Stugor i Mosevrå
Destination

Mosevrå

Mosevrå

Hyr semesterstuga i Mosevrå - Boka här

Stuga i Mosevrå, Västjylland, Danmark till uthyrning!

Sommarstugeområdet vid Mosevrå ligger ut till det stilla vattnet i Ho Bugt, bara några få km från Vesterhavet, semesterbyn Blåvand och Esbjerg.

Område

Mosevrå ligger i ett fridfullt naturområde med planteringar och lite skog, ut till Ho Bugt, därifrån är det utsikt ända till Esbjerg. Vid Ho Bugt dominerar de öppna vidderna med stora ängssträckningar. Mellan Ho och Blåvand ligger den vackra, fridlysta Ho Klitplantage. Området bjuder på underbar och rofylld natur, men ligger inte långt från semesterlandets aktiviteter och sevärdheter. I Blåvand, c:a 11 km från Mosevrå, hittar ni ett otal aktivitetsmöjligheter, bra inköpsmöjligheter och många matställen.

Strande

Halvön Skallingen har härlig vit sandstrand. Från parkeringsplatserna till Skallingen Strand väntar en längre promenad genom ett naturskönt område till Skalling Ende, och därifrån är det utsikt över till Fanø och Esbjerg. Endast 9 km från Mosevrå ligger en av Danmarks bästa badstränder. Vejers Strand är en bred vit sandstrand med fin sand, klitter och Blå Flagg. Det är tillåtet att köra bil på den södra delen av stranden. Den norra delen är förbehållen cyklister och fotgängare. Blåvand, 11 km bort, är omgiven av bred, vit sandstrand så långt ögat når. Besök ev. den i söderläge belägna Hvidbjerg Strand, som ligger i lä bakom Horns Rev, vilket gör stranden mycket barnvänlig. Många betongbunkrar från 2;a världskriget präglar stranden omkring Blåvandshuk Fyr. En av Danmarks vackraste solnedgångar över Vesterhavet kan upplevas från stranden, klitterna eller byn.

Natur

Vid Mosevrå och Ho Bugt finns några enastående naturområden i form av öppna vidder med ängssträckningar och skogsområden med statlig skog. Mosevrå ligger också nära både Vadehavets och Vesterhavets enastående natur. Vadehavslandskapet bjuder på ett rikt fågel- och växtliv, och på den fridlysta halvön Skallingen kan ni helt ute på den södra spetsen få se sälar. Många flyttfåglar använder Skallingen för att vila och äta, och de kan studeras från områdets observationsplatser. Förutom Vadehavsnaturen kan ni i området också uppleva hed- och klittarealer, och vandringsturer i områdets plantager är också en upplevelse. Ho Klitplantage, mellan Ho och Blåvand, är ett stort fridlyst klitt- och hedlandskap med markerade vandringsstigar och utsiktsplatser, varifrån det är en storslagen utsikt över klittlandskapet och halvön Skallingen.

Aktiviteter

Med hela fem golfbanor alldeles i närheten är området idealiskt för golfspelare. I Oksbøl hittar ni ett badland (6 km). På Ho Feriecenter kan ni nyttja bowlingbanorna (8 km). Fritidsfiskare har goda chanser längs kusten eller i en av områdets Put & Take fiskeparker. Prova t ex Ho Fiskesø eller Broeng Fiskepark. Området är rikt på aktivitetsmöjligheter. Det är idealiska förhållanden för golf, drakflygning, fiske, beachvolley, ridning, bowling och mycket mer. Det är till och med möjligt att klättra på bunkrarna på stranden i Blåvand. Området inbjuder till fina naturupplevelser; spatserturer längs kusten från Ho Bugt, cykelturer till ev. Skallingen, båtturer i Ho Bugt med den lilla ön Langli och det rika fågellivet osv.

Attraktioner

Aal kyrka i Oksbøl från 1100-talet är berömd för sina många kalkmålningar. En tysk flyktingkyrkogård är belägen alldeles utanför Oksbøl (6 km). Ho kyrka är från mitten av 1400-talet och det ena av kyrkans skepp sägs vara Nordens äldsta (8 km). Ho Fårmarknad som äger rum på Skallingen varje år i slutet av augusti samlar mycket folk (10 km). Från den 39 m höga Blåvand Fyr, som byggdes 1900, är det en fantastisk utsikt över Vesterhavet och trakten kring Blåvand. Kring fyren finns det fortfarande många betongbunkrar från 2;a världskriget. Blåvand kan dessutom bjuda på diverse naturcenter, utställningar och museer (11 km). Det finns ett otal konst- och bärnstensateljéer i området kring Mosevrå, som är värda ett besök.

Utflykter

Besök Esbjerg och upplev t.ex. konstmuseet, gallerierna, skulpturen 'Mennesket ved Havet', de många spännande butikerna och bra matserveringarna. På Esbjergs Fiske- och Sjöfartsmuseum kan ni uppleva de färgrika fiskarna och de farliga hajarna i det stora akvariet. I Esbjerg Havn kan ni åka på en trevlig rundtur i hamnen (30 km). Från Esbjerg kan ni ta båten till Fanø på 10 min. Ön är, med sin gamla, idylliska bymiljö med karaktäristiska halmtäckta tak, den vackra naturen och de enastående badstränderna, verkligen värd ett besök. LEGOLAND är byggt av 50 milj. byggklossar. Här finns massor av aktivitetsmöjligheter för hela familjen (72 km). Løveparken i Givskud är en kombinerad lejonpark och zoo. Här kan ni träffa på mer än 1000 djur från hela världen på den 60 ha stora arealen (93 km).