Stugor i Ribe
Destination

Ribe

Ribe

Hyr semesterstuga i Ribe - Boka här

Stuga i Ribe, Västjylland, Danmark till uthyrning!

Ta´ semester i Danmarks äldsta stad och upplev och känn den speciellt genuina atmosfären.

Område

Ribe grundades år 710 och är därmed Danmarks äldsta stad. Genom denna charmiga och fantastiskt historiskt intressanta stad rinner den idylliska Ribe å. Den har en trevlig, medeltida stadskärna med gamla hus, stockrosor, kullerstensbelagda gator och en vacker, gammal vattenkvarn. I Ribe finns det butiker, restauranger och ett antal sevärdheter, som t. ex Ribe Domkyrka, Ribe Konstmuseum och Ribe Vikinga Center. Dessutom är det bara 6 km till det fantastiska Vadehavet - en av Danmarks fem nationalparker. Ribe är en perfekt semesterort för naturälskare, sportfiskare, golfspelare och kulturellt intresserade.

Strande

Om ni vill bada vid Västkustens breda, vita sandstränder, kan ni åka till Rømøs Lakolk Strand - en av Europas vackraste och bredaste stränder (38 km), till Fanø (30 km till färjan i Esbjerg) eller till Blåvand (66 km).

Natur

Den vackra Ribe ån rinner genom staden och ni kan både segla på och fiska i ån. Ribe omges av åkermarker, grönområden, hedar och marsklandskap samt den enastående vackra Nationalparken Vadehavet, som bara ligger 6 km från Ribe. Vadehavet är ett av världens mest betydelsefulla våtområden. Här kan ni bl. a. titta på ett antal vattenfåglar och Danmarks största bestånd av knubbsäl.

Aktiviteter

Ribe Golfbanas vackra anläggning bjuder på kuperad terräng skogar, sjöar, ljung, klyftor och vattendrag. Här kan ni spela golf på en välansad 18-hålsbana eller på en 6-håls Pay & Play bana (8 km). Sportfiskare kan prova lyckan i Ribe å, på kusten, på havet eller i en av områdets Put & Take fiskesjöar – t.ex. i Storkesjön mitt i Ribe eller i Ribehøj Familjepark i Føvling (18 km). Ni kan bada i Ribe simbad året runt. Det är också populärt att rida och paddla kanot i området. Genom att följa några av Sønderjyllands många cykel- och vandringsstigar kan ni uppleva det vackra landskapet på nära håll.

Attraktioner

Den 800 år gamla Ribe Domkyrka är vackert dekorerad och från kyrkans 50 m höga torn, ”Borgertårnet” kan ni se ut över det flata marsklandskapet, som omger Ribe. Besök Vadehavscentret och gå med på en guidad tur till Danmarks nya Nationalpark Vadehavet eller till Mandø. Museet Ribes Vikingar är stadens museum om vikinga- och medeltiden. Här finns även en upplevelsehall, ett multimediarum och ett lekrum i medeltidsstil. På Ribe Vikingacenter kan ni se, hur vikingatidens Ribe var konstruerat och hur det har levandegjorts.

Utflykter

På Hygum Hjemstavnsgård i Rødding kan ni se årets cykler inom ett jordbruk, lant- och hushållsarbete och hantverk (21 km). Träd in i järnålderns värld i Hjemsted Oldtidspark i Skærbæk. Den stora upplevelse- och aktivitetsparken har bl. a. ett museum, en gård från järnåldern, gravar och underjordiska gångar (22 km). Besök Rømø med Europas bredaste sandstrand samt Vadehavets storslagna och orörda natur- och djurliv (34 km) I LEGOLAND® är det full fart, spänning och upplevelser för alla i familjen. I parken finns det bl. a riddare i rustning, pirater, tuffa cowboys, vilda indianer och mycket, mycket mer (69 km).