Stugor i Fjaltring
Destination

Fjaltring

Fjaltring

Hyr semesterstuga i Fjaltring - Boka här

Stuga i Fjaltring, Västjylland, Danmark till uthyrning!

Fjaltring är en liten västjylländsk by, som ligger i ett fridfullt och naturskönt område, alldeles norr om Nissum Fjord.

Område

Fjaltring är belägen alldeles vid en härlig Vesterhavsstrand i ett fridfullt område. Byn är känd för sitt kulturcenter, som är inrättat i en välbevarad strandgård, samt sin gamla vackra kyrka. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i området, men bra inköpsmöjligheter hittar ni i byarna Lemvig (17 km), Struer (43 km) och Holstebro (44 km), som dessutom erbjuder aktiviteter, sevärdheter och matställen.

Strande

Fjaltring har en riktigt bra och barnvänlig sandstrand med klitter och vågbrytare. Stranden är idealisk för bad, vila, strandaktiviteter och vandringsturer. Här är det också möjligt att, efter högvatten, hitta bärnsten. Att fiska från vågbrytarna är också en populär aktivitet. Det är inte tillåtet att köra bil på stranden.

Natur

Fjaltring är högt belägen i ett flackt område med låg, utspridd växtlighet. Landskapet varierar mellan hedslätter, klitter och branta sluttningar ut mot kusten. Det öppna landskapet ger er en fin vy över Vesterhavet och hela området. Vid de stora våtmarkerna kring den fem km långa Ferring Sø, som ligger c:a 6 km norr om Fjaltring, finns ett rikt fågelliv. Mellan Vesterhavet och Ferring Sø är det endast c:a 1,5 km. Den 6,7 ha stora Klosterhede Plantage med skogsarealer, öppna hedlandskap och ådalar ligger 10 km in i landet.

Aktiviteter

Det finns goda möjligheter att fånga fisk från vågbrytarna vid stranden, i Nissum Fjord samt i Vejlby Klit Fiskesø. Hyr ev. er egen båt och ta en tur på Ferring Sø. Vid Fjaltring finns det bra möjligheter till surfing, både på Vesterhavet och på Nissum Fjord. Den vackra naturen kring Fjaltring kan också upplevas på en av områdets cykel- eller vandringsleder. För golfspelare finns det möjlighet att prova banorna hos Holstebro Golfklub, Holmsland Klit Golfklub i Søndervig, Lemvig Golfklub och Struer Golfklub.

Attraktioner

Den vackra, gamla Fjaltrings kyrka från 1100-talet ligger endast få meter från Vesterhavet och på kyrkogården kan ni se två granitskulpturer. I utkanten av Fjaltring ligger det kända kulturcentret Tuskær, där ni bl.a. kan uppleva olika utställningar. I Bovbjerg, några få km norr om Fjaltring, finner ni en rik konstnärsmiljö, ett museum, ett galleri samt ett par affärer och matserveringar. Den röda, 26 m höga fyren i Bovbjerg ligger vid de branta klinterna. Fyren är områdets högsta punkt och härifrån är det möjligt att se så långt som 35 km. I Ferring, 6 km norrut, ligger Jens Søndergaard Museet längst ut på klinten. Här målade konstnären bilder av trakten, då i synnerhet havet i både lugnt och upprört tillstånd. I den lilla byn finns dessutom ett geologiskt minimuseum, några få butiker och en liten, romantisk kyrka. I Vejlby Sommerpark, 15 km norrut, kan ni fiska, hyra ridhästar, köra frontbikes, spela minigolf och besöka djuren i parkens husdjurszoo.

Utflykter

I Thyborøn hittar ni både Kystcentret Thyborøn och Jyllands Akvariet (30 km). Här finns aktiviteter, utställningar och akvarier för alla. Klappa en haj, gör ert eget åskväder eller starta ev. en tornado. Handelsstaden Holstebro ligger 44 km härifrån och har många spännande specialbutiker och bra shoppingmöjligheter i den bilfria stadskärnan. Byn bjuder också på massor av konst och kultur, mysiga kaféer och en vacker å-miljö. Hjerl Hede Frilandsmuseum vid Vinderup är ett spännande och levande museum för hela familjen. Se bl.a. hur det dagliga livet på landet för 150 år sedan blir levandegjort (64 km). Jesperhus Blomsterpark på Limfjordsön Mors är nordens största blomsterpark med djungelzoo och lekland (81 km).