Stugor i Skaven Strand
Destination

Skaven Strand

Skaven Strand

Hyr semesterstuga i Skaven Strand - Boka här

Stuga i Skaven Strand, Västjylland, Danmark till uthyrning!

Fritidsområdet Skaven Strand ligger på den östra sidan av Ringkøbing Fjord och där finns en härlig, barnvänlig strand, en stor, charmig hamn och sommarstugor för alla smaker. Stugområdet är omgivet av vacker natur och inbjuder till familjegemenskap och aktiviteter, som exempelvis surfing.

Område

Skaven Strand har en liten, charmerande småbåts- och fiskehamn, och här kan ni köpa nyfångad fisk varje dag. Njut av atmosfären i den lilla hamnen, där det också finns en restaurang med utsikt över vattnet. Utsikten över fjorden är otroligt vacker och varierad, allt efter vädret. Det finns en affär och ett par matserveringar i Skaven Strand. Kring Skaven Strand kan ni, längs området många stigar, uppleva den äkta västjylländska naturen, orörd, vild och tyst.

Strande

Det är sandstrand vid Skaven Strand. Ni kan bada längs hela fjorden, emellertid är stränderna inte så breda som vid västkusten. Vattnet är grunt och stranden är därför idealisk för barnfamiljer. Bilar är inte tillåtna på stranden. Här är fjorden synnerligen väl ägnad till vindsurfing, och området har tidigare stått värd för olika vindsurfingmästerskap. C:a 25 km från Skaven Strand ligger Vesterhavet och bl.a. Nymindegab Strand, där ni hittar långa, fina sandstränder med klitter och Blå Flagg.

Natur

Vid Skaven Strand kan ni njuta av den vilda och orörda jylländska naturen längs fjorden eller längs en naturstig som leder hela vägen till Bork Havn. Strandbrädden nedanför Skaven Strand är sandstrand, men annars finns det säv, snår och vass längs kusten, vilket ger ett rikt fågelliv. Lite norr om Skaven Strand ligger Dejbjerg, som har en osedvanligt vacker natur. Dejbjergs kuperade terräng är präglad av skogsarealer och hedsträckningar. Från de högsta platserna i området är det utsikt över Ringkøbing Fjord. Skjern Å och Skjern Enge har ett enastående fågelliv. Skjern Å är Danmarks mest vattenrika med många svängar och slingringar. Vid Skjern Ås mynning finns det ett fågeltorn med utsikt över å-deltat. Här råder frid, ro och idyll. Fågelsång och vindens sus är det enda som hörs. Tipperne är ett fridlyst fågelreservat som ligger på Tipperhalvön längst in i Ringkøbing Fjord. Fåglar från hela Skandinavien rastar här på sina resor mellan övervintrings- och häckningsplatser.

Aktiviteter

Här finns det möjlighet att få några härliga naturupplevelser längs de många cykel- och promenadstigarna. Njut t ex av stillheten och den oförstörda naturen på stigen mellan Skaven Strand och Fahlen. Ringkøbing Fjord är ett av de mest kända vindsurfingområdena i Nordeuropa. Skaven Strand är synnerligen väl ägnad till vindsurfing, och området har tidigare stått värd för olika vindsurfingmästerskap. Stora områden med grunt vatten gör det både lätt och roligt att lära sig surfa i trygga omgivningar. Utrustning för surfing kan hyras vid vindsurfingskolan i Bork Havn. Detta område är idealiskt för fritidsfiskare, som kan fiska i Ringkøbing Fjord samt i områdets åar och sjöar.

Attraktioner

I Bork Vikingehavn reser ni 1000 år tillbaka i tiden. Upplev vikingaskepp i hamnen, vikingagården och utställningen. Området väcks till liv under högsäsongen. På museet 'Fahl Kro' visas varje år en ny utställning med naturkonst av olika konstnärer. Bundsbæk Mølle är en av Västjyllands få bevarade vattenkvarnar. Här finner ni dessutom en smedja och ett bageri. Skjern Vindmølle är en av landets få fungerande väderkvarnar, där säd mals till mjöl. I järnåldersbyn Dejbjerg Jernalder kan ni följa järnåldersfolket i sina dagliga göromål. I den tillhörande utställningen berättas om livet i Västjylland under järnåldern. I Hattemagerhuse i Tarm kan ni uppleva det dagliga livet i ett bondehem omkring år 1900. Gåsemandens Gård är ett ursprungligt, varsamt renoverat hedlantbruk från 1789.

Utflykter

Den gamla, vackra köpstaden Ringkøbing med sina röda tegeltak och gamla kullerstensbelagda gator ligger ca 40 km från Skaven Strand och är värd ett besök. LEGOLAND, ca 65 km från Skaven Strand, är byggt av 50 milj. byggklossar. Här finns massor av aktivitetsmöjligheter för hela familjen. Løveparken i Givskud är en kombinerad lejonpark och zoo. Här kan ni träffa på mer än 1000 djur från hela världen på den 60 ha stora arealen. Besök Esbjerg och upplev konstmuseet, gallerierna, Fiske- och Sjöfartsmuseet, skulpturen 'Mennesket ved Havet', osv. Från Esbjerg kan ni också ta båten till Fanø på 10 min. Ön är, med sin gamla, idylliska bymiljö med karaktäristiska halmtäckta tak, den vackra naturen och de enastående badstränderna, verkligen värd ett besök.