessutom uppleva de tre bronsåldershögarna 'Hjortsballehøje¿.

Aktiviteter

Området bjuder på goda möjligheter för fritidsfiskare då både Karstoft Å och Skjern Å är populära fiskeplatser, där ni ostört kan njuta av den frodiga naturen. Likaså är fiskesjöarna Højkilde Lystfiskersø och Silstrup Put & Take väl värda ett besök. Tycker ni inte om fiske kan ni hyra kanoter och njuta av den betagande naturen från Skarrild Å, Skjern Å eller Karstoft Å. Vid bron i Skarrild är det anlagt en kanotrastplats. Området bjuder på flera bra golfbanor och endast några få km från Skarrild ligger Åskov Golfklub. Härliga naturupplevelser väntar er längs de markerade naturstigarna i skogarna som omger Skarrild.

Attraktioner

Skarrild Kyrka är en av Danmarks äldsta kyrkor, och på kyrkogården ligger engelska piloter från ett nedskjutet stridsflygplan begravda. Upplev folkminnen och krigshistoria på Skarrild-Karstoft museum och lokalarkiv. I Hesselvig Plantage, ett par km öster om Skarrild ligger Danmarks enda bevarade tjärugnar. Platsen är idag ett charmigt utflyktsmål. Vid de vackra hedarealerna och vid skogen ned till Karstoft Å hittar ni den före detta herrgården Skarrildhus, som idag är snyggt restaurerad. På platsen finns också en rododendronpark och en idyllisk, gammal vattenkvarn.

Utflykter

Besök 'hedens hovedstad', den trevliga staden Herning, som bl.a. är känd som textil-, mäss- och kulturstad. Här hittar ni en lång rad gallerier, Steen Steensen Blicher Museet, Brunkulsmuseet i Søby, bra shoppingmöjligheter och diverse matställen (22 km). I Jyllands Park Zoo (Haunstrup Dyrepark) kan ni få uppleva, kela med och mata de mer än 700 djuren från alla världens länder (31 km). Givskud är en kombinerad lejonpark och zoo. Här kör ni runt bland de vilda djuren och kommer helt nära både noshörningar och lejon (40 km). Tipperne är ett fridlyst fågelreservat som ligger på Tipperhalvön längst in i Ringkøbing Fjord. Fåglar från hela Skandinavien rastar här på sina resor mellan övervintrings- och häckningsplatser. Ett storartat natursceneri väntar er (50 km). LEGOLAND, c:a 50 km från Skarrild, är byggt av 50 milj. byggklossar. Här finns massor av aktivitetsmöjligheter för hela familjen.