Stugor i Toftlund
Destination

Toftlund

Toftlund

Hyr semesterstuga i Toftlund - Boka här

Stuga i Toftlund, Västjylland, Danmark till uthyrning!

Toftlund är en perfekt start på en golfsemester med omgivningar i vacker natur.

Område

Den lilla landsortsstaden Toftlund är belägen i omgivningar med vacker natur mitt på södra Jylland, Sønderjylland. Staden erbjuder bl. a en vacker golfanläggning med flera banor, ett friluftsbad, tennisbanor och andra sportsanläggningar samt ett musikhus, en biograf, restauranger och en gågata med många affärer. Ett system av gångar leder Er genom Toftlund och strax norr om staden ligger den inbjudande Toftlund Skov. Bara på en kort bilfärds avstånd kan Ni besöka historiska intressanta sevärdheter och nöjen för hela familjen. De större handelsstäderna som t. ex Ribe, Aabenraa, Haderslev och Tønder ligger inom en radie av ca. 30 km härifrån. Både Tyskland och den vackra ön Rømø i Västerhavet är belägna ung. 40 km från Toftlund.

Strande

Det finns ingen strand i Toftlund, men staden har däremot ett härligt friluftsbad. 40 km väster om Toftlund ligger Skandinaviens bredaste sandstrand: Lakolk Strand på Rømø. Den 15 km långa. barnvänliga, fina och helt stenfria sandstranden har grunt vatten, sandbotten, sanddyner och 'Blå Flagga' (som garanterar godkänt badvatten och toaletter). Det ovanliga med denna strand är, att den är mycket bred - mellan 1,5 och 6 km - vilket lockar till diverse strandaktiviteter. T. ex är kite buggy körning, petanque, drakflygning och vindsurfing mycket populära aktiviteter här. Det går och är tillåtet att köra bil ända ned till strandkanten. Observera att det även finns bilfria områden och områden för vindsurfare på stranden. Under sommarperioden håller en livräddare ögonen på badgästerna här. Det är stor skillnad på ebb och flod och 2 gånger om dygnet förändras vattenståndet markant. Var därför försiktig med att parkera bilen alltför nära vattnet.

Natur

Toftlund Skov är belägen strax norr om staden och täcker ett område på ca. 5 hektar. Skogen har bl. a ett antal olika stigar och en skog för hundar. Dessutom karaktäriseras Toftlund av en omväxlande natur med åkermarker, ängar, mossar, sjöar och åar. Ca. 27 km väster ut kan Ni uppleva Vadehavets marsk, strandängar, stora våtområden och rika fågelliv samt den frodiga naturen ovanför kusten med hedlandskap, skogar, odlingar, sjöar, åar, lantbruk och betande djur. Det särpräglade naturlandskapet med marsken och Vadehavet finns inte på några andra ställen i världen. Här kommer Ni att fascineras av den barska, men otroligt fågel- och djurrika naturen. Många gånger kan Ni ha turen att se sälar, som befinner sig i den västligaste delen av Vadehavet.

Aktiviteter

Golfbanan Bruntlandbanen är belägen i Toftlund och erbjuder en vacker, kuperad, 18-håls bana med smala fairways och många sjöar. Dessutom finns det en Pay & Play parkbana med gamla träd, sjöar, åar, bunkers samt 2 par-4 och 7 par-3 hål på banan och här kan alla spela. Skogen i Toftlunds norra utkant lockar till härliga promenader. Diverse sportanläggningar med t. ex boll- och petanque banor finns till förfogande i stan. I anslutning till det, finner Ni ett ridcenter i utkanten av stan. Sportfiskare kan fiska i Put & Take sjön Arrild Fiskesø eller i områdets åar. Motorsportintresserade kan besöka både en gokart bana och ett speedway center i Vojens (ca. 19 km). Skærbæk har också en gokart bana (24 km).

Attraktioner

Lek vikingar för en dag i Vikingecenteret i Ribe, Danmarks äldsta stad (26 km). Här kan Ni bl. a möta smeder, vävare och kockar från vikingatiden och besöka deras hus. Besök slotten Gram Slot, som i dag innehåller ett museum om naturhistoria och geologi (11 km), eller Aabenraa Slot, som är omgivet av vatten och träd (31 km). Den gamla staden Aabenraa går ända ned till fjorden och här kan Ni se hamnen, stranden, den vackra gågatan med marknader, den gamla kvarteren och naturligtvis slottet Aabenraa Slot.

Utflykter

Upplev Rømø med Europas bredaste sandstrand, härligt badvatten, charmiga, Rømøgårdar med halmtak, en mysig stämning på ön och många sevärdheter, som t. ex Rømø Mini Museum, Naturcenter Tønnisgård, Nationalmuseet Kommandørgården, Rømø Sommerland och Danmarks Mekaniske Dukkemuseum (36 km). Handelsstaden Haderslev har en trevlig gågata, många gröna områden, som t. ex Damparken, en gammal stadsdel med varsamt renoverade hus och samlingar samt en vacker domkyrka. Haderslev museum och Sønderjyllands Arkæologiske Museum är absolut värda ett besök (32 km). LEGOLAND är byggt av 50 milj. byggklossar. Mer än 50 aktiviteter sörjer för fart, spänning och upplevelser! 'Den roligaste lekplatsen för hela familjen'. Gå på upptäcktsfärd bland riddare i rustning, pirater, tuffa cowboys, vilda indianer och mycket mera (78 km).