Stugor i Harboör
Destination

Harboör

Harboör

Hyr semesterstuga i Harboör - Boka här

Stuga i Harboör, Västjylland, Danmark till uthyrning!

Sommarstugorna på semesterorten Harboör, ligger i ett grönt landskap, strax bortom Västerhavets höga sanddyner. När ni tar semester i en sommarstuga i Harboör, är ni omgiven av Västerhavet, strand, sanddyner, grönområden och Limfjorden. Detta område är perfekt för er, som söker lugn och ro och oförstörd natur.

Område

Området kring Harboør är präglat av frid och ro. Upplev den hårda vinden och den barska naturen vid havet eller njut av det lugna vattnet och de frodiga ängarna vid fjorden. I Harboør kan ni handla och där finns flera matserveringar.

Strande

Längs Vesterhavet hittar ni långa vita sandstränder. De närmaste är stränderna i Vrist (4 km), Vejlby (7 km), och Thyborøn (9 km). Alla tre stränderna har sandbotten, klitter och Blå Flagg. Drak- och modellflygning är populära aktiviteter på stränderna i området. Dessutom är det idealiskt att vandra på stränderna ¿ oavsett årstid.

Natur

Här är naturen ren och oförstörd. Det backiga moränlandskapet, som omger Harboør, inbjuder till vandrings- och cykelturer, och på de markerade lederna hittar ni platser med fantastisk utsikt över området. Njut av den vackra naturen vid Harboør Tange och upplev områdets helt enastående fågelliv. Vrist Enge mellan Lemvig och Harboør består av fem mindre sjöar. Även här i dessa stora våtområden, finns ett rikt fågelliv.

Aktiviteter

Området inbjuder till vandringsturer på stranden, i klitterna, vid fjorden och vid Ferring Sø. För golfspelare finns det banor i Fjerritslev, Lemvig, Struer och Thisted (Nordvestjysk Golfklub). På de breda stränderna kan ni prova drakflygning, bygga sandslott, bada, vindsurfa eller spela beachvolley. Harboør Tange är ett populärt ställe för fritidsfiskare. Här kan olika typer av fisk fångas året om. Det finns också möjlighet att åka på havsfiske med kutter till Jyske Rev. Utöver det bjuder området på flera fiskrika bäckar, åar och Put&Take-sjöar.

Attraktioner

Besök Harboør Kyrka och Kyrkogård, där ni kan uppleva minnesmärken över omkomna räddningsfolk, fiskare samt tyska, engelska och ryska sjömän. Pga. belägenheten mellan fjord och hav är området kring Harboør känt för ett speciellt ljus. Detta har genom tidens lopp lockat många konstnärer till trakten. Besök några av områdets ateljéer och se konstnärerna i arbete. I Vejlby Sommerpark kan ni fiska, hyra ridhästar, köra frontbikes, spela minigolf och besöka djuren i parkens husdjurszoo (7 km). Thyborøn Fæstningen var en av Danmarks största fästningsanläggningar och omfattar resterna av 64 bunkrar från 2;a världskriget (9 km).

Utflykter

Jesperhus Blomsterpark på Limfjordsön Mors är nordens största blomsterpark med djungelzoo och lekland (60 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum vid Vinderup är ett spännande och levande museum för hela familjen. Se bl.a. hur det dagliga livet på landet för 150 år sedan blir levandegjort (60 km). LEGOLAND, ca 140 km från Harboør, är byggt av 50 milj. byggklossar. Här finns massor av aktivitetsmöjligheter för hela familjen.