Stugor i Bork Havn
Destination

Bork Havn

Bork Havn

Hyr semesterstuga i Bork Havn - Boka här

Stuga i Bork Havn, Västjylland, Danmark till uthyrning!

Bork Havn är ett populärt stugområde längst ner vid Ringkøbing Fjord. I det mysiga fritidsområdet finns en stor, charmig hamn, härliga surf- och badstränder samt sommarstugor för alla smaker i naturen bortom stranden. En semester i en stuga i Bork Havn inbjuder till en aktiv semester för hela familjen.

Område

Bork Havn ligger mitt mellan Danmarks största badsjö och Danmarks mest fascinerande fågelreservat. Semesterorten har många affärer och matställen samlade på butiksgatan Bryggen, samt en stor småbåtshamn som samtidigt fungerar som fiskehamn. Varje dag finns det möjlighet att köpa färsk fisk på kajen. Det finns en härlig badstrand vid Ringkøbing Fjord. Bork Havn är surfarnas paradis - förhållandena här är helt idealiska för vindsurfing och det finns såväl surfingcenter som surfingskola.

Strande

Badstränderna vid Ringkøbing Fjord är barnvänliga, med grunt vatten. Den del av stranden som ligger norr om hamnen är ett härligt ställe att bada och sola vid. Söder om hamnen ligger en av Europas bästa vindsurfingstränder tillgänglig för allmänheten. Området är förbehållet vindsurfare och de som gärna vill beskåda den livliga vindsurfingaktiviteten på fjorden. På grund av det låga vattendjupet är surfarstranden ett säkert ställe för både avancerade och nybörjare. Det är inte tillåtet att köra bil på stranden. C:a 6 km från Bork Havn ligger Vesterhavet och Nymindegab Strand, där ni hittar de långa, fina sandstränderna med klitter och Blå Flagg.

Natur

Tipperne är ett fridlyst fågelreservat som ligger på Tipperhalvön längst in i Ringkøbing Fjord. Fåglar från hela Skandinavien rastar här på sina resor mellan övervintring- och häckningsplatser. Ett storartat natursceneri väntar er. Blåbjerg Klitplantage är en av Danmarks största plantager, som med ljung, skog och snår är som gjord för långa cykel-, rid- eller vandringsturer. Det Blå Bjerg, som har gett plantagen dess namn, är landets högst belägna klitt, 64 m över havsytan. Skjern Å och Skjern Enge, har ett enastående fågelliv. Skjern Å är Danmarks vattenrikaste med många böjar och slingringar. Här råder frid och ro, och idyll. Fågelsång och vindens sus är det enda som hörs. Den fridlysta Lønborg Hede, ger en särpräglad naturupplevelse, då området aldrig varit uppodlat. I detta orörda område finns ett rikt fågel- och växtliv.

Aktiviteter

Vindsurfing, Kitesurfing, fiske, drakflygning, bad, segling på fjorden, promenader, cykel- och rullskridskoturer, minigolf, fågelskådning och ridning är populära aktiviteter här i området. Ringkøbing Fjord är ett av de mest kända vindsurfingområdena i Nordeuropa. Stora områden med grunt vatten gör det både lätt och roligt att lära sig surfa i trygga omgivningar. Utrustning för surfning kan hyras vid vindsurfingskolan.

Attraktioner

I Bork Vikingehavn reser ni 1000 år tillbaka i tiden. Upplev vikingaskepp i hamnen, vikingagården och utställningen. Området väcks till liv under högsäsongen. På museet 'Fahl Kro' visas varje år en ny utställning med naturkonst av olika konstnärer. Bundsbæk Mølle är en av Västjyllands få bevarade vattenkvarnar. Här finner ni dessutom en smedja och ett bageri. Skjern Vindmølle är en av landets få fungerande väderkvarnar, där säd mals till mjöl. I järnåldersbyn Dejbjerg Jernalder kan ni följa järnåldersfolket i sina dagliga göromål. I den tillhörande utställningen berättas om livet i Västjylland under järnåldern. I Hattemagerhuse i Tarm kan ni uppleva det dagliga livet i ett bondehem omkring år 1900. Gåsemandens Gård är ett ursprungligt, varsamt renoverat hedlantbruk från 1789.

Utflykter

Hvide Sande ligger mitt på landtungan Holmsland Klit och är Danmarks femte största fiskehamn. I byn upplever ni en blandning av aktivitet och stilla charm. Dessutom arrangeras det fiskeauktioner för turister här. LEGOLAND, ca 70 km från Bork Havn, är byggt av 50 milj. byggklossar. Här finns massor av aktivitetsmöjligheter för hela familjen. Løveparken i Givskud är en kombinerad lejonpark och zoo. Här på den 60 ha stora arealen, kan ni träffa på mer än 1000 djur från hela världen. Besök Esbjerg och upplev konstmuseet, Fiske- och sjöfartsmuseet, skulpturen 'Mennesket ved Havet', gallerierna osv. Från Esbjerg kan ni också ta båten till Fanø på 10 min. Ön är, med sin gamla, idylliska bymiljö med karaktäristiska halmtäckta tak, den vackra naturen och de enastående badstränderna, verkligen värd ett besök.