Stugor i Fanö, Gröndal
Destination

Fanö, Gröndal

Fanö, Gröndal

Hyr semesterstuga i Fanö, Gröndal - Boka här

Stuga i Fanö, Gröndal, Västjylland, Danmark till uthyrning!

Den populära semesterön Fanö är mycket känd för uthyrning av sommarstugor på grund av dess vackra natur och charmiga atmosfär. När ni tillbringar semestern i en sommarstuga i Gröndal, bor ni i närheten av den breda Västerhavsstranden, golfbanan Fanö Golf Links och många av Fanös spännande sevärdheter.

Område

Området Grøndal med semesterstugor är lugnt beläget mellan färjeläget och skeppsstaden Nordby på Fanø östkust och Fanø Bad på västkusten. Fanø är bara ett par kilometer bred på den här platsen, så stugorna i Grøndal ligger inom gångavstånd till havet på båda sidor av Fanø. Grøndal ligger i ett något kuperat område med barrträd och ett rikt djurliv. Vid Fanø Bad finns en härlig, 15 km lång sandstrand med sanddyner och Danmarks äldsta 18-håls golfbana från 1902. I den idylliska hamnstaden Nordby, med sina smala gator och hus med halmtak, finns det butiker, restauranger och kaféer. Från Kikkebjerget har ni utsikt över Nordby och hamnen. Det 56 km2 stora Fanø ligger bara 1,5 km från fastlandet och färjeöverfarten från Esbjerg till Fanø tar 13 minuter.

Strande

Nära Grøndal ligger Fanø Bads breda, vita sandstrand med sanddyner och Blå Flagga (garanterar rent vatten, säkerhet och goda förhållande på stranden). Stranden är mycket barnvänlig, eftersom sandbottnen är svagt sluttande ut mot havet. Vattnet blir däremot djupare efter varje sandbank. Från Fanø Bad och söderut är det tillåtet att köra bil på stranden. Norr om Fanø Bad är stranden reserverad för fotgängare och cyklister. Här finner ni bland annat den sandiga halvön Sören Jessens Sand. Längs den breda, vita sandstranden kan ni bada, surfa, idka strandsegling och flyga drake, rida, leta efter bärnsten och gå på promenader. Det ligger flera bunkrar från andra världskriget på Fanø och det är möjligt att gå in i några av dessa i bunkeranläggningen på Fanøs nordspets. På grund av skillnaden i vattennivån mellan hög- och lågvatten, finns det goda möjligheter att hitta bärnsten på stranden.

Natur

Grøndal är omgivet av stora, lätt kuperade naturområden med ett rikt djurliv. Ni kan se rådjur, fasaner, harar, kaniner och rävar här. Ofta är det också möjligt att se stora flockar av fåglar och sälar vid kusten. Om ni vill titta närmare på gråsäl och på knubbsäl, kan ni ta en båttur till sälbankarna med kutter från Nordby. Det fantastiska naturområdet Fanø Klitplantage, ligger mitt på ön och erbjuder sanddyner, ängar, slätter, små sjöar, tät växtlighet och utsiktsplatsen Pælebjerg. Här kan ni följa flera markerade vandringsleder och utnyttja er av en vacker lekplats i skogen. Plantagen har också ett stort antal ridvägar. När ni besöker plantagen i augusti, kan ni njuta av synen av blommande ljung. Hundägare kan besöka Fanøs härliga hundskog, som också ligger på Fanø Klitplantage. Här kan hunden springa lös utan att störa djurlivet. På Fanøs nordspets ligger det stora sandrevet Sören Jessen Sand och här i denna sandöken är det mycket populärt att promenera.

Aktiviteter

På den långa stranden kan ni idka alla tänkbara sorters strandaktiviteter. De vackra sanddynerna är perfekta för vandring och skogspromenader. På skogslekplatsen på Fanø Klitplantage, som även omfattar en hinderbana och en plats för avkoppling, kan barnen stoja omkring medan de vuxna kopplar av eller lagar mat på den täckta grillen. Ni kan också hyra hästar och rida på stranden eller längs de många ridstigarna i plantagen. Ett utbyggt nät av dubbelriktade cykelvägar ger er möjlighet att cykla runt ön. I ett naturskönt och kuperat område med sanddyner och ljung bakom sanddynerna vid Fanø Bad, ligger den vackra, 18-håls och mer än 100 år gamla golfbanan Fanø Golf Links. Vid Put & Take fiskesjön i Rindby, är det möjligt att fånga öring. Ni kan också åka med på havsfiske från hamnen i Nordby och Sønderho. Eller en båttur till sälbankarna, där knubbsälarna ligger och dåsar i sanden. Varje år i juni, kan ni uppleva en drakfestival, där färgglada drakar fyller himlen över stranden.

Attraktioner

Fanø erbjuder flera museer, gallerier och verkstäder med konsthantverk. På ön kan ni bland annat besöka en ljusstöpningsfabrik och ett bärnstenssliperi. Nordby har ett konstmuseum och Fanø Museum, som är inrymt i ett typiskt Fanøhus. Här kan ni se, hur människor levde på orten för 300 år sedan. Fanø Skibsfarts- og Dragtsamling, ligger också i Nordby och har en samling med segelfartyg och gamla dräkter. Från ett före detta skeppsredarehem finns 2 intakta rum bevarade. Hannes hus är ett blygsamt Sønderho hem från 1700-talet, som nästan bevarats intakt.

Utflykter

I Esbjerg kan ni uppleva ett levande handels- och kulturliv med flera gallerier och museer. Ni kan också besöka museifartyget Horns Rev, Fiske- och Sjöfartsmuseet och den anmärkningsvärda skulpturen ”Människan vid Havet”. I Ribe Vikinga Center kan ni uppleva en rekonstruerad vikingaby, se vikingarna arbeta, laga mat över öppen eld och utföra andra aktiviteter (32 km). Den trevliga handelsstaden Ribe, som också är Danmarks äldsta stad, är också värt ett besök. LEGOLAND är uppbyggd av miljontals byggklossar. De mer än 50 aktiviteterna garanterar fart, spänning och äventyr för hela familjen. Träffa isbjörnarna i Polarland, riddare i rustning, pirater, tuffa cowboys, vilda indianer och mycket, mycket mer (65 km). På Givskud Zoo kan ni köra runt bland 120 djurarter från fem kontinenter. Upplev här lejon, schimpanser, gorillor, zebror och många andra djur på nära håll. Barnen kan stoja omkring på den stora lekplatsen och ta en tur med safaritåget (85).