Stugor i Haurvig
Destination

Haurvig

Haurvig

Hyr semesterstuga i Haurvig - Boka här

Stuga i Haurvig, Västjylland, Danmark till uthyrning!

När ni tillbringar semestern i Haurvig på västkusten, är ni omgiven av vacker natur, Västerhavet och Ringköbing Fjord. Sommarsommarstugorna i Haurvig ligger i det kuperade området med sanddyner, precis mellan stranden och fjorden. Sommarstugeuthyrning är mycket populärt i Haurvig på grund av de många aktivitetsmöjligheterna för hela familjen.

Område

Haurvig är beläget på landtungan Holmsland Klit, som skiljer Ringkøbing Fjord från Vesterhavet. Ett rekreativt och mysigt resmål för hela familjen. Vid landsvägen i Haurvig kan ni se ett av de gamla sjömärken, som hjälpte sjöfolket och fiskarna på 1800-talet. Sjömärket är av trä och placerat på en hög klitt ut mot havet. Haurvig är dessutom känt för sin gamla räddningsstation, den vackert belägna kyrkan, Abelines Gård samt den lilla, mysiga fjordhamnen 'Kirkehavnen'. I Årgab, c:a 3 km norr om Haurvig hittar ni ett badland, tennisbanor, minigolf, Put&Take-sjö samt en mataffär. Den livliga och trevliga byn Hvide Sande, som ligger c:a 8 km norr om Haurvig, har museer, fiskehamn, bra inköpsmöjligheter och flera matställen.

Strande

Stranden vid Haurvig är en bred och fin sandstrand med sandbotten och höga klitter. Här kan ni bada, sola, spela boll, vandra, samla snäckor och kanske bärnsten samt njuta av den praktfulla solnedgången över Vesterhavet. Det finns också möjlighet att bada i Ringkøbing Fjord, där vattnet är lugnare än i Vesterhavet.

Natur

Haurvig är ett lätt kuperat klitt-/naturområde med varierande växtlighet. Området är omgivet av havet, strand och klitter på den ena sidan och fjorden med vassruggar och frodiga strandängar på den andra.

Aktiviteter

Ringkøbing Fjord är ett av de mest kända vindsurfingområdena i Nordeuropa. Stora områden med grunt vatten gör det både lätt och roligt att lära sig surfa i trygga omgivningar. I området kan ni också hyra ridhästar. För fritidsfiskaren finns det goda utsikter, såväl i havet som i Put&Take-sjön vid Årgab. Det arrangeras också havsfisketurer från Hvide Sande. Området har ett vidsträckt nät av natur- och cykelstigar, så det finns fina utsikter till naturupplevelser, bl.a. går cykelrutten ¿National¿ alldeles bakom klitterna.

Attraktioner

Den vitkalkade Haurvig kyrka med rött tegeltak från 1869 är vackert belägen ned mot fjorden i ett öppet naturlandskap. Den historiska Haurvig Räddningsstation är från 1860. Hembygdsmuseet Abelines Gård, en strandfogdegård från 1860-talet, ligger nära Haurvig. Från klitterna vid Abelines Gård är det fin utsikt över landskapet, havet och Ringkøbing Fjord. Hvide Sande ligger mitt på landtungan Holmsland Klit och är Danmarks femte största fiskehamn. I byn upplever ni en blandning av livlig aktivitet och fridfull charm. I Hvide Sande arrangeras det dessutom fiskauktioner för turister.

Utflykter

Fågelreservatet Tipperne längst in i Ringkøbing Fjord är ett mekka för fåglar - här kan ni beskåda tusentals flyttfåglar. Den gamla, vackra köpstaden Ringkøbing med sina röda tegeltak och gamla kullerstensbelagda gator ligger ca 30 km från Haurvig och är värd ett besök. LEGOLAND, ca 100 km från Haurvig, är byggt av 50 milj. byggklossar. Här finns massor av aktivitetsmöjligheter för hela familjen. Løveparken i Givskud är en kombinerad lejonpark och zoo. Här kan ni träffa på mer än 1000 djur från hela världen på den 60 ha stora arealen.