Stugor i Årgab
Destination

Årgab

Årgab

Hyr semesterstuga i Årgab - Boka här

Stuga i Årgab, Västjylland, Danmark till uthyrning!

När ni tillbringar er semester i en sommarstuga i Årgab, bor ni mitt emellan Västerhavet och Ringköbing Fjord. Årgabs sommarstugor ligger i ett vackert, kuperat område med sanddyner, strax bortom de höga sanddynerna. Semesterorten lockar till familjegemenskap och aktiviteter - på land och på vatten - i de charmerande omgivningarna.

Område

Årgab ligger direkt söder om Hvide Sande på landtungan Holmsland Klit. Här är tungan mycket smal, därför ligger alla sommarhusen mycket nära stranden. Det är mycket populärt att surfa här, och därför finns det ett surfcenter vid fjorden med surfskola. I Årgab finns det dessutom vattenland, tennisbanor, minigolf, Put&Take-sjö och livsmedelsbutik. Den livliga och trevliga staden Hvide Sande, som ligger ca 5 km från Årgab, har musser, fiskehamn, fina möjligheter för att handla och ett flertal restauranger.

Strande

Vid Årgab är stranden en fin sandstrand med Blå Flagga och höga dyner. Det är inte tillåtet att köra bil på stranden. Beachvolley är en populär aktivitet på stranden. Det är också möjligt att bada i Ringkøbing Fjord, där vattnet är lugnare än i Västerhavet.

Natur

Årgab omges av ett lätt kuperat dyn/naturområde med varierande växtlighet. Området har havet på ena sidan och fjorden på den andra.

Aktiviteter

Ringkøbing Fjord är ett av de mest kända windsurfing-områdena i Nordeuropa. De stora grunda områdena gör det både lätt och roligt att lära sig surfa i trygga omgivningar. Fdör sportfiskaren finns det fina förutsättningar för att fiska i både havet, fjorden samt i Put&Take-sjö vid Årgab. Det arrangeras dessutom havsfisketurer från Hvide Sande. Området har ett stort nät av natur- och cykelstigar, så det är fina förutsättningar för naturupplevelser.

Attraktioner

På en kulle utanför Hvide Sande kan ni se ett av de gamla sjömärken, som förr i tiden var ett tecken för folk på havet om att de befann sig ut för Årgab. Från den 38 m höga Nr. Lyngvig Fyr, som ligger mellan Hvide Sande och Søndervig, har ni en fantastisk utsikt över vattnet och landskapet. Hvide Sande ligger mitt på landtungan Holmsland Klit och är Danmarks femte ståorsta fiskehamn. I Hvide Sande by upplver ni en blanding av livlig aktivitet och lugn charm. Fiskarnas Hus i Hvide Sande är ett samtidsmuseum som bl.a. berättar historien om fiskens resa från Västerhavet till konsumenten. I Hvide Sande arrangeras dessutom fiskeauktion för turister.

Utflykter

Fågelreservatet Tipperne vid Ringkøbing Fjord är ett fågelmekka - tusentals fåglar ken observeras här. Den gamla, vackra köpstaden Ringkøbing med de röda tegeltaken och de gamla kullerstensgatorna ligger ca 16 km från Årgab och är värd ett besök. Legoland, ca. 100 km från Årgab, har byggts av 50 mio. Legoklossar. Här finns det massor med aktiviteter för hela familjen. Løveparken i Givksud är en kombinerad lejonpark och zoo. Se mer än 1000 djur från hela världen på det 60 ha stora arealet.