Stugor i Skalstrup
Destination

Skalstrup

Skalstrup

Hyr semesterstuga i Skalstrup - Boka här

Stuga i Skalstrup, Västjylland, Danmark till uthyrning!

Den rofyllda och trevliga semesterorten Skalstrup ligger i det vackra Västjylland på den östra sidan av Nissum Fjord.

Område

Sommarstugeområdet vid Skalstrup är en fridfull och vilsam plats med vacker och varierad natur samt badstrand. En idealisk semesterort, i synnerhet för naturälskare och fritidsfiskare. Det finns möjlighet att handla daglig- och specialvaror i byn Vemb, som ligger c:a 8 km från Skalstrup. Handelsstaden Holstebro ligger c:a 28 km österut från Skalstrup.

Strande

Det finns flera små, och mycket barnvänliga sandstränder med grunt vatten vid Nissum Fjord, både vid och en bit ifrån Skalstrup. Prova ev. också Danmarks breda vita sandstränder vid Vesterhavet, som ligger c:a 15 km från Skalstrup. Vid bl.a. Fjaltring, norrut, hittar ni en bra Vesterhavsstrand med klitter och fin sand. Det finns bra möjligheter för vindsurfing både i Nissum Fjord och vid Vesterhavet.

Natur

Landskapet kring Skalstrup är mycket varierat, med fjord, åar, sjöar, hedplantager och frodiga skogsarealer. Den grunda Nissum Fjord är en viktig häckningsplats för vadarfåglar och på flera ställen längs fjorden kan ni uppleva fridlysta reservat med ett otroligt rikt fågel- och växtliv. Klosterhede Plantage är Danmarks största planterade skog. Skogen ligger söder om Lemvig och inrymmer flera minnesmärken från 2;a världskriget, bl.a. flygplatser och bunkrar, där finns även en stor lekplats samt många vandrings-, cykel- och ridstigar. Husby Klitplantage, som ligger bakom de höga strandklitterna vid Husby, sydväst om Skalstrup, har en mycket varierad natur med bl.a. ek-, bok-, tall- och granskog. Längs de markerade vandringslederna väntar enastående naturupplevelser. I närheten av Husby ligger Husby Sø och Nørre Sø, som är de enda sötvattensjöarna i området. Här finns ett rikt fågelliv.

Aktiviteter

I området kring Skalstrup hittar ni många bra cykel- och vandringsleder. För fritidsfiskaren finns det goda möjligheter i fjorden samt i områdets sjöar och åar. Därutöver finns det två, vackert belägna Put&Take fiskeparker i närheten; en nära Vemb och en i Bøvlingbjerg. Vindsurfare kan surfa både på den stillsamma Nissum Fjord samt på Vesterhavets böljor. En av landets bästa golfbanor hittar ni vid Holstebro Golfklubb, c:a 15 min bilväg från Skalstrup. Om vädret inte tillåter strandliv kan ni besöka Holstebro Badeland, som erbjuder många spännande faciliteter för hela familjen.

Attraktioner

Ta del av de olika öppna verkstäderna i området kring Bøvlingbjerg, 11 km norr om Skalstrup, där en del konstnärer är bosatta. Se t ex hur smycken och keramik framställs. Några få km söder om Vemb hittar ni områdets enda bevarade herrgård, Nørre Wosborg, som i dag fungerar som museum. Herrgården är mer än 700 år gammal och ligger omgärdad av en vallgrav. Både herrgården och den tillhörande parken är värda ett besök.

Utflykter

Handelsstaden Holstebro ligger 28 km från Skalstrup och har många spännande specialbutiker och bra shoppingmöjligheter i den bilfria stadskärnan. Byn bjuder också på massor av konst och kultur, mysiga kaféer och en vacker å-miljö. Hjerl Hede Frilandsmuseum vid Vinderup är ett spännande och levande museum för hela familjen. Se bl.a. hur det dagliga livet på landet för 150 år sedan blir levandegjort (45 km).