Stugor i Fanö, Rindby Strand
Destination

Fanö, Rindby Strand

Fanö, Rindby Strand

Hyr semesterstuga i Fanö, Rindby Strand - Boka här

Stuga i Fanö, Rindby Strand, Västjylland, Danmark till uthyrning!

I det trevliga stugområdet Rindby Strand på Fanö finns det en mycket bred sandstrand med sanddyner och fina sommarstugor bland sanddynerna bortom Nordsjön. Rindby Strand inbjuder till familjegemenskap och strandaktiviteter, och uthyrning av stugor är verkligen populärt i Rindby Strand på Fanö.

Område

Den 56 km2 stora ön ligger endast 1,5 km från fastlandet, och färjeöverfarten från Esbjerg till Fanø tar endast 13 min. De gamla idylliska bymiljöerna med sina karaktäristiska halmtak, smala gator, den enastående sandstranden, den friska luften, de underbara naturområdena och den mysiga östämningen gör Fanø till ett attraktivt semestermål. Rindby Strand ligger på västsidan av Fanø, på öns smalaste ställe, ca 3 km från färjeläget Nordby. Sommarstugorna på platsen ligger i ett kuperat klittlandskap, alldeles bakom stranden. Det finns shoppingmöjligheter och flera matställen i Rindby.

Strande

Fanø har en av Danmarks bästa och mest barnvänliga stränder - en 18 km lång, bred, ren och vit sandstrand med klitter som ger lä ligger alldeles vid Rindby Strand. Den barnvänliga stranden har Blå Flagg, klart vatten och härlig sandbotten. Tack vare skillnaden i vattenståndet mellan ebb och flod finns det stora chanser att hitta bärnsten på stranden. Här är dessutom vandringsturer, bad, surfing drakflygning och att köra sandbuggy mycket populära aktiviteter. Det är tillåtet att köra bil på den breda sandstranden.

Natur

Den enastående naturen är präglad av klittlandskap, hedarealer med ljung, skyddsvallar, marskland, fält, klitter, strand, Vesterhav och Vadehav. Naturen är orörd och ön har ett rikt djur- och fågelliv. Här finns bl.a. flera sällsynta fågelarter och det växande sälbeståndet kan observeras på sandbankarna vid kusten. Mitt på ön ligger Fanø Klitplantage med tre markerade vandringsleder och en skogslekplats med grillplats.

Aktiviteter

Vid Put&Take-fiskesjön i Rindby finns det chans för fritidsfiskaren att fånga öring. Ridhästar kan hyras i Rindby. Golfspelare kan begagna sig av den vackra Seaside Golfbane bakom Fanøs första klitterrad i Nordby Skogslekplatsen i Fanøs klittområde appellerar både till barn och vuxna. På ön finns det också tillfälle att surfa, spela bowling, tennis, hyra hästar, spela minigolf, besöka ett vattenland osv. Härliga naturupplevelser väntar längs de många cykel- och vandringslederna.

Attraktioner

Ön bebos av flera konsthantverkare och ni kan t ex besöka ett ljusstöperi i Rindby, flera gallerier i Nordby samt bärnstenssliperi i både Nordby och Sønderho. Fanø Museum är inrättat i ett typiskt Fanøhus i Nordby där ni kan få ett intryck av hur befolkningen levde här för 300 år sedan. (3 km). Fanø Sjöfarts- och Dräktsamling i Nordby visar en omfattande samling av segelfartyg och dräkter samt två intakta rum från ett gammalt skeppsredarhem. Sønderho är en liten välbevarad fiskeby på Fanøs sydspets med vackra halmtakstäckta hus. Här finner ni lugn och ro. Hannes Hus är ett anspråkslöst Sønderho-hem från 1700-talet som är bevarat nästan intakt. Konst och kulturminnesmärken kan upplevas på de många museerna, bl.a. Fanø Kunstmuseum i Sønderho.

Utflykter

Besök Västjyllands huvudstad Esbjerg och upplev ett levande handels- och kulturliv, gallerier, Esbjerg Kunstmuseum, Bogtrykmuseet, Vestjyllands Ravmuseum (Bärnstensmuseum), Esbjerg Vattentorn, Esbjerg Byhistoriske Arkiv, Frilandsmuseet, Museumsskeppet 'Horns Rev', Musikhuset, skulpturen 'Mennesket ved Havet', Fiske- och Sjöfartsmuseet, badlandet 'Svømmestadion Danmark' osv. Det finns också möjlighet att ta en rundtur i hamnen, både från Fanø och från Esbjerg med Scandlines. LEGOLAND, är byggt av 50 milj. byggklossar. Mer än 50 aktiviteter borgar för fart, spänning och upplevelser! 'Den roligaste lekplatsen för hela familjen' bjuder på riddare i rustning, pirater, tuffa cowboys, vilda indianer och mycket, mycket mer (66 km).