Stugor i Höjer
Destination

Höjer

Höjer

Hyr semesterstuga i Höjer - Boka här

Stuga i Höjer, Västjylland, Danmark till uthyrning!

Fritidsområdet Höjer ligger precis intill den imponerande Nationalpark Vadehavet i sydligaste delen av Danmark. När ni tillbringar er semester i en sommarstuga i Höjer, är ni omgiven av en aktiv och historisk stadsmiljö och en helt unik natur med tidvatten, åar med slussar och ett rikt fågelliv.

Område

Højer ligger skyddat från Vadehavet av sina skyddsvallar och slussar samt av marsklandet. Byn ligger i ett enastående naturskönt område med flackt marskland och ett rikt fågelliv, nära Tønder, nära gränsen till Tyskland och de härliga badstränderna på ön Rømø. Højer är en idealisk utgångspunkt för utflykter i området, där det finns många natur-, kultur- och historiska sevärdheter. Det finns bra möjligheter att göra inköp och flera matställen i Højer.

Strande

Højer ligger helt ute vid Vadehavet, men den närmaste sandstranden hittar ni vid Emmerlev Klev, bara några få km från Højer. Här är stranden barnvänlig med sandbotten och grunt vatten. Härifrån har ni dessutom en fantastisk utsikt över Vadehavet och öarna Sild och Rømø. Vill ni uppleva Västkustens stora, breda, vita stränder, så ta den korta turen till Rømø, där en av Europas vackraste och bredaste stränder, ligger (40 km).

Natur

Naturen kring Højer är barsk och vacker. Året runt skyddar Marsklandet och skyddsvallarna området från Vadehavet. Det fridlysta området kring Højer har ett rikt fågelliv, som kan beskådas från de många vandringslederna. Ofta kan ni ha tur och få se sälar som brukar uppehålla sig i de västliga delarna av Vadehavet, men som ofta söker sig mot Højer Slussar för att hitta föda. Varje vår och höst kan ni också ha turen att få vara med om det oförglömliga fenomenet 'svart sol'. En miljon starar samlas kort före solnedgången och uppför, enligt de lokala invånarna, ett drama på himlen.

Aktiviteter

Områdets särpräglade natur kan utforskas till fots eller på cykel längs de många vandrings- och cykellederna. Här i södra Jylland finns det goda utsikter för fritidsfiskare, som kan fiska längs kusten eller i områdets sjöar och åar. Dessutom finns det flera Put&Take-sjöar till hands. Området kan också bjuda på flera fina golfbanor, bl.a. i Tønder, Arrild, Toftlund och Ribe. Ta ev. en dagstur till den tyska gränsen som ligger ca 10 km från Højer.

Attraktioner

Højer Mølle- och Marskmuseum huserar i Danmarks största holländska väderkvarn och visar en utställning om stormflod och livet i marsklandet. Højer Gl. Sluse från 1861 och Vidåslusen, som är Højers nya sluss från 1980, uppfördes för att skydda kusten mot erodering och översvämning. Mellan Emmerlev och Hjerpsted ligger det 32 högar, som har bevarats från bronsåldern. Hjerpsted kyrka byggdes 1150 i granit, och med sin belägenhet alldeles ute vid havet är kyrkan en mycket vacker syn. (9 km) Besök Tønder och upplev den mysiga stämningen i Danmarks äldsta handelsstad med de intressanta, historiska museerna och de många bra matställena. Den gamla medeltids- och renässansslottskyrkan i Møgeltønder (9 km) och slottsparken omkring Schackenborg är också värda ett besök.

Utflykter

Sønderjylland har ett otal historiska sevärdheter. Besök ev. kulturbyn Løgumkloster och gå på upptäcktsfärd i det spännande klostret som uppfördes av munkar på 1100-talet (29 km). Eller upplev de gamla slottsruinerna vid Trøjborg, där det sägs att tidigare ägare spökar om natten. LEGOLAND, ca 110 km från Højer, är byggt av 50 milj. byggklossar. Här finns massor av aktivitetsmöjligheter för hela familjen.