Stugor i Vrist
Destination

Vrist

Vrist

Hyr semesterstuga i Vrist - Boka här

Stuga i Vrist, Västjylland, Danmark till uthyrning!

Sommarstugeområdet Vrist är ett lugnt och naturskönt semestermål. Sommarsommarstugorna ligger i ett område med sanddyner, precis bortom Västerhavets breda sandstrand och i närheten av Harboör, där ni hittar allt det ni behöver. Vrist är ett populärt semestermål för er, som älskar natur, vattensporter och Västerhavet.

Område

Vrist ligger helt ute vid Vesterhavet, mellan den 5 km långa sjön Ferring Sø och Limfjorden. 13 km österut ligger Lemvig. Sommarstugeområdet är ett lätt kuperat naturområde, som ligger lugnt och skyddat bakom de höga klitterna. Här kan ni ta det lugnt, ha det mysigt, bada i havet, vandra i området, fiska eller besöka några av de många sevärdheterna i området.

Strande

Stranden i Vrist är en barnvänlig sandstrand med klitter och Blå Flagg. Det är inte tillåtet att köra bil på stranden. Drak- och modellflygning är populära aktiviteter på stranden. En idealisk plats att vandra på - oavsett årstid.

Natur

Vrist är omgiven av hav, sjö och fjord, backiga landskap och flacka ljungsträckningar. Här är naturen ren och oförstörd. Vrist Enge mellan Lemvig och Harboør består av fem mindre sjöar. Här i dessa stora våtmarker finns ett rikt fågelliv.

Aktiviteter

Området inbjuder till vandringsturer på stranden, i klitterna, vid fjorden och vid Ferring Sø. För fritidsfiskaren finns det goda möjligheter i havet, i fjorden samt i Vejlby Klit Fiskesø. Dessutom är det möjligt att surfa i området.

Attraktioner

Thyborøn Fæstningen var en av Danmarks största fästningsanläggningar och består av resterna av 64 bunkrar från 2;a världskriget. Sneglehuset i Thyborøn, är ett hus som är dekorerat med miljontals snäckskal, både invändigt och utvändigt. Samtidigt kan ni i huset se Danmarks största utställning av snäckor och flaskskepp.

Utflykter

Hjerl Hede Frilandsmuseum vid Vinderup är ett spännande och levande museum för hela familjen. Se bl.a. hur det dagliga livet på landet för 150 år sedan blir levandegjort. Jesperhus Blomsterpark på Limfjordsön Mors är nordens största blomsterpark med djungelzoo och lekland. LEGOLAND, ca 140 km från Vrist, är byggt av 50 milj. byggklossar. Här finns massor av aktivitetsmöjligheter för hela familjen.