Stugor i Bovbjerg
Destination

Bovbjerg

Bovbjerg

Hyr semesterstuga i Bovbjerg - Boka här

Stuga i Bovbjerg, Västjylland, Danmark till uthyrning!

Bovbjerg är konstnärsmiljö, ren luft, spektakulära klinter och storslagen utsikt över Vesterhavet.

Område

Bovbjerg ligger helt intill byn Ferring, 10 km söder om semesterområdet Vejlby Klit och 14 km väster om handelsbyn Lemvig. Bovbjerg är en lugn och charmig semesterort med en rik konstnärsmiljö, ett museum, ett galleri samt ett par butiker och matställen. Den röda, 26 m höga Bovbjerg Fyr ligger vid de branta klinterna. Fyren är områdets högsta punkt och härifrån är det möjligt att se så långt som 35 km. Här kan ni fiska, bada, vandra, cykla, flyga med drake, utöva hanggliding, paragliding eller besöka museer.

Strande

Stranden är en bred sandstrand med 30-40 m höga klinter. Det finns trappor ner till stranden. Drakflygning, hanggliding, paragliding och flygning med små modellflygplan är populära aktiviteter här på stranden. Det är varken tillåtet eller möjligt att köra bil på stranden.

Natur

De karaktäristiska branterna utanför Bovbjerg sträcker sig över ca 3,5 km. Överallt längs kusten, kan ni på en promenad, cykel- eller biltur njuta av en storslagen utsikt över havet. Vid de stora våtmarkerna kring den 5 km långa Ferring Sø, som ligger alldeles norr om Bovbjerg, är det ett rikt fågelliv. Mellan Vesterhavet och Ferring Sø är det endast ca 1,5 km. Den 6,7 ha stora Klosterhede Plantage med skogsarealer, öppna hedlandskap och ådalar ligger 10 km in i landet.

Aktiviteter

Området inbjuder till promenader på stranden, längs klinterna och vid Ferring Sø. Här finns många möjligheter till vandrings- och cykelturer. En av de mest populära vandringsturerna 'udsigtsruten' går från Ferring by, längs kanten av klinten, förbi Bovbjerg Fyr, ut till Trans Kyrka och tillbaka längs stranden. Här är, tack vare de höga klinterna, hanggliding och paragliding mycket populära aktiviteter. För fritidsfiskaren finns det goda möjligheter i havet, i fjorden samt i Vejlby Klit Fiskesø. Hyr ev. er egen båt och ta en tur på Ferring Sø. Dessutom finns möjlighet att surfa i området.

Attraktioner

Bovbjerg har alltid haft en rik konstnärsmiljö. Galleriet 'Det Gule Hus' ställer ut oljemålningar, akvareller, grafik, skulpturer, keramik m m. Glashyttan visar en allsidig glasutställning och Pegasus är en utställning med konst från området. I ett par av Danska kustinspektoratets vackra gamla arbetshus är det nu inrättat ett spännande minimuseum som berättar om traktens historia och utvecklingen längs kusten. Den röda, 26 m höga fyren i Bovbjerg är områdets högsta punkt och härifrån är det möjligt att se så långt som 35 km. Väster om fyren ligger en ovanligt välbevarad gravhög från bronsåldern 'Hesthøj'. I Ferring ligger Jens Søndergaard Museet längst ut på klinten. Här målade konstnären bilder av trakten, då i synnerhet havet i lugnt och upprört tillstånd. I den lilla byn finns dessutom ett geologiskt minimuseum, några få butiker och en liten, romantisk kyrka. I Vejlby Sommerpark kan ni fiska, hyra ridhästar, köra frontbikes, spela minigolf och besöka djuren i parkens husdjurszoo.

Utflykter

Handelsstaden Holstebro ligger 56 km härifrån och har många spännande specialbutiker och bra shoppingmöjligheter i den bilfria stadskärnan. Byn bjuder också på massor av konst och kultur, mysiga kaféer och en vacker å-miljö.Den gamla, vackra köpstaden Ringkøbing med sina röda tegeltak och gamla kullerstensbelagda gator ligger ca 58 km från Bovbjerg och är värd ett besök. Hjerl Hede Frilandsmuseum vid Vinderup är ett spännande och levande museum för hela familjen. Se bl a hur det dagliga livet på landet för 150 år sedan blir levandegjort. Jesperhus Blomsterpark på Limfjordsön Mors är nordens största blomsterpark med djungelzoo och lekland. LEGOLAND, ca 130 km från Bovbjerg, är byggt av 50 milj. byggklossar. Här finns massor av aktivitetsmöjligheter för hela familjen.