Stugor i Hvide Sande
Destination

Hvide Sande

Hvide Sande

Hyr semesterstuga i Hvide Sande - Boka här

Stuga i Hvide Sande, Västjylland, Danmark till uthyrning!

Hvide Sande är en blandning av stadsliv, fiskehamn med aktivitet och atmosfär, sevärdheter, strand och orörd natur.

Område

Semesterorten Hvide Sande, ligger i ett vackert landskap med hedar och sanddyner, mitt på landtungan Holmsland Klit och mitt emellan Västerhavet och Ringkøbing Fjord. Den livliga och trevliga handelsstaden har landets 5:e största fiskehamn med en stor slussanläggning mot Västerhavet. Staden kan även erbjuda intressanta museer, ett ljusstöperi, bra inköpsmöjligheter och flera restauranger. I hamnen kan Ni se många fiskekuttrar, aktivitet och atmosfär. Dessutom kan Ni vara med på fiskeauktioner i hamnen, tidigt på morgonen eller ta del av speciella turistattraktioner, som arrangeras under sommaren. Med sin vackra natur, sina sevärdheter och aktivitetsmöjligheter, är Hvide Sande ett attraktivt semestermål för hela familjen.

Strande

Den långa, breda sandstranden i Hvide Sande, kan erbjuda fina möjligheter till att bada, sola och idka strandaktiviteter. Stranden avskärmas av sanddyner med strandråg. Det finns goda chanser till att hitta bärnsten på stranden - särskilt under sådana dagar, då det blåser hårda vindar från väst eller sydväst. Det är också möjligt att bada i Ringkøbing Fjord, där vattnet är lugnare än i Västerhavet.

Natur

Den höga sanddynen Troldebjerg vid slussen i Hvide Sande, är täckt av vackra planteringar och har stigar upp till toppen. Härifrån kan Ni njuta av den fina utsikten över havet, inloppet, slussområdet och staden. Hvide Sande är förutom Västerhavet och Ringkøbing Fjord, omgivet av stora, fridlysta naturområden med klitter och hedar. Mellan dynerna är hedarna präglas landskapet av något spridd skog. Trots den barska naturen, finns det många växter och djur här. På Tipperhalvön i södra delen av Ringkøbing Fjord, kan Ni se ett fridlyst fågelreservat, där fåglar från hela Skandinavien tar en vilopaus på flykten mellan vinteruppehåll och häckningsplatser. En storartad naturupplevelse väntar på Er här.

Aktiviteter

På stranden i Hvide Sande, kan Ni bada och idka strandaktiviteter, men skulle vädret svikta, kan Ni använda Er av stadens simhall eller äventyrsbad i området. I utkanten av den norra delen av Hvide Sande, ligger vindsurfing centret Westwind, med egen surfarskola och här kan Ni bl. a lära Er att vindsurfa, kitesurfa och padlesurfa. Vid Surfplads Nord kan Ni prova Danmarks enda anlagda bana för vattenskidåkning. Från Hvide Sande kan Ni, till fots eller på cykel, följa Naturstien mot söder, genom sanddyner och sommarstugeområden, till den södra delen av Holmsland Klit. På sommaren anordnas fiskeauktioner för turister i Hvide Sande. För sportfiskaren finns det bra möjligheter i Västerhavet, i Ringkøbing Fjord och i områdets Put & Take fiskeparker. Från hamnen i Hvide Sande, kan Ni också segla ut på en fisketur på havet. I Søndervig kan Ni spela golf på den spännande, 18-håls golfbanan hos Holmsland Klit golfklubb (12 km).

Attraktioner

'Fiskernes Hus - Vestkystakvariet' i Hvide Sande är ett kombinerat museum og akvarium. Saltvattensakvarierna innehåller fisk och bottendjur från Ringkøbing Fjord och Västerhavet, och museet visar genom intressanta utställningar, historien om fiskens väg från Västerhavet till konsumenten. I den trevliga ljusateljén, 'Hvide Sande Lys' kan Ni stöpa Era egna stearinljus. Från det 38 m höga Nr. Lyngvig Fyr, 6 km norr om Hvide Sande, kan Ni njuta av den fantastiska utsikten över vattnet och landskapet. Vid foten av fyren finns information om områdets plantor och djur. Sockenmuseet Abelines Gård, är en välbevarad strandfogedgård från 1860-talet, som ligger mycket naturskönt, 7 km söder om Hvide Sande. Här får Ni ett intryck av, hur man levde i socknen förr i tiden.

Utflykter

Fiske- og Familiepark West i Hee är en lekplats för hela familjen. Här kan Ni roa Er med vattenland, köra gokart, klappa getter, hoppa på studsmattor, åka tåg, leka på lekplatsen och fiska i de 3 fiskesjöarna (28 km). Fågelreservatet Tipperne i Ringkøbing Fjord är ett fågelmekka - tusentals flyttfåglar kan observeras här (30 km). I Bork Vikingahamn går Ni 1 000 år tillbaka i tiden. Se på vikingaskeppen i hamnen, vikingagården och utställningen. Området görs levande under högsärongen (38 km). Strandingsmuseet 'St. George' i Torsminde ger Er en inblick i vardagen ombord på de förlista, engelska krigsfartygen 'St. George' och 'Defence'. Se de spännande fynden, bl. a kanoner, guldmynt, musikinstrument och vapen (45 km). I Jyllands Park Zoo i Videbæk kan Ni se, kela med och fodra de mer än 700 djuren från allvärldens länder (45 km). LEGOLAND - 'Den roligaste lekplatsen för hela familjen' - med riddare i rustning, pirater, tuffa cowboys, vilda indianer och mycket, mycket mera (103 km).