Stugor i Vilslev
Destination

Vilslev

Vilslev

Hyr semesterstuga i Vilslev - Boka här

Stuga i Vilslev, Västjylland, Danmark till uthyrning!

Det intressanta och kulturhistoriska småsamhället Vilslev på Sønderjylland är omgivet av en pittoresk ådal

Område

Vilslev är ett gammalt, idylliskt samhälle på Sønderjylland, som har lyckats med att bevara sin charm och flera av sina ursprungliga byggnader. Bland annat har byn en vacker stenkyrka med ett pittoreskt och dramatiskt läge vid kanten av det låga kustsamhället, en imponerande prästegård i senklassicistisk stil och flera andra, säregna och välhållna gårdar och byggnader. Kongeåen slingrar sig genom Vilslev, som ligger 4 km från kusten mot Vadehavet, 8 km norr om Ribe och 22 km söder om Esbjerg. Väster om Vilslev ligger den lilla höjdsträckningen, Herredsbjerget (8 m. ö.h.), och här har det funnits bebyggelse och gravar från järnåldern. Det finns möjlighet för inköp av dagligvaror i Vilslev.

Strande

Vadehavet ligger mitt för Vilslev men lämpar sig inte för bad, men om ni vill uppleva Västkustens stora, breda, vita sandstränder, så tag turen till Rømø, där Lakolk Strand, en av Europas vackraste och bredaste sandstränder, är belägen (49 km).

Natur

Den vackra Kongeå slingrar sig genom Vilslev, och naturen omkring samhället präglas av gröna, natursköna landskap med ådalar och lågt kustlandskap och hedar av sand. Vid Jedsted Mølle är Kongeåen omgiven av skog med ett rikt fågelliv. Mellan Vilslev och Vadehavet ligger en 2 km bred och mycket slätt område med lågt kustlandskap och hedar.

Aktiviteter

De natursköna ådalsområdena lockar till promenader och cykelturer. Sportfiskare kan prova lyckan i Kongeåen vid Jedsted Mølle (2 km), på kusten, på havet eller i en av områdets Put & Take fiskesjöar. Golfspelare kan t. ex. testa Ribe Golf Klubbs 18-håls bana (16 km) eller prova Myrtuebanen och Marbækbanen på Esbjerg Golf Klubb (37 km).

Attraktioner

Besök Ribe, Danmarks äldsta stad, som med sina gamla, vackra kulisser skapar en charmig atmosfär. Förutom ett karaktärsfyll stadsliv, kan Ribe bl. a uppvisa Ribe Domkyrka, Museets Ribes Vikingar, Ribe Vikinga Center, Ribe Konstmuseum och djurparken Minidyrehaven Ribelund (8 km). I Safari Zoo Park i Lindtrup kan ni se alligatorer, kräldjur, apor och fåglar i blomstrande omgivningar (22 km). I Västjyllands huvudstad Esbjerg finns det ett levande handels- och kulturliv och ett antal museer och sevärdheter, t. ex Esbjerg Kunstmuseum och Fiskeri- och Søfartsmuseet (22 km). Från Esbjerg kan ni segla till Fanø på 10 min. Ön är med sina gamla, idylliska stadsmiljöer och med dess karaktäristiska hus med halmtak, den vackra naturen och de fantastiska badstränderna absolut värd ett besök.

Utflykter

Förflytta er tillbaka till järnålderns tidevarv i Hjemsted Oldtidspark i Skærbæk. Centret innehåller bl. a ett museum, en järnåldersgård, gravar och underjordiska gångar (32 km). Besök Rømø med Europas bredaste sandstrand med härligt badvatten samt Vadehavets storslagna och orörda natur- och djurliv (45 km). LEGOLAND är uppbyggt av 50 milj. byggklossar. Mer än 50 aktiviteter sörjer för fart, spänning och upplevelser! I ’Den roligaste lekplatsen för hela familjen’ finns det riddare i rustning, pirater, tuffa cowboys, vilda indianer och mycket, mycket mera (66 km). Lejonparken i Givskud är en kombinerad lejon- och djurpark. Se mer än 1000 djur från hela världen på den 60 ha stora arealen (86 km).